Gönderen Konu: Toyota Proace Periyodik Bakım  (Okunma sayısı 7944 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Toyota Proace Periyodik Bakım
« : Mart 24, 2021, 17:07:00 »
1.2 Turbo Benzinli Motor Özellikleri:

1.5 D4D Dizel Motor Özellikleri:

Periyodik Bakım Tablosu:

Toyota Club Türkiye

Toyota Proace Periyodik Bakım
« : Mart 24, 2021, 17:07:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Proace Periyodik Bakım
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2021, 17:48:25 »
Faydalı bir paylaşım olmuş Anıl. İçini görmedim ama 7 kişilik olan özellikle mantıklı görünüyor.

Dizel mi o, bak sen... Çeşitli karşıt görüşlere rağmen anlatmaya çalıştığımız noktaya gelmiş görünüyor bazı şeyler.

Bakımlarda şanzıman yağ değişimi de görünmüyor kimi başka markalardaki gibi. Muhtemelen bunda da sistem açılmadan yağın değişimine gerek yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2021, 19:28:52 »
Faydalı bir paylaşım olmuş Anıl. İçini görmedim ama 7 kişilik olan özellikle mantıklı görünüyor.

Dizel mi o, bak sen... Çeşitli karşıt görüşlere rağmen anlatmaya çalıştığımız noktaya gelmiş görünüyor bazı şeyler.

Bakımlarda şanzıman yağ değişimi de görünmüyor kimi başka markalardaki gibi. Muhtemelen bunda da sistem açılmadan yağın değişimine gerek yoktur.
Kitapçığı inceledim, Motor yağı için bile hangi spesifikasyonlar uygun olduğu bile yazmıyor.
Şanzıman yağı için ise araçlar ortak platform eat8 kullanılıyor bu yüzden yazılmamış olabilir yoksa mutlaka " toyota " böyle bir şey yazacağını sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2021, 08:35:16 »
Kitapçığı inceledim, Motor yağı için bile hangi spesifikasyonlar uygun olduğu bile yazmıyor.
Şanzıman yağı için ise araçlar ortak platform eat8 kullanılıyor bu yüzden yazılmamış olabilir yoksa mutlaka " toyota " böyle bir şey yazacağını sanmıyorum.

İlk gelen toyotaların kullanım klavuzunda motor yağı ile ilgili bilgiler yazardı. Mesela yağ incelebilir , uzun yola çıkınca azalma olabilir. Eksiltme sebepleri ve kullanım koşullarına bağlı olarak yağ değişim aralıkları...
şuan bu aracın kaç tork verdiğini bile bilemiyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2021, 18:16:01 »
İlk gelen toyotaların kullanım klavuzunda motor yağı ile ilgili bilgiler yazardı. Mesela yağ incelebilir , uzun yola çıkınca azalma olabilir. Eksiltme sebepleri ve kullanım koşullarına bağlı olarak yağ değişim aralıkları...
şuan bu aracın kaç tork verdiğini bile bilemiyoruz.

Kullanıcı kitabını tekrardan inceledim fakat dikkat çeken bir şey var, Her 5.000 KM'de bir motor yağının seviyesini kontrol edin diyor.
Ve hangi standartları karşılayan yağı kullanılması gerektiği bile yazmıyor.
Şanzıman yağı da  aynı şekilde Manuel ve Otomatik şanzıman yağının değiştirilmez yazması daha da ilginç.