0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dizel mi o, bak sen...
piyasaya bir girsin bir pazar oluşsun dizele bay bay diyecek bu klasmanda toyota
1.2 Turbo benzinli web sitesinde satışta görünmüyor. Sadece dizeller satışta görünüyor. Sanırım önce dizeller geldi ama turbo benzinli de gelir diye düşünüyorum.
Ruhsatta otomobil binek mi yazacak kamyonet mi yazacak ?1.5 dizel motor toyotanin mi ?Sanziman cesiti ne olacak acaba
Regülasyonlara uygun gelişmeler yapılamazsa gidiş bu şekilde olacaktır (zaten elektrikli modelleri de piyasaya girecektir muhtemelen) ancak Proace yeni bir araç değil, bir süredir zaten mevcuttu, Türkiye pazarında yeni sadece.Konvansiyonel araçların çevre etkileri bu sıra bu kadar gündemde iken, elektrikli araçların çevre etkileri neden! bu kadar göz ardı edilmeye çalışılıyor, incelemek gerek. Şu konumuzu da hatırlatmakta fayda var bu noktada; https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=19517.msg252980#msg252980
Araç tamamen Peugeot üretimi. Citroen Berlingo, Opel Combo, Peugeot Rifter, Toyota Proace aynı araç. Sadece ön tampon tarafı farklı, bir de direksiyon logosu, geri kalan herşey aynı. Toyota Proace inceleme videoları gelmeye başladı, kaput altında Peugeot simgeleri var.Şanzıman da 8 ileri Aisin tork konvertör EAT8.
hatırlarsanız verso ların bir dönem ticari versiyonu çıkmıştı ama piyasaya verilmedi alt yapı tamamen aynı şase üstüne oturmuştu, Toyota bence akıllılık etmiş evet Türkiye pazarı ticaride geniş ancak pişmiş aşa su katılmaz al peugeot dan yapıştır logoyu tamam
TOYOTA ÇEKYA'DAKİ FABRİKAYI SATIN ALDI! Toyota ve PSA Grubu arasında 2002 yılında başlayan iş birliği sonucunda, Çekya'daki TPCA fabrikası hayata geçirilmişti. Ancak Japon şirket, fabrikanın tüm hisselerini satın aldı. Japon otomotiv üreticisi Toyota ve Fransız üretici PSA Grubu'nun 2002'den bu yana ortak üretim yaptığı Çekya'daki Kolin fabrikası Toyota'ya devredildi. Yapılan açıklamaya göre, Toyota yeni Yaris’in üretimine 2021’in ikinci yarısında burada da başlayacak. Ayrıca, PSA Grubu ve Toyota'nın A segment modellerinin tesisteki üretimi de devam edecek.Toyota ve PSA Grubu arasında 2002 yılında başlayan işbirliği sonucunda ortak üretim gerçekleştiren TPCA fabrikasının tüm hisselerinin Toyota tarafından satın alındığı açıklandı.Böylelikle Çekya’da bulunan Kolin üretim tesisinin Toyota Motor Avrupa’nın bir parçası haline geldiği kaydedildi.Verilen bilgiye göre, Toyota aynı zamanda üretim tesisine 4 milyar krondan (yaklaşık 200 milyon dolar) daha fazla yatırım yaparak genişletme ve modernleştirme çalışmaları gerçekleştirdi. Bu yatırımla birlikte Toyota, artan talebe yanıt vermek adına hibrit teknolojisi dahil olmak üzere yeni Yaris’in üretimine 2021’in ikinci yarısında burada da başlayacak.Öte yandan, Açılış töreniyle birlikte “Toyota Motor Manufacturing Czech Republic” ismini alan tesiste kurumsal kimlik çalışmaları da tamamlandı.2021 itibariyle TMMCZ olarak isimlendirilen fabrikada, 2005’ten bu yana Toyota Aygo, Peugeot 108 ve Citroën C1 olmak üzere A segmenti modellerin üretimi gerçekleştiriliyor. Yapılan açıklamada Toyota’nın bu üretimleri sürdürmeye devam edeceği bildirildi.3 bin 500 çalışanı bulunan fabrikanın bölgedeki en büyük istihdamı sağlayan tesis olduğu belirtiliyor.Anlaşılan Toyota Proace'de 2002 yılındaki Toyota Psa işbirliğinin devamı niteliğinde bir hamle olarak görülüyor.Kaynak: https://www.haberturk.com/cekya-daki-fabrika-toyota-nin-kontrolune-gecti-2931259-ekonomi
bu durumda bu araç için belki başta peugeot türevi gibi gözükse de zaman içinde tamamen toyota altyapılı bir araç olacak, TPCA ortak platformu ile belki artık peguet araçların içinde Toyota parça ve ekipmanı göreceğiz, tabi ne oldu büyük balık küçük (PSA) balığı yine ham yapacak, Toyota forewer