0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abilerim/kardeşlerim merhaba,İnşaallah arabamı yenileme arifesindeyim. Şuan kullanmış olduğum araç corolla comfort 2007 manuel. Artık işe gidiş gelişlerde arabamı kullanıyorum. Günlük yaklaşık 40 km yol yapıyorum. Ankaradaki malum trafik yoğunluğundan dolayı otomatik bir corolla almak istiyorum. Yine bu kasanın otomatiklerine bakıyorum. Fakat aklımı karıştıran sadece 2009 model arabalarda 5 vites tercih edilmiş. Siz üstadlarım ne önerirsiniz? 4 vites veya 5 vites olmasının avantajı/dezavantajı var mıdır? Yoksa alabildiğim en yüksek model/az km yapmış arabayı almak mı daha mantıklı? Yoksa illa ki 2009 modellere mi bakayım? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılarımla.
Trafik yoğunluğunda tork konvertör öneririm. Haliyle 2012'ye kadar 2007-2009 arası hariç 4 ileri tork konvertörlü şanzıman kullanıldı. 07-09 arasında da 5 ileri MMT otomatikleştirilmiş manuel şanzıman kullanıldı. 4 ileri vites gayet de tatmin edicidir. 80 km hıza kadar sorun yaratmaz, 4. vites uzun oranlı olduğundan 3000 devirde 120 km hız civarı yapar, 5 ileri manueller 3000 devirde 100 km hız yaparken...
Sorun yaşamak istemiyorsanız ve 1-2 yıllık yeni araba almayacaksanız 4 ileri tork konvektörlü derim ben. Bende de 2003 model Corolla otomatik vites var çok memnunum. Yakıt olayıda; uzun yolda, manuelle aynı şehir içi çok az fazla yakabilir. Ben çok araştırdım almadan önce. İyikide bunu almışım diyorum. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah
Tam otomatik eski nesil olanların hepsi tork konvertörlü ve 4 vitestir sadece mmt şanzımanlar 5 vites olur veya yeni nesil cvt şanzımanlar 5 ve katları olur,o yüzden mmt şanzıman olmamasına dikkat edin.