Gönderen Konu: COROLLA 1.3 TERRA SPECIAL SİLKELEME SORUNU  (Okunma sayısı 1372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 697000
  • Model Yılı: '99
COROLLA 1.3 TERRA SPECIAL SİLKELEME SORUNU
« : Mart 15, 2021, 14:47:45 »
Herkese merhaba;

Toyota ailesine bu gün katıldım. Bir kaç gün önce ilk Toyota mı aldım. 1999 model 1.3 Terra Special paket. Aracım da benzin ve lpg mevcut. Aracım benzin ve lpg de sorunsuz çalışıyor. Ancak kalkış yaparken veya vites değiştirirken çok fazla silkeleme yapıyor. Sanki araç stop edecekmiş gibi bir sallantıya giriyor. Şu anda bobin ve bujileri değiştirdik. Boğaz kelebeğini temizledik. Ancak silkeleme problemi hala devam ediyor. Bu forumda aynı problemleri yaşayanlardan okuduğum kadarı ile baskı balata , debriyaj ve vuruntu sensörünü de değiştireceğim. Bu sefer de düzelmezse conta da yanık var mı diye baktırdıktan sonra sibop ayarlarına doğru gideceğim. Bu problemi yaşayan veya bir şekilde çözen arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını bekliyorum. LPG ci aracın motoru bitmiş diyor. Motorcu aracın motoru sağlam diyor. İki arada bir derede kaldım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
T O Y O T A - C O R O L L A - 1.3 TERRA SPECIAL

Toyota Club Türkiye

COROLLA 1.3 TERRA SPECIAL SİLKELEME SORUNU
« : Mart 15, 2021, 14:47:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: COROLLA 1.3 TERRA SPECIAL SİLKELEME SORUNU
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2021, 08:58:37 »
Merhaba. (Araç 1.3 terra benzinli) Benzer bir silkeleme sorunu bendede var. Siz çözüm bulabildiniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2021, 21:07:20 »
aklımda canlanmadı bu bende arada sırada sanırım aksdan oluyor bı sallatılı kalkıyor aks kafası degısınce azalmıstı baskı balatadanda yapabılır tam göremedıgım ıcın bır sey dıyemedım enjektörlerde yapabılır yuke bınınce bu sallantıyı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 697000
  • Model Yılı: '99
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2021, 13:47:33 »
Arkadaşlar aracım tam 21 gün yattı. Problemin elektrik tesisatından kaynaklı olduğunu şans eseri fark ettik ve durumu düzelttik. Daha sonra aracın sente atladığını da tespit ettik. Sente ayarı da yapıldı. Şu anda çok nadir olarak LPG kaynaklı arada bir silkeleyip stop eder gibi oluyor. Ama çok nadir yapıyor. Buna da baktıracağım ancak genel olarak sorun çözüldü gibi. Aracım şu anda 701 bin km. de. Ticari çıkması olduğu için ilk başta araca çok ısınamamıştım. Ama aracımdan oldukça memnunum.
T O Y O T A - C O R O L L A - 1.3 TERRA SPECIAL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2022, 12:02:14 »
Genellikle aks sağ ve sol kolları.muadil olduğu için mil fark olur yağ kaçakları olur boşluk olduğu için kalkışlarda 1.2 viteslerde olur tak diye ses gelir orginal parça takın yetkili servis'den şaşmayın.
corolla special