Gönderen Konu: Ön Far Ampul Modeli  (Okunma sayısı 2234 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ön Far Ampul Modeli
« : Mart 14, 2021, 23:33:57 »
2005 model Corolla HB aracımın sağ kısa farına ait ampulun çalışmadığını fark ettim, muhtemelen arızalı ve değiştirmem gerekiyor (sigortaları kontrol ettim sorun yok). Ampul modelini kontrol etmek üzere kullanma kılavuzunda "Aydınlatma ampulleri nin değiştirilmesi (Hatchback)" kısmına baktım. Kısa Huzme farlar için ampul tipi olarak H7 tip halojen ampul görülmesine rağmen internetten baktığımda görülen ürün modelleri aracımda çalışmayan ampuller birebir aynı görünmüyordu. Konuyla ilgili olarak aşağıdaki hususlarda bilgisi olan arkadaşalar yardımcı olabilirler mi?

1. Aracımdaki kısa huzme ampullerinin uç kısımlarında sanki silindir şeklinde füme renkli plastik bir aparat takılı gibi, ancak bu H7 ürün sayfalarında görünenden biraz farklı (bkz ek). Sanırım bu kısım ampulle alakalı olmayıp, far iç mekanizmasına ait bir parça. Doğru mudur?

https://www.hepsiburada.com/brio-ampul-halojen-h7-24v-70w-64215-2li-p-HBV00000E346Y

2. Yani sonuç olarak her halukarda kullanma kılavuzundaki H7 tip halojen ampul almak işimi görür mü? Yoksa iğer çalışan farı da söküp onunla aynı marka ve türde bir ampul almak daha mı mantıklıdır? Akşam pek belli olmadığından resim çekmedim ama gündüz gözüyle resim çekip burada paylaşmam daha sağlıklı olacak sanrıım.

3. Kısa ve Uzun hüzme için aynı tür ve Watt değerinde ampuller yazılmış (H7 tip halojen - 55W). Acaba kısa ve uzun far için aynı tip ampul kullanılıp farklı şekilde yansıtma yapılıyor sanırım. Eğer öyleyse bu belirttiğim iç mekanizmadaki farklı parça da bununla ilgili diye düşünüyorum ama emin değilim.

4. Bir de son olarak aracın ampul değişimi kabin filtre değişiminden biraz daha zor gibi görünse de yine de çok zorlanmadan yapılabilecek bir işlem gibi duruyor, ne dersiniz? Ayrıca kullanma kılavuzunda Halojen ampulleri sadece plastik veya metal kısımlarından tutunuz denmiş. Sanrıım o konuya da dikkat etmek gerekli.

Toyota Club Türkiye

Ön Far Ampul Modeli
« : Mart 14, 2021, 23:33:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön Far Ampul Modeli
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2021, 00:32:35 »
H7 alacaksınız. O plastik gri parça farın parçası, ampulün değil.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2021, 10:30:46 »
H7 alacaksınız. O plastik gri parça farın parçası, ampulün değil.

Bilgi için teşekkürler hocam, aşağıdaki gibi H7 Halojen bir ampul işimi görür öyleyse. Peki değişim konusunda tecrübeniz var mı, sonuçta far yerinden çıkarılmadan sadece ampul değişimi yapmak çok zor olmaz diye düşünüyorum ama sorup ona göre hareket etmek istedim.

https://www.hepsiburada.com/osram-h7-12v-55w-standart-halojen-ampul-p-HBV000019X54E

Bir de halojen olan model diğerinin yaklaşık 3 katı fiyata sahip. Bu durumda yine de halojen ampul mü almalıyım? f/p olarak diğer  daha mantıklıysa ondan sipariş etmeyi düşünüyorum.

https://www.hepsiburada.com/osram-h7-ampul-55w-12v-0332185-p-OTEV4050300332185

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2021, 11:15:39 »
ikisi de halojen bunların standart ampul yani. Karanlık köy yolunda kullanmayacaksanız işinizi görür. Daha iyisini istiyorsanız Philips diamond, osram nigh breaker gibi modellere bakabilirsiniz. Ampül değiştirmek biraz zor bu arabada farı komple çıkarmadan çok uğraştırıyor. Eliniz yatkın değilse oto elektrikçiye gidin derim.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2021, 12:57:22 »
ikisi de halojen bunların standart ampul yani. Karanlık köy yolunda kullanmayacaksanız işinizi görür. Daha iyisini istiyorsanız Philips diamond, osram nigh breaker gibi modellere bakabilirsiniz. Ampül değiştirmek biraz zor bu arabada farı komple çıkarmadan çok uğraştırıyor. Eliniz yatkın değilse oto elektrikçiye gidin derim.

Anladım hocam, dediklerinize dikkat ederim çok sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2021, 21:16:16 »
Bu arada dediğiniz gibi yukarıdaki her iki model de halojen ama aradaki fiyat farkı kafama takıldı. Muhtemelen lümen değerlerindeki farktan kaynaklanıyor.

Bir de şu şekilde 2 li set var Bosch un ve gayet uygun fiyatlı. Daha öbce kullanan arkadaşlar varsa şu ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz?

https://www.hepsiburada.com/bosch-h7-12v-55w-far-ampulu-2-adet-set-p-HBV00000H1EX4

https://www.hepsiburada.com/osram-h7-ampul-55w-12v-0332185-p-OTEV4050300332185

https://www.hepsiburada.com/osram-h7-12v-55w-standart-halojen-ampul-p-HBV000019X54E

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2021, 21:17:24
Bir de bu halojen ampulle için araç kullanım kılavuzunda öyle bir uyarı yazılmış ki sanki cam kısma dokunduğunuzda patlayacak gibi ama o kadar hassas olma durumlar var mı acaba kılavuzda bahsedildiği kadar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2021, 10:31:40 »
Kullanmakta olduğu ampulleri önerebilirim
Hem performanslı hem de Osman Philips gibi ömrü kısa değil

https://urun.n11.com/halojen-far/tungsram-ge-megalight-ultra-h7-12v-55w150-fazla-isik-duobox-P459855519

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2021, 12:28:51 »
Kullanmakta olduğu ampulleri önerebilirim
Hem performanslı hem de Osman Philips gibi ömrü kısa değil

https://urun.n11.com/halojen-far/tungsram-ge-megalight-ultra-h7-12v-55w150-fazla-isik-duobox-P459855519
bende bunları kullanıyorum. Tavsiye ederim. Standart ampullerden daha güzel aydınlatıyor.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2021, 16:27:24 »
Arkadaşlar Bizim uzunlar da H7 değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2021, 18:09:23 »
Arkadaşlar Bizim uzunlar da H7 değil mi ? hb lerde uzun kısa H7.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 18, 2021, 03:15:07 »
Ayhan bey merhabalar,
Ürün hakkında Türkçe video bulamadım sizler karşılaştırma yapma fırsatı bulabilirsiniz diğer Philips ve osram ile,bide aydınlatma nasıl tatmin edici mi?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2021, 11:12:31 »
Ayhan bey merhabalar,
Ürün hakkında Türkçe video bulamadım sizler karşılaştırma yapma fırsatı bulabilirsiniz diğer Philips ve osram ile,bide aydınlatma nasıl tatmin edici mi?
bu ürün isim değiştirdi eski adı general electrik. YouTube de Ge megaliht ultra +150 yazın videosu var. Osramda kullandım ama ömrü kısa geldi bana bunu daha 2 ay önce taktım ömrü hakkında fikrim yok ama fiyatı osramdan bsyağı ucuz. Standart ampulden az biraz daha beyaz renkli. Şehir içinde kullanacaksanız gerek yok ama karanlık yollarda farkını bariz görüyorsunuz.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2021, 14:59:56 »
bu ürün isim değiştirdi eski adı general electrik. YouTube de Ge megaliht ultra +150 yazın videosu var. Osramda kullandım ama ömrü kısa geldi bana bunu daha 2 ay önce taktım ömrü hakkında fikrim yok ama fiyatı osramdan bsyağı ucuz. Standart ampulden az biraz daha beyaz renkli. Şehir içinde kullanacaksanız gerek yok ama karanlık yollarda farkını bariz görüyorsunuz.
Benim aracın ampülleri standart Toyota ampülü ve 55 W olduğu için çok yetersiz kalıyor,araç modeli ile alakalı olarak far tasının eskiye nazaran kararmış olması ayriyeten bir dez avantaj oluşturuyor, toyotaların negatif şase çekmesi koldan direk beslemesi yüzünden büyük değerli halojen ampül takılamıyor,LED ampül olabilir ama onlarında kaliteli olanını almak gerekiyor eski nesil araç olmasına rağmen canbus istiyor yoksa tesisatta sorun oluşturuyor arıza lambası yakıyor,sizin tavsiye ettiğiniz ürün fiyat olarak uygun sınırlarda olduğu için denemek istiyorum,işe gidiş gelişte aydınlatmasız yolda özellikle yağmurlu havalarda görüş çok zayıf.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 18, 2021, 23:16:57 »
Benim aracın ampülleri standart Toyota ampülü ve 55 W olduğu için çok yetersiz kalıyor,araç modeli ile alakalı olarak far tasının eskiye nazaran kararmış olması ayriyeten bir dez avantaj oluşturuyor, toyotaların negatif şase çekmesi koldan direk beslemesi yüzünden büyük değerli halojen ampül takılamıyor,LED ampül olabilir ama onlarında kaliteli olanını almak gerekiyor eski nesil araç olmasına rağmen canbus istiyor yoksa tesisatta sorun oluşturuyor arıza lambası yakıyor,sizin tavsiye ettiğiniz ürün fiyat olarak uygun sınırlarda olduğu için denemek istiyorum,işe gidiş gelişte aydınlatmasız yolda özellikle yağmurlu havalarda görüş çok zayıf.
far tasın karardıysa çok birşey bekleme.benim Peugeot 206 da öyleydi iki farıda değiştim, resmen kör gibiymişim dedim. Toyota'nın yan sanayi farları bile bayağı pahalı. O yüzden önce bir temizletin  işe yarar belki.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2021, 02:17:28 »
far tasın karardıysa çok birşey bekleme.benim Peugeot 206 da öyleydi iki farıda değiştim, resmen kör gibiymişim dedim. Toyota'nın yan sanayi farları bile bayağı pahalı. O yüzden önce bir temizletin  işe yarar belki.
Aşırı kararma söz konusu değil ama modelden ötürü illaki performans düşüşü var.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2021, 01:26:10 »
Bu arada farı Oto Elektrikçiye değiştirttim. Normalde yapılabilecek bir işlem gibi görünmesine rağmen özellikle de soketin arka kısmındaki alanın çok dar olması nedeniyle beni aştı biraz. Akü tarafındaki lamba için aküyü çıkararak bir bir nebze olsun kolayca yapılabilir belki ama aracın sağ tarafındaki farın arka kısmındaki alan gerçekten çok dar ve o soket bir türlü çıkmıyor yerinden (ampulün takılı olduğu soket).

ARada sırada ihtiyaç olabilecek bir değişim için o ksıımdaki farın arka tarafında nerdeyse hiç alan olmaması kötü olmuş gerçekten.  |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2021, 10:41:24 »
Bu arada farı Oto Elektrikçiye değiştirttim. Normalde yapılabilecek bir işlem gibi görünmesine rağmen özellikle de soketin arka kısmındaki alanın çok dar olması nedeniyle beni aştı biraz. Akü tarafındaki lamba için aküyü çıkararak bir bir nebze olsun kolayca yapılabilir belki ama aracın sağ tarafındaki farın arka kısmındaki alan gerçekten çok dar ve o soket bir türlü çıkmıyor yerinden (ampulün takılı olduğu soket).

ARada sırada ihtiyaç olabilecek bir değişim için o ksıımdaki farın arka tarafında nerdeyse hiç alan olmaması kötü olmuş gerçekten.  |-\
hayırlı olsun, güle güle kullanın. Zor olduğu için oto elektrikçiye değiştirin dedim. Bende daha önce Peugeot 206 vardı çok rahat değiştiriyorsun. Bunlarda zor malesef.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2021, 18:37:32 »
hayırlı olsun, güle güle kullanın. Zor olduğu için oto elektrikçiye değiştirin dedim. Bende daha önce Peugeot 206 vardı çok rahat değiştiriyorsun. Bunlarda zor malesef.

Sağolun hocam, gerçekten de sanki o ampul hiç değiştirilmeyecekmiş gibi tasarlamışlar, çok saçma olmuş.