0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın sileceklerinin fıskiye motoru önceden çalışmasına rağmen kışın aşırı soğuklarda denediğimde bozulduğunu fark ettim (depo içindeki suyun donmasından da kaynaklı olabilir). Bu durumda fıskiye motorunu değiştirmek veya tamir ettirmek gerekecek. Böyle bir durumda aşağıdaki seçeneklerden hangisi daha mantıklı sizce? Fiyatlar konusunda pek fikrim yok ama temin edilebilirlik ve en azından birkaç yıl çalışabilecek bir çözüm olmasında yarar var tabi.Bu arada servis değişim için 1000 TL talep ediyor ki bu fiyat bana göre çok fazla.- Motoru yan sanayi muadili ile değiştirmek- Çıkma motor bulup değiştirmek- Tamir ettirmek: Bu seçenek sanki en uygun fiyatlı olan seçenek gibi görünüyor ama motorun tamiratı mümkün mü veya ne kadarlık bir hasar var ona göre de durum değişebilir belki ama en azından durum tespiti için de çok bir ücret ödemeden denenebilir gibi. Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa çözüm önerilerini alabilir miyim? Tabi bunların harici başka çözüm seçenekleri varsa onu da düşünebilirim. Benim aklıma motoru çıkarıp bakmak geldi ama sanırım erişilmesi bayağı zor bir yerde, en azından lift ile kaldırılmadan çıkarıp bakmak çok zor diye biliyorum.
Merhaba Hüdaverdi bey,benzer sorun Avensis aracımda da meydana geldi ve şaşmaz da Toyota elektriğinden iyi anlayan ustaya yönlendirildim. Sonuçta ön kaput üstündeki su fışkırtma aparatının ve buraya gelen sağ taraf hortumunun tıkandığı anlaşılarak toplamda 50 TL işçilik ve 25 liralık plastik parça ile bu işten sıyrıldım. Tamiratta da iyidir. Daha önce numarasını paylaşmıştım forumda size de vereyim elektrikçinin. Çakır Usta,0533 812 0117. Önü hep doludur dükkanın o yüzden biraz fazla beklersiniz. randevu alıp gidin.
İçeriden kolu çekince motor sesi geliyorsa su hattında sorun vardır,motor bozuksa dahi o kadar vermeye gerek yok toyotaların hepsinin bazı parçası birbirine uyar en ucuz olanı alıp takabilirsiniz sorun çıkartmaz,zaten dibinde conta var o contaya tatlı sert oturuyor takıp sökmesi basittir.
Hocam başlangıçta çalışıyordu ve ses de geliyordu ama sonra motor sesi de kesildiğinden kesin olarak sorunun motordan olduğu anlaşıldı (sigortaları da kontrol etmiştim). Takıp sökmesi basit derken, ben bu motoru kolayca söküp takabilir miyim? Eğer öyle bir şansım varsa öncelikle kendim de kontrol edebilirim aslında ama bana çok zor bir işlem gibi geliyor özellikle de lift vs olmadığından. Bir arkadaş paylaşmıştı forumda, su deposunun alt kısmında diye hatırlıyorum motoru ama buradaki şekilde belirtilmemiş, görünmüyor.
Söküm işleminin basitliğinden kastım motorun sökümü,ama o motora ulaşmak sizin araçta biraz zor bazı yerleri sökmek gerekiyor ama motara ulaşabilirim derseniz gerisi kolay iş motoru tatlı sert çekince çıkar,bazen motor bozulmuyor ama sıkışma olabiliyor yada fişlerinde vs oksitlenme oluyor onun için ilk önce kontrol gerekli.
Toyota Yetkili Servisinin doğru dürüst bakmadan motor değişimi gerekli deyip 1000 ₺ fiyat verdiği işi bir Oto Elektrikçisinde 1/10 u fiyatına, yani 100 ₺ ye hallettim. İşin üzücü yanı bir tarafta sapa sağlam motoru sırf ses gelmiyor diye bozuk kabul eden sözde (!) Yetkili Servis, diğer yanda serviste çalışanların aldığı eğitimin hiçbirini almadığı halde sorunu kısa sürede, hem de motoru bile sökmeden tespit eden Oto Elektrikçisi. Öte yandan bundan önce de telefonla görüştüğüm bir başka Oto Elektrikçisi de bu araçların silecek motorlarında sorun olmasının neredeyse imkansız olduğunu ve sorunun başka bir tarafta olabileceğini iletti. Bu olay sonrası Yetkili Servislerin bu türden gereksiz değişim önerilerinin çoğunda ne kadar temkinli yaklaşmak gerektiğini görmüş oldum. En azından kendi araçlarının silecek motorlarının arızalanma ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu bilemeyecek kadar Yetki(siz) Servisler Öte yandan konuyla ilgili yardımcı olan ve önerilerde bulunan arkadaşlara tekrar teşekkürler. Onların sayesinde sorunu çok daha uygun fiyata ve hızlı şekilde çözmüş oldum, sağolun.
sorununuzun hallolduğuna sevindim. ancak silecek motoru mu su fıskıye motoru mu? ikisi farklı şeyler diye biliyorum..