Gönderen Konu: Fıskiye Motoru Tamir veya Değişim  (Okunma sayısı 3425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Fıskiye Motoru Tamir veya Değişim
« : Mart 11, 2021, 09:42:59 »
Aracın sileceklerinin fıskiye motoru önceden çalışmasına rağmen kışın aşırı soğuklarda denediğimde bozulduğunu fark ettim (depo içindeki suyun donmasından da kaynaklı olabilir). Bu durumda fıskiye motorunu değiştirmek veya tamir ettirmek gerekecek. Böyle bir durumda aşağıdaki seçeneklerden hangisi daha mantıklı sizce? Fiyatlar konusunda pek fikrim yok ama temin edilebilirlik ve en azından birkaç yıl çalışabilecek bir çözüm olmasında yarar var tabi.

Bu arada servis değişim için 1000 TL talep ediyor ki bu fiyat bana göre çok fazla.

- Motoru yan sanayi muadili ile değiştirmek

- Çıkma motor bulup değiştirmek

- Tamir ettirmek: Bu seçenek sanki en uygun fiyatlı olan seçenek gibi görünüyor ama motorun tamiratı mümkün mü veya ne kadarlık bir hasar var ona göre de durum değişebilir belki ama en azından durum tespiti için de çok bir ücret ödemeden denenebilir gibi.

Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa çözüm önerilerini alabilir miyim? Tabi bunların harici başka çözüm seçenekleri varsa onu da düşünebilirim. Benim aklıma motoru çıkarıp bakmak geldi ama sanırım erişilmesi bayağı zor bir yerde, en azından lift ile kaldırılmadan çıkarıp bakmak çok zor diye biliyorum.

Toyota Club Türkiye

Fıskiye Motoru Tamir veya Değişim
« : Mart 11, 2021, 09:42:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: Silecek Fıskiye Motoru Tamir veya Değişim
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2021, 09:56:22 »
Aracın sileceklerinin fıskiye motoru önceden çalışmasına rağmen kışın aşırı soğuklarda denediğimde bozulduğunu fark ettim (depo içindeki suyun donmasından da kaynaklı olabilir). Bu durumda fıskiye motorunu değiştirmek veya tamir ettirmek gerekecek. Böyle bir durumda aşağıdaki seçeneklerden hangisi daha mantıklı sizce? Fiyatlar konusunda pek fikrim yok ama temin edilebilirlik ve en azından birkaç yıl çalışabilecek bir çözüm olmasında yarar var tabi.

Bu arada servis değişim için 1000 TL talep ediyor ki bu fiyat bana göre çok fazla.

- Motoru yan sanayi muadili ile değiştirmek

- Çıkma motor bulup değiştirmek

- Tamir ettirmek: Bu seçenek sanki en uygun fiyatlı olan seçenek gibi görünüyor ama motorun tamiratı mümkün mü veya ne kadarlık bir hasar var ona göre de durum değişebilir belki ama en azından durum tespiti için de çok bir ücret ödemeden denenebilir gibi.

Bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa çözüm önerilerini alabilir miyim? Tabi bunların harici başka çözüm seçenekleri varsa onu da düşünebilirim. Benim aklıma motoru çıkarıp bakmak geldi ama sanırım erişilmesi bayağı zor bir yerde, en azından lift ile kaldırılmadan çıkarıp bakmak çok zor diye biliyorum.
Merhaba Hüdaverdi bey,
benzer sorun Avensis aracımda da meydana geldi ve şaşmaz da Toyota elektriğinden iyi anlayan ustaya yönlendirildim. Sonuçta ön kaput üstündeki su fışkırtma aparatının ve buraya gelen sağ taraf hortumunun tıkandığı anlaşılarak toplamda 50 TL işçilik ve 25 liralık plastik parça ile bu işten sıyrıldım. Tamiratta da iyidir. Daha önce numarasını paylaşmıştım forumda size de vereyim elektrikçinin.
Çakır Usta,
0533 812 0117. Önü hep doludur dükkanın o yüzden biraz fazla beklersiniz. randevu alıp gidin. 
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2021, 01:45:14 »
Merhaba Hüdaverdi bey,
benzer sorun Avensis aracımda da meydana geldi ve şaşmaz da Toyota elektriğinden iyi anlayan ustaya yönlendirildim. Sonuçta ön kaput üstündeki su fışkırtma aparatının ve buraya gelen sağ taraf hortumunun tıkandığı anlaşılarak toplamda 50 TL işçilik ve 25 liralık plastik parça ile bu işten sıyrıldım. Tamiratta da iyidir. Daha önce numarasını paylaşmıştım forumda size de vereyim elektrikçinin.
Çakır Usta,
0533 812 0117. Önü hep doludur dükkanın o yüzden biraz fazla beklersiniz. randevu alıp gidin.

Çok sağolun hocam, nokta atışı bilgi verdiniz gerçekten hiç zaman kaybetmeden randevu alıp gideyim. En azından cüzi bir miktar verip sorunu tespit ettikten sonra çözüm seçeneklerini bilip ona göre hareket ederim. Belirtmiş olduğunuz gibi belki de tamirat önerir eğer tamir edilebilecek bir sorunsa. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2021, 09:44:58 »
İçeriden kolu çekince motor sesi geliyorsa su hattında sorun vardır,motor bozuksa dahi o kadar vermeye gerek yok toyotaların hepsinin bazı parçası birbirine uyar en ucuz olanı alıp takabilirsiniz sorun çıkartmaz,zaten dibinde conta var o contaya tatlı sert oturuyor takıp sökmesi basittir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2021, 10:04:17 »
İçeriden kolu çekince motor sesi geliyorsa su hattında sorun vardır,motor bozuksa dahi o kadar vermeye gerek yok toyotaların hepsinin bazı parçası birbirine uyar en ucuz olanı alıp takabilirsiniz sorun çıkartmaz,zaten dibinde conta var o contaya tatlı sert oturuyor takıp sökmesi basittir.

Hocam başlangıçta çalışıyordu ve ses de geliyordu ama sonra motor sesi de kesildiğinden kesin olarak sorunun motordan olduğu anlaşıldı (sigortaları da kontrol etmiştim). Takıp sökmesi basit derken, ben bu motoru kolayca söküp takabilir miyim? Eğer öyle bir şansım varsa öncelikle kendim de kontrol edebilirim aslında ama bana çok zor bir işlem gibi geliyor özellikle de lift vs olmadığından. Bir arkadaş paylaşmıştı forumda, su deposunun alt kısmında diye hatırlıyorum motoru ama buradaki şekilde belirtilmemiş, görünmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2021, 21:25:37 »
Hocam başlangıçta çalışıyordu ve ses de geliyordu ama sonra motor sesi de kesildiğinden kesin olarak sorunun motordan olduğu anlaşıldı (sigortaları da kontrol etmiştim). Takıp sökmesi basit derken, ben bu motoru kolayca söküp takabilir miyim? Eğer öyle bir şansım varsa öncelikle kendim de kontrol edebilirim aslında ama bana çok zor bir işlem gibi geliyor özellikle de lift vs olmadığından. Bir arkadaş paylaşmıştı forumda, su deposunun alt kısmında diye hatırlıyorum motoru ama buradaki şekilde belirtilmemiş, görünmüyor.
Söküm işleminin basitliğinden kastım motorun sökümü,ama o motora ulaşmak sizin araçta biraz zor bazı yerleri sökmek gerekiyor ama motara ulaşabilirim derseniz gerisi kolay iş motoru tatlı sert çekince çıkar,bazen motor bozulmuyor ama sıkışma olabiliyor yada fişlerinde vs oksitlenme oluyor onun için ilk önce kontrol gerekli.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2021, 09:57:19 »
Söküm işleminin basitliğinden kastım motorun sökümü,ama o motora ulaşmak sizin araçta biraz zor bazı yerleri sökmek gerekiyor ama motara ulaşabilirim derseniz gerisi kolay iş motoru tatlı sert çekince çıkar,bazen motor bozulmuyor ama sıkışma olabiliyor yada fişlerinde vs oksitlenme oluyor onun için ilk önce kontrol gerekli.

Sanırım o iş beni aşar, eğer ulaşabilsem dediğiniz gibi diğer kısımları en azından kontrol anlamında kurcalayabilirim. Bu durumda tavsiye edilen elektrikçiye bir ziyaret gerçekleştirmekte yarar var. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2021, 21:15:01 »
Yardımlarınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2021, 00:28:09 »
Toyota Yetkili Servisinin doğru dürüst bakmadan motor değişimi gerekli deyip 1000 ₺ fiyat verdiği işi bir Oto Elektrikçisinde 1/10 u fiyatına, yani 100 ₺ ye hallettim. İşin üzücü yanı bir tarafta sapa sağlam motoru sırf ses gelmiyor diye bozuk kabul eden sözde (!) Yetkili Servis, diğer yanda serviste çalışanların aldığı eğitimin hiçbirini almadığı halde sorunu kısa sürede, hem de motoru bile sökmeden tespit eden Oto Elektrikçisi. Öte yandan bundan önce de telefonla görüştüğüm bir başka Oto Elektrikçisi de bu araçların fıskiye motorlarında sorun olmasının neredeyse imkansız olduğunu ve sorunun başka bir tarafta olabileceğini iletti.

Bu olay sonrası Yetkili Servislerin bu türden gereksiz değişim önerilerinin çoğunda ne kadar temkinli yaklaşmak gerektiğini görmüş oldum. En azından kendi araçlarının fıskiye motorlarının arızalanma ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu bilemeyecek kadar Yetki(siz) Servisler :(

Öte yandan konuyla ilgili yardımcı olan ve önerilerde bulunan arkadaşlara tekrar teşekkürler. Onların sayesinde sorunu çok daha uygun fiyata ve hızlı şekilde çözmüş oldum, sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2021, 01:07:56 »
Toyota Yetkili Servisinin doğru dürüst bakmadan motor değişimi gerekli deyip 1000 ₺ fiyat verdiği işi bir Oto Elektrikçisinde 1/10 u fiyatına, yani 100 ₺ ye hallettim. İşin üzücü yanı bir tarafta sapa sağlam motoru sırf ses gelmiyor diye bozuk kabul eden sözde (!) Yetkili Servis, diğer yanda serviste çalışanların aldığı eğitimin hiçbirini almadığı halde sorunu kısa sürede, hem de motoru bile sökmeden tespit eden Oto Elektrikçisi. Öte yandan bundan önce de telefonla görüştüğüm bir başka Oto Elektrikçisi de bu araçların silecek motorlarında sorun olmasının neredeyse imkansız olduğunu ve sorunun başka bir tarafta olabileceğini iletti.

Bu olay sonrası Yetkili Servislerin bu türden gereksiz değişim önerilerinin çoğunda ne kadar temkinli yaklaşmak gerektiğini görmüş oldum. En azından kendi araçlarının silecek motorlarının arızalanma ihtimalinin ne kadar düşük olduğunu bilemeyecek kadar Yetki(siz) Servisler :(

Öte yandan konuyla ilgili yardımcı olan ve önerilerde bulunan arkadaşlara tekrar teşekkürler. Onların sayesinde sorunu çok daha uygun fiyata ve hızlı şekilde çözmüş oldum, sağolun.

sorununuzun hallolduğuna sevindim. ancak silecek motoru mu su fıskıye motoru mu? ikisi farklı şeyler diye biliyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2021, 01:48:23 »
sorununuzun hallolduğuna sevindim. ancak silecek motoru mu su fıskıye motoru mu? ikisi farklı şeyler diye biliyorum..

Sağolun Hocam. Haklısınız, Fıskiye Motoru olacak, silecekleri de ekleyince anlam değişiyor başlığı da güncelleyeyim eğer düzenlenebiliyorsa.