Selamlar. 2003-2007 arası 2.0 motor otomatik vites araç almayı düşünüyorum. Araç hakkında bilgi verebilir misiniz? Kronik arızaları vs. nedir? Nelere dikkat edilmeli? Daha önce 2004 1.6 comfort avensisim vardı. 2.0 motor hakkında bir bilgim yok yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler...
Merhabalar,
2005 Model T25 Avensis E.E sahibiyim. Yaklaşık 2 yıl oldu alalı. 245.000 kmde aldım. Şu an 273.000 kmde.
Aracı anlatmak gerekirse;
1. Üst düzey güvenlik. 10 airbag, ABS,ESP, TRC(patinaj önleme), Snow Drive .........vs hepsi var.
2. Yağmur sensörü var ama far sensörü yok maalesef.
3. Deri koltuklar (bana göre (-). Sağ arka koltukta yaklaşık 15cm yırtık oluştu okul çantası yüzünden. Küçücük yama için 500 Tl istediler. Ben 600 liraya özel kumaş diktireceğim.
4. Küçük sunroof. (Cam tavan veya daha büyük sunroof daha şık olurdu).
5. LPG takılmaz. Motorları uygun değil.
6. Ankara trafiği ve araç hergün kullanımda. Şehir içi ortalama 11.5- 12 litre/ Şehirlerarası 6 litre maksimum yakıt. (Fabrika verisi olan 10 litreyi şehir içinde hiç göremezsiniz)
7. Üst düzey konfor. Elektrikli koltuklar, 4 cam otomatik, Cruise Control, ön koltuklar ısıtmalı, ön cam rezistansı, 8 hoparlörlü Sony Müzük sistemi, arka cam perdesi, (yurt dışındaki modellerde elektrikli ama bize manuel gelmiş) ............vs hepsi mevcut.
8. Kronik arıza olarak benim başıma gelen göğüste bulunan küçük bilgisayar ekranının kafasına göre çalışması. bazen verileri gösteriyor bazen ekran kayboluyor. kapatma düğmesi var isterseniz kapatabilirsiniz ancak işin açıkçası bana batıyor kapalı olması. Bir kez tamir ettirdim ama yine arızalandı. Tekrar baktıracağım. pahalı değil en fazla 250 liraya hallediyorlar. Birde forumdan okuduğum ve kendi araştırmalarım sonucu öğrendiğim ve başıma gelen şey tavan oluk çıtasının kopması oldu. Bunların dışında başıma gelen herhangi bir arıza olmadı. Size tavsiyem iyi bir usta bulun veya direkt yetkili servise gidin. Bu araçlar zamanında makam araçları olarak alındıkları için yaklaşık hepsinin bir yetkili servis geçmişi var. Benim aracım "Platinium" kategorisinde. Yani yetkili serviste parçada %30, işçilikte %20 indirim hakkı var. Ama Toyotanın Avensis grubunu ücretsiz bazı parçalarda değişiklik için geri çağırması dışında henüz hiç gitmedim.
Aklaıma gelenler bunlar. Sizin sormak istedikleriniz olursa yazın lütfen.
Hayırlı olsun. Kazasız günler dilerim.