Gönderen Konu: T25 2.0 otomatik elegant ext. araç hakkında bilgi lütfen..?  (Okunma sayısı 2691 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Selamlar. 2003-2007 arası 2.0 motor otomatik vites araç almayı düşünüyorum. Araç hakkında bilgi verebilir misiniz? Kronik arızaları vs. nedir? Nelere dikkat edilmeli? Daha önce 2004 1.6 comfort avensisim vardı. 2.0 motor hakkında bir bilgim yok yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 2.0 otomatik elegant ext. araç hakkında bilgi lütfen..?
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2021, 20:46:15 »
Selamlar. 2003-2007 arası 2.0 motor otomatik vites araç almayı düşünüyorum. Araç hakkında bilgi verebilir misiniz? Kronik arızaları vs. nedir? Nelere dikkat edilmeli? Daha önce 2004 1.6 comfort avensisim vardı. 2.0 motor hakkında bir bilgim yok yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler...
Alacağınız araca LPG hiç takılmadığından vebakımlarının düzgün yapıldığından emin olunuz,bu araç kesinlikle LPG kabul etmiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2021, 21:09:24 »
Alacağınız araca LPG hiç takılmadığından vebakımlarının düzgün yapıldığından emin olunuz,bu araç kesinlikle LPG kabul etmiyor.

LPG konusunda gördüğüm bir kaç firma hatta kişinin dışında kimse takamıyor. O yüzden Lpg önceliğim yok. Zaten 2. araç olarak alınacak. yıllık 5-6 bin km yapar... Başka dikkat edilmesi gereken hakkında bir bilginiz var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2021, 03:41:21 »
LPG konusunda gördüğüm bir kaç firma hatta kişinin dışında kimse takamıyor. O yüzden Lpg önceliğim yok. Zaten 2. araç olarak alınacak. yıllık 5-6 bin km yapar... Başka dikkat edilmesi gereken hakkında bir bilginiz var mı ?
Araç konfor olarak üst düzey araçtır piyasada pek tutulmaz ama konforuna diyecek yok,parçası biraz pahalıdır ve hor kullanılmış veya bakımları aksatılmışsa biraz üzebilir,LPG konusu tamamen yalan taktıkları sistem uydurma bir iş zaten kısa zamanda ettiği kârın fazlasını götürür,alacağınız araç mümkünse executive modeli olsun ve km düşük olmasına dikkat ediniz en çok arızası oksijen sensörleri den verir onunda değişimi basittir ama kesinlikle orjinal olmalı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2021, 09:54:10 »

Merhabalar,
2005 Model T25 Avensis E.E sahibiyim. Yaklaşık 2 yıl oldu alalı. 245.000 kmde aldım. Şu an  273.000 kmde.
Aracı anlatmak gerekirse;

1. Üst düzey güvenlik. 10 airbag, ABS,ESP, TRC(patinaj önleme), Snow Drive .........vs hepsi var.
2. Yağmur sensörü var ama far sensörü yok maalesef.
3. Deri koltuklar (bana göre (-). Sağ arka koltukta yaklaşık 15cm yırtık oluştu okul çantası yüzünden. Küçücük yama için 500 Tl istediler. Ben 600 liraya özel  kumaş diktireceğim.
4. Küçük sunroof. (Cam tavan veya daha büyük sunroof daha şık olurdu).
5. LPG takılmaz. Motorları uygun değil.
6. Ankara trafiği ve araç hergün kullanımda. Şehir içi ortalama 11.5- 12 litre/ Şehirlerarası 6 litre maksimum yakıt. (Fabrika verisi olan 10 litreyi şehir içinde hiç göremezsiniz)
7. Üst düzey konfor. Elektrikli koltuklar, 4 cam otomatik, Cruise Control, ön koltuklar ısıtmalı, ön cam rezistansı, 8 hoparlörlü Sony Müzük sistemi, arka cam perdesi, (yurt dışındaki modellerde elektrikli ama bize manuel gelmiş)  ............vs hepsi mevcut.
8. Kronik arıza olarak benim başıma gelen göğüste bulunan küçük bilgisayar ekranının  kafasına göre çalışması. bazen verileri gösteriyor bazen ekran kayboluyor. kapatma düğmesi var isterseniz kapatabilirsiniz ancak işin açıkçası bana batıyor kapalı olması. Bir kez tamir ettirdim ama yine arızalandı. Tekrar baktıracağım. pahalı değil en fazla 250 liraya hallediyorlar. Birde forumdan okuduğum ve kendi araştırmalarım sonucu öğrendiğim ve başıma gelen şey tavan oluk çıtasının kopması oldu. Bunların dışında başıma gelen herhangi bir arıza olmadı. Size tavsiyem iyi bir usta bulun veya direkt yetkili servise gidin. Bu araçlar zamanında makam araçları olarak alındıkları için yaklaşık hepsinin bir yetkili servis geçmişi var. Benim aracım "Platinium" kategorisinde. Yani yetkili serviste parçada %30, işçilikte %20 indirim hakkı var. Ama Toyotanın Avensis grubunu  ücretsiz bazı parçalarda değişiklik için geri çağırması dışında henüz hiç gitmedim.
Aklaıma gelenler bunlar. Sizin sormak istedikleriniz olursa yazın lütfen.
Hayırlı olsun. Kazasız günler dilerim.

Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 174000
  • Model Yılı: '05
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 17, 2021, 14:31:58 »

Eğer sıkışık trafiği olan büyük şehirlerde yaşıyorsanız yakıt konusunda sizi biraz üzebilir. Bunun yanında benim bildiğim kronik olarak bir far problemi var. Sanırım bunu yaşamayan kalmamıştır. Biraz aydınlatma sorunu oluyor. Bu basit sorunların haricinde hem fiyatı hem de konfor açısından biçilmiş kaftandır.
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 18, 2021, 09:06:24 »
Eğer sıkışık trafiği olan büyük şehirlerde yaşıyorsanız yakıt konusunda sizi biraz üzebilir. Bunun yanında benim bildiğim kronik olarak bir far problemi var. Sanırım bunu yaşamayan kalmamıştır. Biraz aydınlatma sorunu oluyor. Bu basit sorunların haricinde hem fiyatı hem de konfor açısından biçilmiş kaftandır.

Yakıt konusunda size katılıyorum. Bu aracı almaya karar vermiş kişi, eğer büyük şehirde yaşıyorsa yaklaşık 11lt/100 km tüketimi göze almalı. Ankara da durum bu. far konusuna gelince kronik sorun olarak farların kendisi değil otomatik far ayarlama motorlarında meydana gelen arızalar sebebiyle (Ben de de aynı sorun mevcut) farların abuk sabuk aydınlatmalarından kaynaklanan sorunlar oluyor. Benim elektrikçim tamiri mümkün dedi ama biraz zaman alıyormuş. Eğer tamiri mümkün ise çok fazla masraflı değildir sanırım.
Aklıma gelen bir diğer bir kronik sorun ise vites kolunun hemen arkasındaki açılıp kapanan kutucuk. Üzerine basınca açılıyor, tekrar basınca kapanıyor. Benim gördüğüm ise bir süre sonra kapanmayı bırakıyor kapak. T27lerde bu sorunu sürgülü kapak yaparak çözmüşler.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 174000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2021, 14:14:53 »
Vitesin oradaki kapaklı cep benim aracımda kapanıyor ama bazen defalarca basıyorum açılmıyor. Yan taraftan elimle baskı uygulayıp tekrar basıyorum ozaman açılıyor ama bunlar nadiren oluyor. Yakıt için 11 litreyi görürsen yine iyi. Benim ortalama 13 litre yakıyor ama girdiğim trafik tamamen kaos ortamı. Bu araç için tek tavsiyem LPG takılmamış olsun. Geri kalan bütün problemler çözümlenebilir şeyler.
Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2021, 11:54:48 »
Vitesin oradaki kapaklı cep benim aracımda kapanıyor ama bazen defalarca basıyorum açılmıyor. Yan taraftan elimle baskı uygulayıp tekrar basıyorum ozaman açılıyor ama bunlar nadiren oluyor. Yakıt için 11 litreyi görürsen yine iyi. Benim ortalama 13 litre yakıyor ama girdiğim trafik tamamen kaos ortamı. Bu araç için tek tavsiyem LPG takılmamış olsun. Geri kalan bütün problemler çözümlenebilir şeyler.

Bendeki kapak her daim açık artık :). Fenada olmuyor aslında. İçine kolonya (malum korona belası) ve cep telefonu koyuyorum. Yakıtınız bana çok geldi. 13 litre. Zaten araç bilgisayarı kafasına göre çalışmakta. Artık bıraktım uğraşmayı. Eski usul depo göstergesinden kontrol ediyorum.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Mahir Ünlü
  • Kilometre: 280000
  • 95 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2021, 16:04:30 »
Geçen yıl 2005, otomatik şanzıman, 2.0 motor, Avensis aldım. Eski sahibi LPG taktırmış, ruhsata işlenmeden rl değiştirmiş. Bir kere 100 TL LPG aldım. Çekiş filan gayet iyiydi ama forumda okuduklarımın etkisiyle söktürdüm.
Şimdi şehir içi ve şehirler arası agresif kullanımda 100 km.de 10 litre, şehirler arası normal kullanımda 100 km.de 7,5 litre benzin yakıyor. Yıllık kullanımım 10.000 km kadar olduğundan LPG aramıyorum.
Aracın en kötü yanı bağımlılık yapması. Şimdi düşünüyorum, satarsam başka araçlara nasıl alışırım?
Otomobil uçar gider
Ömrüm gibi geçer gider

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2021, 16:37:11 »
Alışamazsınız.
Tokay Ceritoğlu