Gönderen Konu: Sol Kadran Çubuğu  (Okunma sayısı 518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 166000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
Sol Kadran Çubuğu
« : Mart 09, 2021, 19:24:49 »
Arkadaşlar selamlar,

2009 corolla'mda bu sol kadran çubuğu kopuk, sadece kürdan sokunca diğer yol bilgileri görüntüleyebiliyorum ancak ekran parlaklığını artırıp azaltamıyorum. Yetkili servis kadranla birlikte satıldığını söyledi. Daha ucuza nasıl halledebilirim?

https://hizliresim.com/AvqGKN

Toyota Club Türkiye

Sol Kadran Çubuğu
« : Mart 09, 2021, 19:24:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Sol Kadran Çubuğu
« Yanıtla #1 : Mart 09, 2021, 20:31:55 »
Arkadaşlar selamlar,

2009 corolla'mda bu sol kadran çubuğu kopuk, sadece kürdan sokunca diğer yol bilgileri görüntüleyebiliyorum ancak ekran parlaklığını artırıp azaltamıyorum. Yetkili servis kadranla birlikte satıldığını söyledi. Daha ucuza nasıl halledebilirim?

https://hizliresim.com/AvqGKN
Göstergeyi söküp orjinalinin aynısını yapabilirsiniz,bu gibi işlere eliniz yatkın değilse sanayide söktürün plastik kaynağı yapan yerlerde aynısı yarım saatte yapıp verirler,fazla bişey tutmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 09, 2021, 23:33:01 »
cevabınız için teşekkür ederim.

elim yatkın aslında böyle şeylere, yeni baştan böyle bi plastik parçayı nasıl ayarlarım bilmiyorum, dediğiniz gibi önce göstergeyi sökmem gerekiyor. teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2021, 00:51:25 »
cevabınız için teşekkür ederim.

elim yatkın aslında böyle şeylere, yeni baştan böyle bi plastik parçayı nasıl ayarlarım bilmiyorum, dediğiniz gibi önce göstergeyi sökmem gerekiyor. teşekkür ederim..
Bu gibi işler için plastik çeşitli boyutlarda çubuklar var,hiçbirşey bulamasanız dahi ona göre farklı araçların bozuk göstergelerinden parça ayarlanır ve yapıştırma plastik kaynağı yapılır komple değişime gerek yok.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2021, 20:03:36 »
Bu gibi işler için plastik çeşitli boyutlarda çubuklar var,hiçbirşey bulamasanız dahi ona göre farklı araçların bozuk göstergelerinden parça ayarlanır ve yapıştırma plastik kaynağı yapılır komple değişime gerek yok.

evet, iyisi mi yedek parça yoksa başka benzer plastik parça bulup yapıştırayım. plastik kaynağını hiç duymadım, Bally de işe yarar belki.

teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2021, 08:23:51 »
evet, iyisi mi yedek parça yoksa başka benzer plastik parça bulup yapıştırayım. plastik kaynağını hiç duymadım, Bally de işe yarar belki.

teşekkürler.
Bali ile yaramaz sert parçaları hızlı yapıştırıcı tarzı veya japon yapıştırıcısı ile çok dikkatli yapıştırın, plastik kaynağı için sanayide herhangi bir kaportacı ya sorun yönlendirme yaparlar en sağlıklısı plastik kaynağı olur,diğer türlü siz yapmaya kalkarsanız yapıştırıcıyı içeri akıtma ihtimalinin olduğu nu unutmayın.
TOYOTA CORONA 3S FE