Gönderen Konu: Dur-Kalk yaparken gaz pedalı geç tepkime veriyor  (Okunma sayısı 15470 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 134000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Dur-Kalk yaparken gaz pedalı geç tepkime veriyor
« : Mart 07, 2021, 21:07:09 »
Merhabalar, 1 ay önce 2010 model, 1.6 motor Auris aldım. Aracımda benzin ve lpg bulunmakta. Ancak aşağıdaki problemleri hem benzin hem lpg kullanırken yaşamaktayım. Aracım motor soğukken ilk çalışmada bu sıkıntıları yapmıyor.

1) Araç çalıştıktan 20-25 dakika sonra trafikte dur-kalk yaparken gaz pedalı 1-2 saniye kadar geç tepki veriyor. Gaz pedalına basıp ayağımı debriyajdan çekiyorum ancak araç hareketlenmiyor, sanki gaz pedalına bastığımda araç gazı almıyor. Ancak aradan 1-2 saniye geçince araba bastığım gaz ile hareketleniyor. Bu sebeple trafikte araç sanki stop edecekmiş gibi davranıyor. Yokuşlarda ise bu sorundan dolayı aracı el frensiz kaldırmam imkansız hale geliyor.

2) Üstteki sebeple bağlantılı olduğunu düşündüğüm ikinci sorun şöyle: Araç hareket halinde iken ayağımı gaz pedalından çeksem dahi devir ibresi fark edilir bir miktar artmaya devam ediyor ve sonrasında düşüyor. Uzun yolda yüksek hızlarda ayağımı gaz pedalından çektiğimde araç aynı hızda sanki gaz vermeye devam ediyormuşum gibi çok kısa bir süre devam ediyor.

Üstteki problemlerle alakalı Toyota servisine ve sanayideki birkaç ustaya götürdüm. Hepsi aracı soğuk bir motorla ve kısa bir süre kullandıkları için sorunu anlayamadılar. Araçta herhangi bir problem olmadığını hatta aracın gayet iyi performans verdiğini söylediler. Ancak aracı devamlı olarak kullanan ben ve bir yakınım sorunu bariz bir şekilde hissedebiliyoruz. Daha önce bu sorunla karşılaşan veya sorunla alakalı önerisi olan bir arkadaş varsa önerilerini söylerse çok mutlu olurum

Toyota Club Türkiye

Dur-Kalk yaparken gaz pedalı geç tepkime veriyor
« : Mart 07, 2021, 21:07:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Dur-Kalk yaparken gaz pedalı geç tepkime veriyor
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2021, 22:29:57 »
Araç km olarak kaç binde?
Eğer uzun süredir LPG ayarları bozuk şekilde kullanıldıysa benzin ayarlarınıda bozmuştur,ilk etapta LPG deposundan vanayı kapatın ve akünün yanındaki sigortasını çekin daha sonra akü eksi kutup başını söküp yarım saat kadar bekletin ve tekrar takıp aracı 100 km kadar benzinde devirli kullanın ( bu arada buji ve hava filtresi yeni olmalı) daha sonra iyi bir Afr ayarı yaptırın büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir,soğuk motorda anlaşılmasının sebebi araç ısınana kadar kapalı döngüde çalışır devir hep yukarıda tutar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2021, 22:56:41 »
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Madde madde sorularınıza cevap vereyim.
- Araç 134.000 kilometrede.
- LPG ayarları için sanayiye götürdüğümde ayarlarında herhangi bir problem olmadığı söylendi. Hatta gaz ayarları gayet iyi bir durumdaymış.
- 10.000 bakımlarını aldığım gibi yaptırdım. Hava filtresi, balatalar, yağ hepsi yenilendi.
- Bu sıkıntıları soğuk motorda yapmıyor hocam. Ya da soğuk motorda anlaşılmıyor. Mesajınızda soğuk motorda anlaşılıyor diye yazmışsınız ona istinaden tekrar belirteyim istedim,karışıklık olmaması adına.
- Ayrıca bugün aracı aldığım kişiyle görüştüğümde kendisinin böyle bir problem yaşamadığını söyledi. Tanıdık olduğu için sözüne itimat etmek durumundayım.
- Şu aşamada bujileri değiştirmek bana ne kadara mal olacak bilmiyorum. Onu yenilemek dışındaki önerilerinizi hızlı bir şekilde tek tek uygulayacağım inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 9 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2021, 00:23:32 »
Soğuk motorda anlaşılmamasının sebebi demek istemiş sanırım. Soğuk motorda iken araç otamatik jikle ile rolanti devrini yükselttiği için sorun anlaşılmayabilir. Yine Ümit Şahantimor'un önerdiklerini yapınca sorun çözülmez ise ben sorunun bir sebepten dolayı gaz kelebeğinin geç açılmasından dolayı olduğunu düşünüyorum. Gaz kelebeğinin soketini kontak sprey ile temizlemek ve hava filtrelerini kontrol etmek faydalı olabilir.
Toyo Toyo Toyo :D
Toyota Corolla 1.3 Terra A/C 180000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2021, 09:27:08 »
Yanıtınız için teşekkür ederim. Gaz kelebeği soketi LPG sistemi ile takılan bir parça mı ? Yoksa aracın orijinal benzinli halinde gelen bir parça mı ? Çünkü bu sorunu hem LPG hem benzinde yaşıyorum. Hava filtrelerini yeni değiştirdim tekrardan kontrol edeyim hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2021, 13:23:49 »
Yanıtınız için teşekkür ederim. Gaz kelebeği soketi LPG sistemi ile takılan bir parça mı ? Yoksa aracın orijinal benzinli halinde gelen bir parça mı ? Çünkü bu sorunu hem LPG hem benzinde yaşıyorum. Hava filtrelerini yeni değiştirdim tekrardan kontrol edeyim hocam.
Gaz kelebeği soketi aracın kendi bünyesinde olan bir parçadır bakılabilir ve aynı zamanda potansiyemetre kontrolü yapılabilir,ama onlardan önce kullandığınız bakım malzemelerini nereden temin ettiniz ve ne marka onlarıda yazar mısınız,sanayide yerinde yapılan kontrol hiçbişeyi ifade etmez kesinlikle yolda her devirde ayrı ayar yapılmalı,bujiler şuana kadar hiç değişmemişse en kısa sürede değiştirmenizi tavsiye ederim ama kesinlikle orjinal olmalı ve servisten veya tem otodan alınmalı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2021, 11:36:42 »
Gaz kelebeği soketi aracın kendi bünyesinde olan bir parçadır bakılabilir ve aynı zamanda potansiyemetre kontrolü yapılabilir,ama onlardan önce kullandığınız bakım malzemelerini nereden temin ettiniz ve ne marka onlarıda yazar mısınız,sanayide yerinde yapılan kontrol hiçbişeyi ifade etmez kesinlikle yolda her devirde ayrı ayar yapılmalı,bujiler şuana kadar hiç değişmemişse en kısa sürede değiştirmenizi tavsiye ederim ama kesinlikle orjinal olmalı ve servisten veya tem otodan alınmalı.

Hocam aracın parçalarını bir yakınım değiştirdi ve değiştirirken yanında değildim. Bu yüzden malzeme kalitesini bilemiyorum. Dün akşam üzeri gaz kelebeği temizliği için ustaya götürdüm. Dar vakit olduğu için gaz kelebeğini sökmeden olduğu yerde temizlemeye çalıştı. Potansiyometre kontrolünü de gerçekleştirdi ve onu da yerinden söküp temizledi. Aracın gaza tepkisi daha iyileşti. Tabii ilk başlarda araç yüksek devirli çalışıyordu bu temizlik sebebiyle. Biraz kullanımdan sonra tam çözüm olup olmadığı daha iyi anlaşılır inşallah. Geniş bir vakitte gaz kelebeğini tamamen söküp öyle temizleyeceğiz inşallah. Bujilerin değişimiyle alakalı bilgim yok. Bir sonraki götürdüğümde onlara da baktırıp eğer eskidiyse değiştirteyim inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2021, 16:27:03 »
Aracın gaz kelebeği sökülüp temizleme yapıldı. Ardından LPG ayarları tekrardan gözden geçirildi. Şimdilik aracın, gaz pedalına tepki vermesi iyi durumda. Aldığım duruma göre araç daha canlı duruyor. Açıkçası eski haliyle hiç sürüş keyfi vermediği için elden çıkarmayı bile düşündüm. Ama şu an daha iyi. Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2021, 22:22:22 »
Gazdan çekince devir yüksek kalıyorsa buna istinaden söylüyorum eğer krank sensöründe bi problem yoksa aracı 1000km bir kere bile lpgyi açmadan kullanın. Sonra lpgyi yine açmadan lpgciye gidin ve hiç bişey söylemeyin sadece ayar yaptırcam bakım için geldin deyin. Buna rağmen sorun devam edebilir etsede etmese de bu sorunun çözümünü önce dediklerimi yaptıktan sonra arayın.