Gönderen Konu: Soğukta marşta gaz yememe ve düz yolda devirden düşüp istop etme  (Okunma sayısı 3729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
Merhaba,
Aracım 2004 Yaris 1.3 Sol
tam otomatik şanzıman
Benzin  + BRC LPG

Motor soğukken marşta hafif gaz vermeden çalışmıyor. (Bu her sabah oluyor benzinde de gazda da değişmiyor)
En kötüsü de Bazen düz yolda giderken devir düşüyor, gaz pedalı boşa çıkıyor, istop ediyor araç. Bunu da ne zaman yapacağı belli olmuyor. (Benzinde de gazda da oluyor)
Arıza tespitte arıza çıkmıyor. Krank sensörü temizlettim, bi hafta filan düzeldi sonra yine aynı oldu.
Sübap ayarı diyorlar benzer konularda, bu motorlarda olmaz diyen var.
Gaz kelebeği temizlensin vb diyen var yine benzer konularda, ama bu sorunlar benzinde de oluyor.
Ne yapmak lazım ustaya götürünce sıkıntı yok araçta diyorlar ama kaç kere yol ortasında istop etti.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Öncelikle geçmiş olsun,
İlk önce LPG deposundan vanayı kapatın ve akünün yanındaki sigortasını çekin daha sonra akü eksi (- ) kutup başını söküp yarım saat bekleyin daha sonra takın ve 100 km kadar aracı benzinde kullanın,eğer LPG haritası çok bozuksa benzin değerlerinde bozmakta ve araç sapıtmaktadır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Supap olsa motor arıza ışığı yakar. İlk aşamada lpgyi tamamen kapatıp 1 hafta benzinde kullanın. Anlık benzinde denemelerle sonuç alınamaz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
Öncelikle geçmiş olsun,
İlk önce LPG deposundan vanayı kapatın ve akünün yanındaki sigortasını çekin daha sonra akü eksi (- ) kutup başını söküp yarım saat bekleyin daha sonra takın ve 100 km kadar aracı benzinde kullanın,eğer LPG haritası çok bozuksa benzin değerlerinde bozmakta ve araç sapıtmaktadır.
Bunu deneyeceğim teşekkürler, inşallah işe yarar.
LPG haritası bozuk olması nedir, ayar mı yapılması gerekir. Benden önceki sahibi sürekli LPGde kullanıyormuş, benzin deposu boştu geldiğinde. Ben benzinde kullanmayı tercih ediyorum, araç zaten az yakıyor, bu araçlara niye LPG takarlar bilmiyorum ki sadece sorun çıkarıyor...

Mesaj Birleştirildi: Mart 07, 2021, 14:40:57
Supap olsa motor arıza ışığı yakar. İlk aşamada lpgyi tamamen kapatıp 1 hafta benzinde kullanın. Anlık benzinde denemelerle sonuç alınamaz.
LPGyi düğmeden kapatıp denedim ama sanırım tanktan kapatmak gerekiyor. Onu deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
LPG haritası bozuk olması nedir, ayar mı yapılması gerekir. Benden önceki sahibi sürekli LPGde kullanıyormuş, benzin deposu boştu geldiğinde. Ben benzinde kullanmayı tercih ediyorum, araç zaten az yakıyor, bu araçlara niye LPG takarlar bilmiyorum ki sadece sorun çıkarıyor...

LPGyi düğmeden kapatıp denedim ama sanırım tanktan kapatmak gerekiyor. Onu deneyeceğim.

Lpg ayarı bozuksa, beynin benzindeki çalışma karakteristiğini de bozuyor. O nedenle lpgden benzine anlık geçildiğinde sorun düzelmez. Daha uzun süre benzinde kullanmak gereklidir. Daha hızlı anlamak için akü eksi kutup başını söküp 10-15 dakika bekleyip takınca ve benzinde sürünce sorunlar devam ediyor mu takip edilir. Devam etmiyorsa sorunun lpg ayarından/lpg sisteminden kaynaklandığı sonucuna ulaşılabilir.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti

Eğer araç devamlı benzin yarım depodan az kullanılmışsa pompa bozulmuştur basınç kaybı yaşanıyordur,pompanın basıncı düşükse araç stop eder,yukarıda yazdığım denemeyi yapın düzelmezse pompa ve yakıt hattını kontrol ettirin.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
Eğer araç devamlı benzin yarım depodan az kullanılmışsa pompa bozulmuştur basınç kaybı yaşanıyordur,pompanın basıncı düşükse araç stop eder,yukarıda yazdığım denemeyi yapın düzelmezse pompa ve yakıt hattını kontrol ettirin.
İlk öneriyi yaptım. Gaz yememe geçti gibi en azından henüz hiç olmadı ama 30km anca olmuştur sonrasında gittiğim. Ama motor soğukken ilk marşta çalışmama devam ediyor. Acaba hüküm vermek için erken mi, benzinle daha fazla km yapıp beynin kendine gelmesini mi beklemek gerekiyor acaba.
Bir de rolanti devri düşük gibi geldi bana, 0 ile 1in tam ortasında oluyor. 1de olması gerekmez mi. Bu durumum bunla bi alakası olabilir mi, nedendir ne yapmak gerekir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Benzinde biraz daha sürün bakalım ne olacak. 550-650 devir arası genelde rölanti.
Sorun devam ederse ateşlemeden tutun supapa kadar olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
Benzinde biraz daha sürün bakalım ne olacak. 550-650 devir arası genelde rölanti.
Sorun devam ederse ateşlemeden tutun supapa kadar olabilir.

Akü resetlemesi sonrası gün boyunca çok iyi idi.
Dün yine eskisi gibi yaptı.

Ama bu sabah hem hava da soğuk, tek seferde marş aldı ve stop etmedi çok şükür. Devir de dediğiniz gibi 600 gibi başladı sonra 800lere getirdi.

Pompa vb Ciddi bi sıkıntı olsa hiç düzelme göstermez diye düşünüyorum.
İnşallah zamanla benzinde kendini toparlayacak sanırım araç.
Bi de enjektör temizleyici kullanayım diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti

Ama bu sabah hem hava da soğuk, tek seferde marş aldı ve stop etmedi çok şükür. Devir de dediğiniz gibi 600 gibi başladı sonra 800lere getirdi.

Bir zaman daha benzinde kullanın ve biraz devir gösterin tabiri caizse motor yırtılsın üzerindeki hantallığı atsın,yeni haritayı güncellemesi biraz sürer ama günün sonunda güzel olur,araçlar kullanıcılarına göre şekillenir her aracın huyu suyu farklı olur o yüzden belli başlı alışma süreci olacaktır,sizin araçta o kadar bozuk ayarla kullanılmış ki artık araç pes edecek noktaya gelmiş biraz sabır ediniz hepsi düzelir,herşey düzeldikten sonra iyi bir usta bulup LPG yol ayarı yaptırın öncesinde enjektör kontrolü yaptırınız filtre bakımı ve buji bakımlarınıda aksatmayınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör

Aynen parçalarda bir sıkıntı olsa toparlamaz. Enjektör temizleyici de kullanın, Ümit beyin dediği gibi motor ısındıktan sonra da devirli kullanın, öyle denemeye devam edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
Durum güncellemesi yapayım dedim. Enjektör temizleyici dahil her şeyi denedim ancak stop etme sorunu düzelmedi. Boğaz kelebeği ve silindir temizliği sonrası düzeldi.

Ancak araca marştan sonra aracı çalıştıramıyorum hala. Gaz vermeyle de olmuyor. Anahtarı bıraktığımda motor duruyor. Marş motorunun devreden çıktığını anlıyorum. Ama ordan sonra bıraktığımda motor duruyor elim anahtarda kalsa çalışıyor gibi. Bunun sebebi ne olabilir bilmiyorum. İşin kötüsü usta her marş bastığında çalıştırdı ben bastığımda çalıştıramadım. Sert yumuşak geri yarım hepsini deniyorum olmuyor. Anahtarı bırakınca motorun çalışmaya devam etmesi gerek ama duruyor. Her çalışmadan önce 5-10 dk bu şekilde uğraşıyorum gaz veriyorum devir yükseltiyorum vs. Gerçekten çok can sıkıcı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Durum güncellemesi yapayım dedim. Enjektör temizleyici dahil her şeyi denedim ancak stop etme sorunu düzelmedi. Boğaz kelebeği ve silindir temizliği sonrası düzeldi.

Ancak araca marştan sonra aracı çalıştıramıyorum hala. Gaz vermeyle de olmuyor. Anahtarı bıraktığımda motor duruyor. Marş motorunun devreden çıktığını anlıyorum. Ama ordan sonra bıraktığımda motor duruyor elim anahtarda kalsa çalışıyor gibi. Bunun sebebi ne olabilir bilmiyorum. İşin kötüsü usta her marş bastığında çalıştırdı ben bastığımda çalıştıramadım. Sert yumuşak geri yarım hepsini deniyorum olmuyor. Anahtarı bırakınca motorun çalışmaya devam etmesi gerek ama duruyor. Her çalışmadan önce 5-10 dk bu şekilde uğraşıyorum gaz veriyorum devir yükseltiyorum vs. Gerçekten çok can sıkıcı...

Enteresan bir durum gerçekten. İmmobilizer desek hiç marş motoru çalışmaz. Benzin pompasında sıkıntı olabilir mi?

Benzinde 1-2 hafta sürmeyi denediniz mi? Eğer lpg ayarsızlığı aracın beyninin benzin haritasını bozduysa ilk çalıştırmada boğulma ya da aşırı fakir karışımdan ilk ateşleme olmamasıyla karşılaşılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
Kerim bey araçta benzin lpg kesicileri kontrol ettirdinizmi hiç?
Eğer onlarda en ufak şahse sorunu varsa veya içindeki valflerin yayı aşırı sertleşmişse yine aynı sıkıntıyı yapar,veya sizden önce LPG servislerinde benzin sarfiyatını önlemek için takılan kesici varsa sorun yapmış olabilir,iyi bir lpg servisine gidip kontrol ettirmenizde fayda vardır,sizin sorununuz elektriksel bir sorun bi yerde bir eksiklik var bulunması lazım,
Son olarak yakın zamanda triger seti değişimi yapıldı mı ?
Triger değişimini sormamdaki sebeb eğer bir diş dahi atladıysa araçta her türlü sorun çıkarır bazen krank kasnağı değişimlerinde dahi sorun oluyor orjinal kasnak kullanılmadığı taktirde sente ayarı tutmuyor üzerindeki hizalama okları farklılık gösterebilir,o yüzden en düzgün yöntem kompüratör ile piston üst ölü noktayı bulmaktır,eğer triger veya krank kasnağı değişimleri olduysa senteyi kontrol ettirmenizde fayda vardır.
TOYOTA CORONA 3S FE