0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle geçmiş olsun,İlk önce LPG deposundan vanayı kapatın ve akünün yanındaki sigortasını çekin daha sonra akü eksi (- ) kutup başını söküp yarım saat bekleyin daha sonra takın ve 100 km kadar aracı benzinde kullanın,eğer LPG haritası çok bozuksa benzin değerlerinde bozmakta ve araç sapıtmaktadır.
Supap olsa motor arıza ışığı yakar. İlk aşamada lpgyi tamamen kapatıp 1 hafta benzinde kullanın. Anlık benzinde denemelerle sonuç alınamaz.
Bunu deneyeceğim teşekkürler, inşallah işe yarar.LPG haritası bozuk olması nedir, ayar mı yapılması gerekir. Benden önceki sahibi sürekli LPGde kullanıyormuş, benzin deposu boştu geldiğinde. Ben benzinde kullanmayı tercih ediyorum, araç zaten az yakıyor, bu araçlara niye LPG takarlar bilmiyorum ki sadece sorun çıkarıyor...Mesaj Birleştirildi: Mart 07, 2021, 14:40:57LPGyi düğmeden kapatıp denedim ama sanırım tanktan kapatmak gerekiyor. Onu deneyeceğim.
Eğer araç devamlı benzin yarım depodan az kullanılmışsa pompa bozulmuştur basınç kaybı yaşanıyordur,pompanın basıncı düşükse araç stop eder,yukarıda yazdığım denemeyi yapın düzelmezse pompa ve yakıt hattını kontrol ettirin.
Benzinde biraz daha sürün bakalım ne olacak. 550-650 devir arası genelde rölanti.Sorun devam ederse ateşlemeden tutun supapa kadar olabilir.
Akü resetlemesi sonrası gün boyunca çok iyi idi.Dün yine eskisi gibi yaptı.Ama bu sabah hem hava da soğuk, tek seferde marş aldı ve stop etmedi çok şükür. Devir de dediğiniz gibi 600 gibi başladı sonra 800lere getirdi.Pompa vb Ciddi bi sıkıntı olsa hiç düzelme göstermez diye düşünüyorum. İnşallah zamanla benzinde kendini toparlayacak sanırım araç.Bi de enjektör temizleyici kullanayım diyorum.
Durum güncellemesi yapayım dedim. Enjektör temizleyici dahil her şeyi denedim ancak stop etme sorunu düzelmedi. Boğaz kelebeği ve silindir temizliği sonrası düzeldi.Ancak araca marştan sonra aracı çalıştıramıyorum hala. Gaz vermeyle de olmuyor. Anahtarı bıraktığımda motor duruyor. Marş motorunun devreden çıktığını anlıyorum. Ama ordan sonra bıraktığımda motor duruyor elim anahtarda kalsa çalışıyor gibi. Bunun sebebi ne olabilir bilmiyorum. İşin kötüsü usta her marş bastığında çalıştırdı ben bastığımda çalıştıramadım. Sert yumuşak geri yarım hepsini deniyorum olmuyor. Anahtarı bırakınca motorun çalışmaya devam etmesi gerek ama duruyor. Her çalışmadan önce 5-10 dk bu şekilde uğraşıyorum gaz veriyorum devir yükseltiyorum vs. Gerçekten çok can sıkıcı...