Gönderen Konu: Polen Filtresi modeli & Değişimi  (Okunma sayısı 3968 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Polen Filtresi modeli & Değişimi
« : Mart 06, 2021, 01:04:24 »
Merhabalar. Kullanma kılavuzundan incelediğim kadarıyla aracın polen filtresinin değişimi pek de zor görünmüyor ama yine de bu işlemi ilk defa yapacağım için tecrübesi olan arkadaşlara sorup emin olmak istedim, acaba polen değişimi eli tornavida tutan teknik birinin zorlanmadan yapabileceği seviyede midir?

Bir de 2005 model Corolla HB için polen filtresi marka / model tavsiyesi alabilir miyim? Sanırım ortalamada her yıl ilk baharda değiştirilmesinde yarar var.

Toyota Club Türkiye

Polen Filtresi modeli & Değişimi
« : Mart 06, 2021, 01:04:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Polen Filtresi modeli & Değişimi
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2021, 02:15:52 »
JS Ashakashi öneririm, yıllardır kullanıyorum. Ayriyetten forumunda Onaylı satıcısıdır.

http://temservis.com/tr/iletisim/yedekparca.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2021, 10:40:13 »
JS Ashakashi öneririm, yıllardır kullanıyorum. Ayriyetten forumunda Onaylı satıcısıdır.

http://temservis.com/tr/iletisim/yedekparca.html

Aynen öyle 6 ayda bir kendim değiştiriyorum
Tem oto dan Ashakashi marka alıyorum en az orjinali kadar kaliteli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2021, 12:45:52 »
Ben de 6-7 yıldır tem Otodan asakashi kullanıyorum, polen, hava, yağ filtresini. Gayet memnunum. Karbonlu polen filtresini tavsiye ederim.

Ayrıca polen filtresi değişimi çok basit, kendiniz yapabilirsiniz. Torpidoyu açınca sol tarafında yavaş acilmasini sağlayan bir süspansiyon var, onun ucuna bastırarak bağlı olduğu yerinden çıkarın. Sonra torpidonun çıkmasına engel dişleri var, iki taraftan hafifçe bastırarak onları çıkarın. Torpido boşa çıkacak, alt tarafin geçmeli yerinden de kurtarın, karşı tarafta siyah kapak polen filtresinin kapağı, bir tarafı tırnak diğer tarafı geçmeli, onu da çıkarınca polen filtresi görünür. Çıkarın, yenisini takarken hava akış yönüne dikkat ederek takın, yukarıdan aşağıya doğru diye hatırlıyorum.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2021, 18:42:26 »
Ok Yukarı olacak şekilde takılmalı
Ashakashi marka takacaksanız ok yok yazılar düz yani okunacak şekilde takılmalıdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2021, 01:12:43 »
Tırnaklı değilse yön farketmez,filtrenin iki tarafından'da hava geçer yoksa nasıl aktaracak havayı,sadece dikkat edilmesi gereken kullanılmış filtreyi söküp kontrol edip geri takacaksanız o zaman yöne dikkat etmek gerekir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2021, 10:56:41 »
Benim aracımın El Kitabında sayfa 175 de ok yukarı bakmalı diyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2021, 22:19:08 »
Bilgi için hepinize teşekkürler. Ayrıca filtre değişimi konusunda bilgi veren arkadaşlara da ayrıca teşekkürler, önerilerinizi dikkate alacağım.

Tavsiyeleriniz üzerine JS Asakashi Karbonlu Polen Filtresi almaya karar verdim. Ancak Ankara'da olduğum için ürünü n11 den sipariş etmeyi düşünüyorum ama 17 TL kargo ücreti ürün boyutuna göre fazla geldi biraz. Ankara'da temin edebileceğim bir yer de yok sanırım ama sırf kargo ücreti için farklı bir alternatife de yönelebilirim. Tabi forum üyeleri için bir kampanya ve indirim varsa o zaman durum değişir :)

https://urun.n11.com/polen-filtresi/js-asakashi-toyota-corolla-sedan-hb-polen-filtresi-karbonlu-P445569472

Mann Filter da kaliteli diye biliyorum, fiyat yakın görünüyor onu da alabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 09, 2021, 00:56:23 »
Bilgi için hepinize teşekkürler. Ayrıca filtre değişimi konusunda bilgi veren arkadaşlara da ayrıca teşekkürler, önerilerinizi dikkate alacağım.

Tavsiyeleriniz üzerine JS Asakashi Karbonlu Polen Filtresi almaya karar verdim. Ancak Ankara'da olduğum için ürünü n11 den sipariş etmeyi düşünüyorum ama 17 TL kargo ücreti ürün boyutuna göre fazla geldi biraz. Ankara'da temin edebileceğim bir yer de yok sanırım ama sırf kargo ücreti için farklı bir alternatife de yönelebilirim. Tabi forum üyeleri için bir kampanya ve indirim varsa o zaman durum değişir :)

https://urun.n11.com/polen-filtresi/js-asakashi-toyota-corolla-sedan-hb-polen-filtresi-karbonlu-P445569472

Mann Filter da kaliteli diye biliyorum, fiyat yakın görünüyor onu da alabilirim.
Maalesef ki, kargo ücretlerini mağaza belirlemiyor Sanal mağazaların kargo firmaları ile anlaşmaları ile işler ilerliyor. Eğer ki bir sonraki bakıma kadar beklerseniz tüm parçaları sipariş ederek " ücretsiz kargo "'dan yararlanabilirsiniz. Bahsettiğiniz " kampanya " konusunda Tem Toyota sahibi @Ufuk Sönmez (16363)  beyin mesajı var onu ekliyorum.
Eğer, kargo ücretlerini düşünüp bu yüzden Mann düşünüyorsanız Filtremarketim'den
www.filtremarketim.com

Merhaba Hüdaverdi bey,

TEM olarak "o gruba indirim, bu gruba kampanya, sponsor vb." gibi kullanıcıları manipüle eden davranışlar bizim prensiplerimize aykırı.

Tüm kullanıcılara herhangi bir gruba/siteye vb. üye olduklarından veya olmadıklarından bağımsız olarak, eşit şartlarda, mümkün olan en kaliteli ürünü mümkün olabildiğince ulaşılabilir fiyata sunmak, şeffaf satın alma koşulları ile birlikte mümkün olan en kolay ödeme koşullarını sunarak kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan bir satış stratejisi ile hareket ediyoruz.

N11 platformunun dönem dönem kampanyaları olmakta, takip etmek isterseniz N11 mağazamızın linkini aşağıda paylaşıyorum,

https://n11.com/magaza/tem-oto

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2021, 23:37:39
Merhaba Hasan bey,

İki üründe üst düzey kalitede ürünler, ikisini de güvenle kullanabilirsiniz. Eşimin aracı Corolla 1.2T, henüz bakım periyodu gelmedi ancak yaklaştı, Liqui Moly 0W20 kullanmayı planlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 09, 2021, 11:31:56 »
Evet bana da yüksek geldi kaldı ki bu ürünlerde diğer bir çok firmalar kargo dahil fiyatları üzerinde gönderiyorlar en azından site üyelerine kargo dahil olmalı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2021, 22:03:22 »
Maalesef ki, kargo ücretlerini mağaza belirlemiyor Sanal mağazaların kargo firmaları ile anlaşmaları ile işler ilerliyor. Eğer ki bir sonraki bakıma kadar beklerseniz tüm parçaları sipariş ederek " ücretsiz kargo "'dan yararlanabilirsiniz. Bahsettiğiniz " kampanya " konusunda Tem Toyota sahibi @Ufuk Sönmez (16363)  beyin mesajı var onu ekliyorum.
Eğer, kargo ücretlerini düşünüp bu yüzden Mann düşünüyorsanız Filtremarketim'den
www.filtremarketim.com

Cevap için teşekkürler. Evet prensiplerinize saygı duyuyorum, ancak kargo anlaşmalı bir firma için Türkiye'nin 2 büyük şehri arasında A4 boyutu civarı hafif bir ürün için o miktarda para talep eden bir kargo firması yerine en azından uygun fiyatlı bir kargo seçeneği de sunulabilirdi bence. Ürün o fiyatı hak ediyor belki onda sorun yok ama anlaşmalı bir kargo için fahiş fiyat ödemek istemediğimden farklı bir markaya yöneldim.

Bu arada Filtremarketim önerisi de çok yararlı oldu, aramalarımda karşılaşmadığım bir site ama 17 TL yerine ücretsiz kargo seçeneği ve uygun fiyat avantajı harika. MANN filtreyi daha önce kullanmıştım, ancak sanırım benim aracım için karbon filtre seçeneği yok ama bu durumda normal olan modelden sipariş ederim (emin olmak için firmaya teyit ettirdikten sonra). Tekrar çok teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 11, 2021, 03:24:14 »
Cevap için teşekkürler. Evet prensiplerinize saygı duyuyorum, ancak kargo anlaşmalı bir firma için Türkiye'nin 2 büyük şehri arasında A4 boyutu civarı hafif bir ürün için o miktarda para talep eden bir kargo firması yerine en azından uygun fiyatlı bir kargo seçeneği de sunulabilirdi bence. Ürün o fiyatı hak ediyor belki onda sorun yok ama anlaşmalı bir kargo için fahiş fiyat ödemek istemediğimden farklı bir markaya yöneldim.

Bu arada Filtremarketim önerisi de çok yararlı oldu, aramalarımda karşılaşmadığım bir site ama 17 TL yerine ücretsiz kargo seçeneği ve uygun fiyat avantajı harika. MANN filtreyi daha önce kullanmıştım, ancak sanırım benim aracım için karbon filtre seçeneği yok ama bu durumda normal olan modelden sipariş ederim (emin olmak için firmaya teyit ettirdikten sonra). Tekrar çok teşekkürler.

Rica ederim, filtremarketim.com mann resmi sitesine girdiğiniz de satış için yönlendirdiği site ben JS Ashakashi harici kullanmadım fakat araştırmıştım Mann filtrelerini o zaman denk gelmiştim. Ayrıca kendileri motul ürün de satışını yapıyorlar. Dediğim gibi kargo konusunda bir şey diyemiyorum siz nasıl " tüketici " iseniz bende aynıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2021, 10:22:34 »
Gayet uygun fiyatlı bir site, favorilere ekledim eğer fiyatları gereksiz yere artırmazlarsa ilerleyen zamanlarda da sipariş verebilirim. Bu arada karbonlu filtre modeli bulunmamasını saymazsak MANN da çok kaliteli bir ürün, dediğiniz markanın yanı sıra bunu da kullanabilirim f/p durumuna göre. Bana şu ürünü önerdiler ama sipariş vermeyi düşünen arkadaşlar araç şasi no iletirlerse firmadan teyit ettirip ona göre sipariş verebilirler.

https://www.filtremarketim.com/urun/toyota-corolla-ix-e12-e13-1-6-81kw-110hp-polen-kabin-filtresi-cu2035-mann