Gönderen Konu: 2015 Makyajlı kasa Auris yolcu tarafı ampul değişimi  (Okunma sayısı 609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '15
Merhaba. Yolcu tarafında ki ampul patladığı için yenisini aldım ancak bunun diğer far gibi arka kısmı açık değil. Tam arkasında silecek deposunun dolum ağzı var. Depoyu sökmem mi gerekiyor yoksa pratik bir yolu varmıdır.

Mesaj Birleştirildi: Mart 05, 2021, 19:45:34
Merhaba. Yolcu tarafında ki ampul patladığı için yenisini aldım ancak bunun diğer far gibi arka kısmı açık değil. Tam arkasında silecek deposunun dolum ağzı var. Depoyu sökmem mi gerekiyor yoksa pratik bir yolu varmıdır.

Şimdi kendi soruma ben yanıt vereyim belki faydalanan olur. Bu gün biraz ayrıntılı inceledim. Su deposu dolum ağzını tutan siyah plastik montaj pimini çıkartınca su deposunun dolum ağzının depodan söküldüğünü gördüm. Contalı geçme bir sistem yapmışlar. Dolum ağzı sökülünce ampulü yenilemek için yeterli alan oluştuğu için değişimi yaptım. :alkis:
Daha önce sağ taraf ondan 2 ay sonrada sol taraf ampulü patladı. Servisten aldığım orjinal halojen ampul ile değiştirdim (300 tl fiyatı). Yerine led önerdiler ancak bizim buralar çok sisli olur, siste beyaz ampul iyi göstermiyor. Ayrıca saçma sapan bu ampulleri takanlar var acayip göz alıyor. Muhtelemen zenon da olduğu gibi orijinal olmayan led farlarda ileride yasaklanabilir.

Toyota Club Türkiye