0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Burak bey,Aynı aracın 2005 modeline sahibim. Kışın Ankara da sabah 7.30 gibi yollar buzlu iken işe giderken bir manevra sonrasında ben de de TRC VSc ışığı yanmıştı. Motor arıza lambası zaten bu sistemlerdeki arızayı göstermek için yanmakta. (Ekstra bir arıza yoksa eğer.)ustama sorduğumda yollar buzlu olduğu için manevra sonrası yapar dedi ama bende direksiyon kitlenmesi hiç olmadı. Akşam işten çıkışta ise hiç bir lamba yanmıyordu. Araç bilgisayara bağlanıp kontrol edildi ve hiç bir arıza kaydına rastlamadık. Eğer akşam araca bindiğiniz zaman yanmaya devam ediyorsa mutlaka servise veya Toyota dan anlayan bir ustaya gösterin. Geçmiş olsun.
hayır tekrar olmadı. Yol buzlu ise veya bizim göremediğimiz şekilde gizli buzlanma varsa TRC Patinaj önleme sistemi olduğu için bazen dur kalklarda yaparmış ama kendiliğinden söner dediler. bende bu şekilde oldu ve bir daha meydana gelmedi. İnşallah siz de de olmaz.
Bu sabah tekrar aynı sorun oldu. gün içinde olmuyor. sabahları oluyor.
Araçta LPG varmı?Yada akü sorunlu olabilir,aküyü taktırdığınız yerde başka bir bilindik marka takarak deneme yapmanızı tavsiye ederim.
Merhaba. aracımı Kartal Yıldırım Toyotaya götürdüm. Hata kodu şuan aklımda değil ama sorunun 1 nolu silindirden ve bobin kaynaklı olduğunu söylediler. Motor bobin arızası verdiği için trc off ve Vsc arızası da yanıyormuş. Bobin değiştiricem.
Geçmiş olsun alacağınız bobin kesinlikle orjinal olsun yoksa kısa sürede aynı hataları almanız kaçınılmaz olur,yerinizde olsam sizinde imkan varsa takım olarak alıp komple değişim yaptırın derim eskilerin sağlam olanıda yedek olarak saklarsınız.
Ümit Bey, tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Orjinal bobin çok pahalı malesef. YEC FLAMMA markası var orta kalite bir marka. bilginiz var mıdır bu marka hakkında? Bu arada bende Hatay-iskenderunluyum Memlekete selamlar.
Ümit Bey, 4 adet orjinal bobin satın aldım. Sorun düzeldi çok şükür.😊