0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracımın (Yaris Hybrid) ön takım üst taraftan düşük hızda giderken , kasislerde ve parke - bozuk yollarda giderken somya gıcırtısı gibi bir gıcırtı gelmeye başladı. Eskiden tekerlekleri çevirirken yapardı , şimdi düz giderken de yapıyor ve soğuk havada daha da fazla yapıyor. Yağlanması ya da değişmesi gereken bir şey mi var , uğraşmaya değer mi? Araç 2015 model , 110.000 km.
Merhaba,Yaris'imin 60bin bakımını Toyota Gürses Plazada yaptırdım.Toyota Gürses Plazadaki hizmet kalitesinden memnun kaldığım için tüm işlemlerimi orada yaptırmaya devam ediyorum.- 60bin Bakımı "Po Maxima CX 5W-30 Yağ Kullanılmış"- Viraj Demiri Lastik Değişimi "Forumda bazı konularda bahsedilen, kasislerden geçerken Garç/Gurç diye tabir edilen sesin kaynağı olduğundan ötürü değiştirilmesini istedim."- Kabin Polen Filtresi "En son 30bin KM de değiştirmiştim"- Hava Filtresi "En son 30bin KM de değiştirmiştim" 60bin bakımı kapsamında değildi. İsteğim üzerine değiştirildi.- Ön / Arka Sileceklerin Değişimi "Yaris'imi sıfır aldığım günden bu yana hiç değiştirilmemişti."- Stop Lambası Ampulü Değişimi "Patlamıştı. Değiştirildi."- Plakalık Ampulü Değişimi "Patlamıştı. Değiştirildi."Toplam 1013 TL.Not : Toyota Sonbahar Servis Kampanyası dahilinde ödediğim indirimli fiyattır.https://www.toyota.com.tr/current-offers/toyota-sonbahar-servis-kampanyasi.json60bin bakımı için 4 farklı Yetkili Toyota Plazadan fiyat teklifi aldım. Aldığım fiyatların ortalaması 600 TL civarındaydı. Aralarında çok ufak rakamlar oynuyordu. Yukarıda yazdığım ekstra değişimler için ödediğim 413 TL'yi bu yüzden fazla bulmadım.Arkadaşlar Toyota Plazalar PO Maxima Yağ mı kullanmaya başladı? 3,4 Litre Yağ'ın fiyatı iş emri formunda 167,94 TL yazıyor.Bu Yağ'ın 4 Litresinin internetteki fiyatı ortalama 85 / 100 TL arasında değişiyor.Po Maxima kullanılacağını bilseydim. Geçmiş bakımlarda yaptığım gibi Eneos 0W-20 yağ alıp götürebilirdim.
Uğraşmaya değmez viraj demir lastiklerinden yapıyor, değiştirirseniz bir müddet kesilir sonrasında tekrar başlar,biraz sabır ederseniz havalar ısınınca düzelir.
Merhaba, aynen öyle. Bu konuda benim daha önce 60bin km bakımında Viraj Demir Lastiklerini değiştirdiğimi yazdığım mesajı alıntılamışlar. Geçen bu süre zarfında son 5-6 aydır tekrar başladı aynı sesler. 80bin km bakımında Viraj Denge Lastiklerinin tekrar değiştirilmesini isteyeceğim.