Gönderen Konu: 2020 Corolla Süspansiyon çok mu sert?  (Okunma sayısı 5736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
2020 Corolla Süspansiyon çok mu sert?
« : Mart 02, 2021, 00:08:09 »
Merhaba arkadaşlar. Aracımı alalı 3 ay oldu ve bu süreçte memnun olmadığım tek yönü süspansiyon. Yollardaki bozuklukları çıkıntıları vs. çok fazla hissettiriyor bana.  Bu durumu yaşayan var mı ? Henüz 2.000 km de araç. Kullandıkça yumuşama esneme durumu gibi yorumlar duyuyorum okuyorum. Böyle birşey var mı, bu konuda tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum..

Toyota Club Türkiye

2020 Corolla Süspansiyon çok mu sert?
« : Mart 02, 2021, 00:08:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: 2020 Corolla Süspansiyon çok mu sert?
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2021, 00:19:21 »
Merhaba arkadaşlar. Aracımı alalı 3 ay oldu ve bu süreçte memnun olmadığım tek yönü süspansiyon. Yollardaki bozuklukları çıkıntıları vs. çok fazla hissettiriyor bana.  Bu durumu yaşayan var mı ? Henüz 2.000 km de araç. Kullandıkça yumuşama esneme durumu gibi yorumlar duyuyorum okuyorum. Böyle birşey var mı, bu konuda tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum..

Merhaba Ali bey, bende aynı durumdayım fakat ben lastiklerden mi kaynaklanıyor acaba diye düşünüyordum. Mesela bazen yolu hissetmiyorum, bazen de sanki yol tırtıklıymış gibi araç titriyor. Yolu mu hissediyorum yoksa bir sıkıntı mı var çözemedim. Balanslar bozuk olduğu için tekrar balans yapıldı titreme azaldı ama az da olsa yapıyor hala. Galiba birazda psikolojik, arabaya alışamadım. Üzerinde şu an kış lastikleri var, yazlık lastikler ile çok kullanamadım ve hatırlayamıyorum o zaman da aynı sıkıntı var mıydı diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2021, 08:08:32 »
Aynı durum herkeste var. Bu yeni kasalarda, dört tekerde bağımsız süspansiyon var. Ondan dolayı bir teker sarsılınca tüm araç sarsılıyor. Eski kasalarda çapraz süspansiyon vardı. Aracı çapraz dengede tutuyordu. Bunda ise sarsıntı yapıyor. Güya yol tutuşu için bağımsız yapmışlar; ama bana hiç öyle gelmedi. Sanki araç virajda kayacak hissi uyandırıyor. Özellikle de virajda bir küçük çukur veya tümseğe teker gelince. Servis, sarsıntı biraz fazla; ama yol tutuşu daha iyi, diyor. Tabi ben pek yemedim bunu. İkisi de berbat olmuş bence.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2021, 08:33:46 »
Lastikten olabilir yumuşak lastik ( özellikle michelin veya continental ) tercih edin fark edeceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 02, 2021, 11:28:44 »
araç bayiden ilk alındığında lastik basınçları çok yüksek veriliyor ve hiç kontrol etmeden böyle sürünce sanki havada gibi gidiyor ve yerdeki her çukur ve tümseği hissediyorsunuz, lastik tipinize uygun basınç ile kullanarak denediniz mi ? bence gayet iyi araç süspansiyonu
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 02, 2021, 11:54:43 »
Lastik basıncı 38-39 du bayi çıkışı. Toyotanın belirttiği basınç düzeyine getirdim. 160 km üzeri için 36, aşağısı için 32 ps. Şehir içinde kullanıyorum aracı. Basınç 32 de. Lastikler bayi çıkışı.kışlık lastik takmadım. 1000 km bakımında serviste bu hususu özellikle vurguladım, incelediler süspansiyon sisteminde herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler. Bu arada dün kocaeli kaya plazada test sürüşü yaptım 1.5 benzinli versiyon ile. Sürekli kullandığım güzergahta kullandım. Ve o da aynı şekilde sert geldi. Biraz Kötü bir hissiyatı var yani bence bu süspansiyonun. Uzun yolda yüksek süratte hiç kullanmadım aracımı. Bunun yol tutuşa olumlu etkisi olacağını düşünüyorum. Bazı kulanıcılar gayet memnunken bazıları ben gibi müzdarip ise şöyle düşünüyorum; biraz fazla dinliyor olabiliriz yol tepkilerini. Kafamıza takılmış ya bi kere, gözümüz kulağımız bi yerden geçerken aracın alacağı tepkiye odaklanıyor. Bunun da etkisi olabilir. Km ilerledikçe aracı kullandıkça nispeten yumuşama olur diyenler de var onu da zamanla göreceğiz. Süspansiyon tecrübelerimizi kullandıkça başlık altında belirtebiliriz. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 02, 2021, 12:30:56 »
Bence aracı kullandıkça süspansiyonların yumuşaması tamamen pisikolojik. Yani tabiiki yıllar geçtikçe yumuşar ama kısa vadede en azından yumuşamaz.  Onun yerine araca alıştığımız için  artık   normal  gelecek.  Bu da bizde süspansiyonlar yumuşamış hissi uyandıracak.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 02, 2021, 14:01:29 »
Olay tamamen psikolojik. Mazda sonrası ilk bindiğimde o kadar pamuk gibiydi ki, sonra araca alıştıkça da süspansiyon sertleşmiş gibi hissettim. Tabi gerçek değil. İnsanın rahata alışması. Önceki araca da bağlı bu yalıtım, konfor olayları.

Yeni kasa corollanın süspansiyonları da gayet yumuşak eğer vision ya da dream kullanıyorsanız. Daha üst paketlerde 17" jant kullanımı nedeniyle daha sert gelebilir.
Fabrikasyon lastik Dunlop ya da Bridgestone ise onlar da sert lastikler, etkili olabilir bu şikayette.

Corolla'nın süspansiyon yumuşaklığı ve yol tutuş dengesi bence çok güzel ayarlanmış durumda. Süspansiyon yumuşaklığından virajda araç yatıyor ama çizgisinden kesinlikle çıkmıyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 02, 2021, 14:44:39 »
Olay tamamen psikolojik. Mazda sonrası ilk bindiğimde o kadar pamuk gibiydi ki, sonra araca alıştıkça da süspansiyon sertleşmiş gibi hissettim. Tabi gerçek değil. İnsanın rahata alışması. Önceki araca da bağlı bu yalıtım, konfor olayları.

Yeni kasa corollanın süspansiyonları da gayet yumuşak eğer vision ya da dream kullanıyorsanız. Daha üst paketlerde 17" jant kullanımı nedeniyle daha sert gelebilir.
Fabrikasyon lastik Dunlop ya da Bridgestone ise onlar da sert lastikler, etkili olabilir bu şikayette.

Corolla'nın süspansiyon yumuşaklığı ve yol tutuş dengesi bence çok güzel ayarlanmış durumda. Süspansiyon yumuşaklığından virajda araç yatıyor ama çizgisinden kesinlikle çıkmıyor.

Aynen, önceki Corolla aracıma binerken malum çok alçak olduğundan go-kart aracına biner gibi geri yaslanır ve çok rahat bir yolculuk yapardım. O zamanlar Suv ve Doblo tarzı araçların yüksekliğinden ve koltuklarının otobüs veya sandalye oturur gibi  yolculuk yapıldığından hiç rahat edemeyeceğimi düşünür, kesinlikle benim bineceğim araçlar değil derdim. Kaldı ki boyumun 1.64 olması nedeniyle pedallara yetişmek için yüksek araçlarda mecburen dik bir şekilde oturmam gerekiyordu.  Ama şimdi Suv tarzı bir aracım var ve alıştım,  şimdi de  Corolla için ne kadar da alçakmış diyorum.  Özellikle de memlekete gittiğimde yeni aracımın yüksek olmasının keyfini çıkartıyorum.

Yani alışıyoruz kısacası....   Ali bey, sizde alışırsınız kesinlikle  problem yapmayın.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 02, 2021, 21:21:10 »
Garip bir durum da ben yaşadım , bacanağım bu kasada süspansiyon çok sert ve rahatsız dedi. Sonra çıktık bir tur attık , hiç de öyle paldır küldür bir ses duymadık. sanırım hybrid ler ile normaller arasında farklar var. Çünkü ben çok memnunum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2021, 08:22:37 »
2019 Astradan sonra 2019 Vision almıştım. Ohh be dedim araba yaylaniyor resmen yumuşacık süspansiyonu var. Astra tam bir kütük çünkü. Visionda 16 jant ve bridgestone lastik vardı. Visionu satıp Dream aldım. Dunlop lastikle geldi. Sürdüğüm ilk anda dediğim, bu araba neden böyle sert? Vision aracım daha yumuşaktı. Demek ki Dunlop, bridgestonedan da sert ve konforsuz lastik. Keşke Michelin lastikle gelenlerden denk gelseydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 03, 2021, 10:54:37 »
2019 Astradan sonra 2019 Vision almıştım. Ohh be dedim araba yaylaniyor resmen yumuşacık süspansiyonu var. Astra tam bir kütük çünkü. Visionda 16 jant ve bridgestone lastik vardı. Visionu satıp Dream aldım. Dunlop lastikle geldi. Sürdüğüm ilk anda dediğim, bu araba neden böyle sert? Vision aracım daha yumuşaktı. Demek ki Dunlop, bridgestonedan da sert ve konforsuz lastik. Keşke Michelin lastikle gelenlerden denk gelseydi.
evet dunlop sert ancak yüksek hızda daha güvenli hissedersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 570
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2021, 21:39:38 »
Aracı nisan 2020 de aldım. Dream Xpack paket ve fabrika çıkışı üzerinde michelin marka lastik vardı ben 36 ps ile kullanıyorum. Şu anda 8.000 km oldu bana aldığımdan bu yana gayet iyi geldi süspansiyon. Benim yaşadığım yerde de yollar pek iyi değil. Benden başka aracımı binip kullananlarda süspansiyonunu beğeniyor genelde.