0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar. Aracımı alalı 3 ay oldu ve bu süreçte memnun olmadığım tek yönü süspansiyon. Yollardaki bozuklukları çıkıntıları vs. çok fazla hissettiriyor bana. Bu durumu yaşayan var mı ? Henüz 2.000 km de araç. Kullandıkça yumuşama esneme durumu gibi yorumlar duyuyorum okuyorum. Böyle birşey var mı, bu konuda tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum..
Olay tamamen psikolojik. Mazda sonrası ilk bindiğimde o kadar pamuk gibiydi ki, sonra araca alıştıkça da süspansiyon sertleşmiş gibi hissettim. Tabi gerçek değil. İnsanın rahata alışması. Önceki araca da bağlı bu yalıtım, konfor olayları.Yeni kasa corollanın süspansiyonları da gayet yumuşak eğer vision ya da dream kullanıyorsanız. Daha üst paketlerde 17" jant kullanımı nedeniyle daha sert gelebilir. Fabrikasyon lastik Dunlop ya da Bridgestone ise onlar da sert lastikler, etkili olabilir bu şikayette. Corolla'nın süspansiyon yumuşaklığı ve yol tutuş dengesi bence çok güzel ayarlanmış durumda. Süspansiyon yumuşaklığından virajda araç yatıyor ama çizgisinden kesinlikle çıkmıyor.
2019 Astradan sonra 2019 Vision almıştım. Ohh be dedim araba yaylaniyor resmen yumuşacık süspansiyonu var. Astra tam bir kütük çünkü. Visionda 16 jant ve bridgestone lastik vardı. Visionu satıp Dream aldım. Dunlop lastikle geldi. Sürdüğüm ilk anda dediğim, bu araba neden böyle sert? Vision aracım daha yumuşaktı. Demek ki Dunlop, bridgestonedan da sert ve konforsuz lastik. Keşke Michelin lastikle gelenlerden denk gelseydi.