Merhaba 2013 toyota corolla d4daracım p2463 partikül filtresi hatası verdi. Ama sadece sarı motor ışığı yandı. Sanayide egzoz sökülmeden rejenarasyon(temizleme) işlemini yaptırdım. Motordan egzoza giden kısıma makine ile sıcak su verdiler, egzozdan kahverengi sıvı aktı. Çok fazla bir şey çıkmadı yani. Zaten yakıtı sürekli shellden alıyorum. Ondan sonra motor arıza lambasını da söndürdüler. Fakat iki gün geçmeden tekrar yandı. Tekrar söndürtmek için aracımı götürdüğümde bu hatanın yağ seviyesini yükselteceğini ve tekrardan yağı kontrol ettirmemi söylediler. Yani iki ay önce yaptırdığım yağ bakımını tekrardan yaptırmamı yağı tam seviyesinde koymam gerekiyormuş. Ben o işlemi yaptırmadan bugün Gezen Adamın Kayseri bayisine götürdüm yine aynı hata kodu çıktı ve devamında bileşen bloke olmuş yazıyordu. Çözüm olarak bunu ya değiştirecektim ya da yazılımsal olarak iptal edecektim. İptal edersem hiçbir sorun olmayacağını egzoz muayenesinden ise rahatlıkla geçeceğini söyledi. Ben her ihtimale karşı toyota servisinden de fikir aldım. Servisde egzoz muayenesinden geçmeyeceğini söyledi. Ekstra olarakta enjektörleri kontrol ettirin dedi. Belki hata vermesi ondan kaynaklı olabilirmiş.
Bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Ne yaptınız çözüm üretebildiniz mi diye merak ettim.