Gönderen Konu: E120 Corolla detaylı döşeme ve motor temizliği  (Okunma sayısı 936 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
E120 Corolla detaylı döşeme ve motor temizliği
« : Şubat 27, 2021, 01:55:53 »
Yaklaşık 4 ay önce yapmış olduğum araca küçük çocuğun binmesi sonucu maalesef geleneksel olan döşeme temizliği ve ekstra motor temizliğine ait fotoğrafları sizinle de paylaşmak istedim. İşlerim nedeniyle ancak paylaşabiliyorum. Tavan döşemesi temiz olduğu için temizlemek istemedim. Koltukları ve yer döşemesini tam anlamıyla temizleyebilmek için koltukları sökmek durumunda kaldım. Bir gün araca binmedim sadece koltuksuz olarak 30 metre uzaklıktaki park yerine çekmek durumunda kaldım o da biraz zor oldu :) Motor temizleme spreyi olarak selsil markasını kullandım memnun kaldım basıncı biraz düşük gibi ama güzel bir kokusu var su ile durulama gereksinimi duymadım temiz bir bez ile üzerinden geçmek yetti.

KİRLİ HALİ

Temiz su ile durulama sonrası makinede biriken pislikler

TEMİZLEME İŞLEMİNDEN SONRA

Döşemelerin temizlik sonrasını çekmeyi unutmuşuz

MOTOR TEMİZLİĞİ ÖNCESİ

MOTOR TEMİZLİĞİ SONRASI

Zafer için Doğdum, Zafer İçin Ölürüm !

Toyota Club Türkiye

E120 Corolla detaylı döşeme ve motor temizliği
« : Şubat 27, 2021, 01:55:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: E120 Corolla detaylı döşeme ve motor temizliği
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2021, 13:44:58 »
Koltuk temizliği için neler kullandınız ? kimyasal bir ilaç veya organik granül sabun gibi ,bu iş için halı yıkama makinesi gibi bir aygıt mı kullandınız ? aslında küçük bebeği olanların zaman zaman böyle temizlik yapmaları şart.İyi günlerde kullanın tertemiz olmuş.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2021, 19:21:41 »
Koltuk temizliği için neler kullandınız ? kimyasal bir ilaç veya organik granül sabun gibi ,bu iş için halı yıkama makinesi gibi bir aygıt mı kullandınız ? aslında küçük bebeği olanların zaman zaman böyle temizlik yapmaları şart.İyi günlerde kullanın tertemiz olmuş.

Hanımların kullandığı bir kaç farklı ilaç dışında "Vanish Kosla Oxi Action" almıştım onu kullandım. Sıcak su içerisindeki hazırladığımız karışımı el yordamıyla koltukları silerek uyguladım. Halı yıkama makinesi çektim ve temiz sıcak su sıkarak bir kez daha makine ile duruladım. Teşekkür ediyorum.
Zafer için Doğdum, Zafer İçin Ölürüm !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2021, 00:59:28 »
Harika olmus, elinize saglik.