0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba, Aracım, 2020 model Toyota Corolla Flame X-Pack MDS. Benzin alırken pompanın tetiğine basıldıktan bir iki saniye sonra depo dolmuş gibi pompa atıyor. Pompanın tetik ayarı düşük de olsa aynı sorunu yaşıyorum. Mecburen tetiğe basılı tutularak dolum işlemi yapılıyor. Farklı akaryakıt istasyonlarında da aynı problem devam ediyor. İlk iki yakıt alışımda bu sorun yoktu. Sıfır araçta depo ile ilgili nasıl bir sorun var acaba? Daha önce böyle bir problemi çevremden duymamıştım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Depodaki farklı yakıt miktarlarında da pompa atıyor, pompanın kademesini düşürse de atma devam ediyor.
Geçmiş olsun. Benimde geçmişte başıma gelmişti benzer bir sorun. Uzun yolda epey stres yapmıştı bana. Her benzinci de atıyordu. Neredeyse damla damla dolduruyorlardı. Servise götürdüm. Depo girişinde bir parça varmış. Bunun mekanizması bozulmuş. Parça değişince düzeldi. Ne kadar doğru bilgi bilmiyorum ama servis elemanı kapağa kadar benzin doldurtmayın demişti. Hiç kurcalatmadan yetkili servise götürün. Garantiden yaptırın.
Depodaki kanister valfi arıza yapmışsa dolum esnasında pompayı attırma yapabilir,yani depodaki benzin buharı düzenli olarak motora gönderilip boşaltılmıyorsa sıkıntı çıkarabilir,yakıt almak için depo kapağını açtığınızda tıslama sesi geliyormu.
Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2021, 13:37:47Evet, depo kapağını açınca tıslama sesi geliyor.
Dün servise gittim ve sorunu anlattım. Depo girişinde hortum ağzında bulunan klape takılı kalmış, hortum sökülerek tespit edilmiş ve şu an sorun düzeldi.