Gönderen Konu: Benzin alırken pompanın devamlı atması  (Okunma sayısı 19235 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
Benzin alırken pompanın devamlı atması
« : Şubat 27, 2021, 01:07:30 »
Herkese merhaba,
Aracım, 2020 model Toyota Corolla Flame X-Pack MDS. Benzin alırken pompanın tetiğine basıldıktan bir iki saniye sonra depo dolmuş gibi pompa atıyor. Pompanın tetik ayarı düşük de olsa aynı sorunu yaşıyorum. Mecburen tetiğe basılı tutularak dolum işlemi yapılıyor. Farklı akaryakıt istasyonlarında da aynı problem devam ediyor. İlk iki yakıt alışımda bu sorun yoktu. Sıfır araçta depo ile ilgili nasıl bir sorun var acaba?  Daha önce böyle bir problemi çevremden duymamıştım.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Benzin alırken pompanın devamlı atması
« : Şubat 27, 2021, 01:07:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzin alırken pompanın devamlı atması
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2021, 13:54:00 »
Sanki depoda hava varmış gibi,buharlaşma yapıyor,dışarı atamıyor ve bu durum gerçekleşiyor,hava tahliye hortumu var ise tıkalı olabilir,Araç garantide olduğu için servise gösterebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2021, 17:53:46 »
Herkese merhaba,
Aracım, 2020 model Toyota Corolla Flame X-Pack MDS. Benzin alırken pompanın tetiğine basıldıktan bir iki saniye sonra depo dolmuş gibi pompa atıyor. Pompanın tetik ayarı düşük de olsa aynı sorunu yaşıyorum. Mecburen tetiğe basılı tutularak dolum işlemi yapılıyor. Farklı akaryakıt istasyonlarında da aynı problem devam ediyor. İlk iki yakıt alışımda bu sorun yoktu. Sıfır araçta depo ile ilgili nasıl bir sorun var acaba?  Daha önce böyle bir problemi çevremden duymamıştım.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Depoda yakıt yarıya yakınsa ve pompanın basıncı yüksekse atma yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2021, 21:17:30 »
Depodaki farklı yakıt miktarlarında da pompa atıyor, pompanın kademesini düşürse de atma devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2021, 22:07:21 »
Geçmiş olsun. Benimde geçmişte başıma gelmişti benzer bir sorun. Uzun yolda epey stres yapmıştı bana. Her benzinci de atıyordu. Neredeyse damla damla dolduruyorlardı. Servise götürdüm. Depo girişinde bir parça varmış. Bunun mekanizması bozulmuş. Parça değişince düzeldi. Ne kadar doğru bilgi bilmiyorum ama servis elemanı kapağa kadar benzin doldurtmayın demişti. Hiç kurcalatmadan yetkili servise götürün. Garantiden yaptırın.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2021, 22:42:56 »
Depodaki kanister valfi arıza yapmışsa dolum esnasında pompayı attırma yapabilir,yani depodaki benzin buharı düzenli olarak motora gönderilip boşaltılmıyorsa sıkıntı çıkarabilir,yakıt almak için depo kapağını açtığınızda tıslama sesi geliyormu.
Depodaki farklı yakıt miktarlarında da pompa atıyor, pompanın kademesini düşürse de atma devam ediyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2021, 13:37:14 »
Geçmiş olsun. Benimde geçmişte başıma gelmişti benzer bir sorun. Uzun yolda epey stres yapmıştı bana. Her benzinci de atıyordu. Neredeyse damla damla dolduruyorlardı. Servise götürdüm. Depo girişinde bir parça varmış. Bunun mekanizması bozulmuş. Parça değişince düzeldi. Ne kadar doğru bilgi bilmiyorum ama servis elemanı kapağa kadar benzin doldurtmayın demişti. Hiç kurcalatmadan yetkili servise götürün. Garantiden yaptırın.

Bahsettiğiniz gibi damla damla dolduruluyor. Geçenlerde servise götürdüm fakat usta depo kapağını açıp sıkıntı olmadığını ve Toyotalarda bu sorunun olduğunu, herhangi bir arıza olmadığını söyledi. Baştan savma tavrına ve cevabına yönelik tepki gösterince de servis danışmanı geldi, durumu anlattım ve normal bir durum olmadığını, kendisinde de aynı aracın olduğunu ve daha önce böyle bir şikayetle karşılaşmadıklarını, Toyota merkezle konuşup dönüş yapacaklarını söyledi fakat hala herhangi bir dönüş yapılmadı. Yarın Ankara'da bulunan diğer bir yetkili servise götüreceğim ve Toyota merkeze servisin vermiş olduğu tüm araçlarımızda aynı sıkıntı oluyor şeklindeki baştan savıcı cevabını şikayet olarak bildireceğim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2021, 13:37:47
Depodaki kanister valfi arıza yapmışsa dolum esnasında pompayı attırma yapabilir,yani depodaki benzin buharı düzenli olarak motora gönderilip boşaltılmıyorsa sıkıntı çıkarabilir,yakıt almak için depo kapağını açtığınızda tıslama sesi geliyormu.

Evet, depo kapağını açınca tıslama sesi geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2021, 17:09:36 »
Kanister kontrol edilmeli, değişimi gerekebilir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2021, 18:39:35 »

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2021, 13:37:47
Evet, depo kapağını açınca tıslama sesi geliyor.
Tıslama sesi varsa kanister kontrol edilmeli,normalde o kadar sıkıntı olmaması lazım ama demekki hiç açılmıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 03, 2021, 11:31:04 »
Dün servise gittim ve sorunu anlattım. Depo girişinde hortum ağzında bulunan klape takılı kalmış, hortum sökülerek tespit edilmiş ve şu an sorun düzeldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 1350
  • Model Yılı: '24
  • 16 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 03, 2021, 13:14:29 »
Dün servise gittim ve sorunu anlattım. Depo girişinde hortum ağzında bulunan klape takılı kalmış, hortum sökülerek tespit edilmiş ve şu an sorun düzeldi.
Gözünüz aydın Emre bey. Sorununuzun çözülmesine sevindim. Kazasız sürüşler dilerim.