Gönderen Konu: 2011 toyota corolla hız sabitleyici sorunu  (Okunma sayısı 1842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2011 toyota corolla hız sabitleyici sorunu
« : Şubat 26, 2021, 00:12:33 »
İyi günler  2011 1.6 tam otomatik comfort exstra aracıma cruise controlü kendim taktım. benim sorunum araç  cruise controlde çalışırken özellikle yokuş yukarı kendini öne doğru itmesi sanki benzin veya gaz alamıyormuş gibi vitesi bulamıyormuş gibi sonra düze çıkınca gayet normal çalışıyor. yardımcı olursanız sevinirim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2021, 02:12:35
yokmu fikri olan...

Toyota Club Türkiye

« : Şubat 26, 2021, 00:12:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2021, 08:31:46 »
Merhabalar,form kuralları gereği iletinin tamamı büyük harflerle yazılması yasaktır (karşıdakine bağırmak anlamı taşımaktadır)düzeltmenizi rica ederim,
Normal bir durum,aracınızdaki sistem araç hızı 10 km/s hıza düşünceye kadar müdahale etmez rampada hız daha çabuk düştüğü için müdahale edince set edilen hızı yakalayabilmek için vites düşürüyor devri yükseltiyor,o yüzden sizde araç öne atılıyor hissiyatı yaşıyorsunuz, düzde bu durum oluşmaz zaten araç en yüksek viteste stabil olarak devam ediyor sistem sadece gereken kadar çok ufak müdahale de bulunuyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 TOYOTA COROLLA HIZ SABİTLEYİCİ SORUNU
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2021, 17:39:34 »
Benim aracın orijinalinde var hız sabitleyici ama bende de var sorun. Sanırım yazılımsal. Yokuş yukarı çıkarken hız sabitleyiciyi 90km/h ve altı hızlara ayarlayınca araç hızı sabitleyebilmek için gaz verip verip kesiyor ama bu art arda hızlıca gerçekleşiyor, düz yolda sıkıntı yok. Yani normal bir durum değil, şimdiye kadar kullandığım hiçbir araçta böyle bir durumla karşılaşmamıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2021, 19:03:26 »
Benim aracın orijinalinde var hız sabitleyici ama bende de var sorun. Sanırım yazılımsal. Yokuş yukarı çıkarken hız sabitleyiciyi 90km/h ve altı hızlara ayarlayınca araç hızı sabitleyebilmek için gaz verip verip kesiyor ama bu art arda hızlıca gerçekleşiyor, düz yolda sıkıntı yok. Yani normal bir durum değil, şimdiye kadar kullandığım hiçbir araçta böyle bir durumla karşılaşmamıştım.
Toyata E 160 kasa dahil öncekilerde kullandığı eğim  sensöründen ve aracın torkunun düşük olmasından kaynaklanıyor,dizellerde ve çift kavramalı otomatik şanzımanlarda bu sıkıntı olmaz,rampaya girerken hızı set değerinin 10 km üzerine ayarlarsanız rampa başına kadar daha az sorun yaşatır,son kasada bu durum biraz daha düzeltildi.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2021, 19:21:55 »
Toyata E 160 kasa dahil öncekilerde kullandığı eğim  sensöründen ve aracın torkunun düşük olmasından kaynaklanıyor,dizellerde ve çift kavramalı otomatik şanzımanlarda bu sıkıntı olmaz,rampaya girerken hızı set değerinin 10 km üzerine ayarlarsanız rampa başına kadar daha az sorun yaşatır,son kasada bu durum biraz daha düzeltildi.
Honda fb7 kasada böyle bir sorun yaşamıyordum. Onun motor değerleri de Corolla ile benzer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2021, 22:47:05 »
Honda fb7 kasada böyle bir sorun yaşamıyordum. Onun motor değerleri de Corolla ile benzer.
Bütün sorun Cruz contol sisteminin müdahalesinden kaynaklanıyor corollada biraz geç müdahale ediyor,üstteki yazdığım gibi eğim sensörü den aldığı bilgiyle ve hız ile doğru orantılı çalışmıyor biraz geç müdahale ediyor,2020 Mayıs'ta sattığımız edvans paket corollada da durum aynıydı malesef,ama yeni kasada bu durum biraz daha düzeltilmiş daha istikrarlı çalışıyor.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2021, 00:34:00 »
Bütün sorun Cruz contol sisteminin müdahalesinden kaynaklanıyor corollada biraz geç müdahale ediyor,üstteki yazdığım gibi eğim sensörü den aldığı bilgiyle ve hız ile doğru orantılı çalışmıyor biraz geç müdahale ediyor,2020 Mayıs'ta sattığımız edvans paket corollada da durum aynıydı malesef,ama yeni kasada bu durum biraz daha düzeltilmiş daha istikrarlı çalışıyor.
Aynı durumdan bahsettiğimizi sanmıyorum. Birgün uzun yol yaptığımda videoya kaydedeyimde aracın ne yaptığını izleyin normal bir durum olup olmadığını anlayın. Araç saniyede bir gaz verip verip duruyor ne yapacağına karar veremiyor. Eğim varsa hızı 90 a ayarladık diyelim 85 e düştüğünde gaz verirsin atıyorum 95 e kadar çıkmasına müsade edersin 85 e tekrar düştüğünde aynı şeyi tekrar yaparsın. Bu hız düşüşü bir saniyede olamayacağına göre araç döngüye girmişcesine gaz verip verip durmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2021, 01:54:46 »
Arac 4 vites olup, son vites cok uzun oldugundan dolayi, cok normal bir durum
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: 2011 toyota corolla hız sabitleyici sorunu
« Yanıtla #8 : Mart 03, 2021, 20:30:24 »
öncelikle büyük harf yazımı için özür dilerim.  anladığım kadarıyla bu aracın kendi dinamikleriyle alakalı. ben şanzumandan korkmuştum. herkese cevapları için teşekkürler.