0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim aracın orijinalinde var hız sabitleyici ama bende de var sorun. Sanırım yazılımsal. Yokuş yukarı çıkarken hız sabitleyiciyi 90km/h ve altı hızlara ayarlayınca araç hızı sabitleyebilmek için gaz verip verip kesiyor ama bu art arda hızlıca gerçekleşiyor, düz yolda sıkıntı yok. Yani normal bir durum değil, şimdiye kadar kullandığım hiçbir araçta böyle bir durumla karşılaşmamıştım.
Toyata E 160 kasa dahil öncekilerde kullandığı eğim sensöründen ve aracın torkunun düşük olmasından kaynaklanıyor,dizellerde ve çift kavramalı otomatik şanzımanlarda bu sıkıntı olmaz,rampaya girerken hızı set değerinin 10 km üzerine ayarlarsanız rampa başına kadar daha az sorun yaşatır,son kasada bu durum biraz daha düzeltildi.
Honda fb7 kasada böyle bir sorun yaşamıyordum. Onun motor değerleri de Corolla ile benzer.
Bütün sorun Cruz contol sisteminin müdahalesinden kaynaklanıyor corollada biraz geç müdahale ediyor,üstteki yazdığım gibi eğim sensörü den aldığı bilgiyle ve hız ile doğru orantılı çalışmıyor biraz geç müdahale ediyor,2020 Mayıs'ta sattığımız edvans paket corollada da durum aynıydı malesef,ama yeni kasada bu durum biraz daha düzeltilmiş daha istikrarlı çalışıyor.