0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhabalar,aşağıdaki linkte fren yerine gaza basan sürücü, yayaya çarpıyor akabinde duvara vurup duruyor. hava yastığının açılmaması normal mi?https://www.yenicaggazetesi.com.tr/-sislide-havada-perende-atip-yere-cakildi-surucu-fren-yerine-gaza-basti-429398h.htm
Hava yastığı açmasını gerektirecek kadar hasar görünmüyor, nedir bu insanların sürekli hava yastığı açmayan arabanın bunun gibi kazalar için bahsediyorum sorgulaması anlamış değilim.
anlatayım, foruma yazarak görüş alıp bilgi edinmek. siz forumu ne maksat ile kullanıyorsunuz?
Toyota'nın sürücüsü çok acemi görünüyor yada şoka girmiş, zira dip fren yapacakken dip gaz yapmış, dip gazla bile araçla yaya arasında fazlasıyla mesafe var, frene basmak için yeterli süre var gibi görünüyor. Hava yastığı açılmamasını normal buldum. Hız yeterli değil ve şaşe'de hasar yok anladığım kadarıyla. Farklı bir markada durum farklı olmazdı. Benim daha çok merak ettiğim konu eğer araçta Toyota Safety Sense olsaydı senaryo değişirmiydi?
Haitili kadın. Adam bir özür bile dilemedi diye üzülmüştü haberlerden gördüğüm kadarıyla. Gerçekten de Safety Sense güvenlik donanımlarını her marka standart hale getirmeli ama bu devirde ötvde üst vergi dilimine girmemek için donanım çıkartıyorlar.Öte yandan Anıl'ın dediğine de katılıyorum. Tek Toyota için değil, bir çok marka için hava yastığı tartışmaları oluyor. İşin enteresan tarafı ise burnu bile kanamadan çıkan insanların bunları paylaşması. Hava yastığı her kazada açılacak diye düşünüyor çoğu insan tarafından ama yine o çoğunluk aracın kullanım kitapçığına bir kez bile bakmamıştır.