0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selamlar,Benim aracımın koltuğu da bej renk, yarı deri. Ufak bir kova içerisine bebek çamaşırı yıkamak için kullanılan granül sabundan 1 yemek kaşığı kadar koydum. karıştırdım biraz köpürdü. bebek çamaşırına zarar vermeyen koltuk kumaşına da zarar vermez diye düşündüm Mikrofiber bezi kovaya batırıp suyunu sıkıp koltukları sildim. Sonra da temiz kova su kullarak, temiz ikinci bir bezle sildim, duruladım. Kalın bir havluyla da bastırıp fazla suyunu aldım. Termemiz oldu. birkaç leke vardı, (bizim çocuğun uyurkan ağzından çıkan salya lekesi, su lekesi) hepsi geçti... tertemiz oldu. Bu arada silme sonrasında hemen yola çıktım, kaloriferi sonuna kadar açtım, iş yerine gidinceye kadar koltuklar yarım saatte %90 kurudu. Biraz beni terletti ama koltukların temizliğini görünce değdi dedim Camı da açık bıraktım. 4-5 saat içinde kupkuru olmuştu. kurutma yapmazsanız koltuk içine işlemiş lekeler kusma yapabilir diyorlar. O yüzden kaloriferle kurutma yoluna gitmiştim. Benim tecrübem bu şekilde. Diğer arkadaşların önerisini de dinleyelim.
Merhabalar sorunuza detaylı cevap verebilmek için koltukların kır durumunu bilmek daha iyi cevap verebilmemizi sağlar.Koltuklarınız çok kirli ise 1/10 oranında apc ya da kumaş, döşeme temizleyiciyi beze sıkarak detaylı şekilde temizleyebilirsiniz. Püf noktası koltukların ne kadar kirli olduğuna karar vermek. Ve temizlik yaptıktan sonra ki bölgeyi kullandığınız temizleyici zarar vermesin.diye tekrar temiz bir bezi, su nemlendirip ile silmek
Eğer küçük bebek varsa bebek granül sabunu ile temizlemek,hala çıkmayan leke varsa asperox diye sarı renkli bir genel temizleyici çıktı ondan püskürtüp hemen sonrasında yine ıslak sabunlu bezle silmek öneriliyor,her ihtimale karşı görünmeyen bir yerde denemekte fayda var.
Asperox gibi oh yüksek kimyasallar kalıcı deformasyon ve hasara neden olabilir. Genelde kullanıma bağlı standart kirlenmelerde önermem. Asperox davlumbaz temizliğinde ve daha agresif kirlerde ön yıkama ürünü olarak kullanılabilir. Araç üzerinde yapılan temizlik işleri genelde ucuza kaçarken daha pahalıya mal olabiliyor. Tavsiyem bilindik markalar ait apc (all purpose cleaner) 1/15-1/20 sulandırma ile beze sıkıp yüzeyi silmek. Sonrasında yüzeydeki ürünü tekrar nemli bez ile tekrar silmek
Bej renkli koltukları hiç sevmiyorum, hem çok çabuk kirleniyor hem de aracı basit gösteriyor. Siyah hem asil renk hem de kiri, lekeyi belli etmiyor. Sırf bu yüzden çoğu aracı eleyip siyah koltuk olanı tercih ettim ama o da maalesef çok nadir bulunuyor.
Tam da "renkler ve zevkler tartışılmaz" deyimi burada devreye giriyor. Eski corollamda gri koltuk kılıfları vardı, lekeyi kiri fazla belli etmezdi. Hep hevesim bej renk koltuklu bir araçtaydı, açık renk olması nedeniyle psikolojik olarak insana daha geniş ve ferah hissettiriyor. Ama nasip qashqai oldu, ve iç döşeme tamamen siyah ve kumaş. Onlar da en ufak lekeyi ve tozu belli ediyor, küçük yeğenlerim falan binerken ayakkabıları değse, bembeyaz toz oluyor hemen, elinle falan silksen bile hemen içine işliyor. Çok terlesen beyaz beyaz ter lekeleri kalıyor. Bende düşünüyorum koltuk kılıfı almayı, hatta bej renkli almayı ama, buraları okuyunca tırsmıyor da değilim. Şöyle yine gri renkte tay tüyü bir kılıf mı almalıyım yoksa.
kökten çözüm bej deri koltuk kılıfı, temizliği kolay olur kumaşa göre
var mı bildiğiniz yer ?
Araca özel deri koltuk kılıf fiyatları da 4-5 bin liralardan başlıyor. Az değil ki.