Gönderen Konu: Toyota Corolla 2017 Bej Renkli Koltukların Temizliği Nasıl Olur???  (Okunma sayısı 3644 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '17
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Merhaba;
Form İçerisinde Konu Hakkında Bazı Bilgiler Bulunmaktadır. Bu Bilgileri veren Arkadaşlar Teşekkürler Ederim.Lakin Net Bir Açıklamalı Bilgi Yok. Kullanmış olduğum TOYOTA Corolla 2017 Bej Renk Koltuğu Olduğu için, Bizler Koyu Renk Pantolon Giydiğimizden Dolayı İstemesekde Koltukta Renk Koyuluğu oluşmaktadır. Bu Temizliğini Önümüzdeki Aylar İçerisinde yani Havaların Güzel gittiği günlerde temizlemeyi planlıyorum.Koltuk Hariçinde emniyet kemeri de Bej Renk Oda Ellimizden yada giysinlerimizden dolayı oda kirli görünmekte. Bunları Temizliği için Ne gibi Bir Yöntem Kullanmalıyım.
Saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
selamlar,

Benim aracımın koltuğu da bej renk, yarı deri.
Ufak bir kova içerisine bebek çamaşırı yıkamak için kullanılan  granül sabundan 1 yemek kaşığı kadar  koydum. karıştırdım biraz köpürdü.   bebek çamaşırına zarar vermeyen koltuk kumaşına da zarar vermez diye düşündüm :)
Mikrofiber bezi kovaya batırıp suyunu sıkıp koltukları sildim.  Sonra da temiz kova su kullarak, temiz ikinci bir bezle sildim, duruladım. Kalın bir havluyla da bastırıp fazla suyunu aldım.  Termemiz oldu.  birkaç leke vardı,  (bizim çocuğun uyurkan ağzından çıkan salya  lekesi,   su lekesi) hepsi geçti...  tertemiz oldu.
Bu arada silme sonrasında hemen yola çıktım,  kaloriferi sonuna kadar açtım, iş yerine gidinceye kadar koltuklar yarım saatte %90 kurudu.  Biraz beni terletti ama koltukların temizliğini görünce değdi dedim :) Camı da açık bıraktım. 4-5 saat içinde kupkuru olmuştu.
kurutma yapmazsanız koltuk içine işlemiş lekeler kusma yapabilir diyorlar. O yüzden kaloriferle kurutma yoluna gitmiştim.

Benim tecrübem bu şekilde.  Diğer arkadaşların önerisini de dinleyelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
selamlar,

Benim aracımın koltuğu da bej renk, yarı deri.
Ufak bir kova içerisine bebek çamaşırı yıkamak için kullanılan  granül sabundan 1 yemek kaşığı kadar  koydum. karıştırdım biraz köpürdü.   bebek çamaşırına zarar vermeyen koltuk kumaşına da zarar vermez diye düşündüm :)
Mikrofiber bezi kovaya batırıp suyunu sıkıp koltukları sildim.  Sonra da temiz kova su kullarak, temiz ikinci bir bezle sildim, duruladım. Kalın bir havluyla da bastırıp fazla suyunu aldım.  Termemiz oldu.  birkaç leke vardı,  (bizim çocuğun uyurkan ağzından çıkan salya  lekesi,   su lekesi) hepsi geçti...  tertemiz oldu.
Bu arada silme sonrasında hemen yola çıktım,  kaloriferi sonuna kadar açtım, iş yerine gidinceye kadar koltuklar yarım saatte %90 kurudu.  Biraz beni terletti ama koltukların temizliğini görünce değdi dedim :) Camı da açık bıraktım. 4-5 saat içinde kupkuru olmuştu.
kurutma yapmazsanız koltuk içine işlemiş lekeler kusma yapabilir diyorlar. O yüzden kaloriferle kurutma yoluna gitmiştim.

Benim tecrübem bu şekilde.  Diğer arkadaşların önerisini de dinleyelim.

Öneriniz için Teşekkürler Ederim. Bence de Mantıklı Geldi. Çünkü Bebek Çamaşırlarında Kullanılan Deterjanlar Yoğun Kimyasal Yoktur. Vardır ama Diğer Deterjanlar Gibi Değildir. Birde Ben Nisan Mayıs Ayları İçerinde Temizlemeyi planlıyorum. Hava ısınmasından dolayı.Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 61000
  • 3 kere teşekkür edildi
Merhabalar sorunuza detaylı cevap verebilmek için koltukların kır durumunu bilmek daha iyi cevap verebilmemizi sağlar.
Koltuklarınız çok kirli ise 1/10 oranında apc ya da kumaş, döşeme temizleyiciyi beze sıkarak detaylı şekilde temizleyebilirsiniz. Püf noktası koltukların ne kadar kirli olduğuna karar vermek. Ve temizlik yaptıktan sonra ki bölgeyi kullandığınız temizleyici zarar vermesin.diye tekrar temiz bir bezi,  su nemlendirip  ile silmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhabalar sorunuza detaylı cevap verebilmek için koltukların kır durumunu bilmek daha iyi cevap verebilmemizi sağlar.
Koltuklarınız çok kirli ise 1/10 oranında apc ya da kumaş, döşeme temizleyiciyi beze sıkarak detaylı şekilde temizleyebilirsiniz. Püf noktası koltukların ne kadar kirli olduğuna karar vermek. Ve temizlik yaptıktan sonra ki bölgeyi kullandığınız temizleyici zarar vermesin.diye tekrar temiz bir bezi,  su nemlendirip  ile silmek

Evet Konunuzda Haklısınız, Bildiğiniz Üzere Kış aylarında giysilerimiz koyu renkte olmaktadır. Bundan dolayı Otur-kal Yapıldığından Renkleri Koltuğa geçmektedir.Birde Hava koşularıda faktör olmakta oda Yağmurlu havada araça in-bin yapılırkende ıslanmalara olmaktadır. Bunu Hariçinde ise Su içerken, kola içerken ister istemez bir iki damla dökülmektedir. Böyle kirlenmeler mevcuttur.
Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Eğer küçük bebek varsa bebek granül sabunu ile temizlemek,hala çıkmayan leke varsa asperox diye sarı renkli bir genel temizleyici çıktı ondan püskürtüp hemen sonrasında yine ıslak sabunlu bezle silmek öneriliyor,her ihtimale karşı görünmeyen bir yerde denemekte fayda var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Eğer küçük bebek varsa bebek granül sabunu ile temizlemek,hala çıkmayan leke varsa asperox diye sarı renkli bir genel temizleyici çıktı ondan püskürtüp hemen sonrasında yine ıslak sabunlu bezle silmek öneriliyor,her ihtimale karşı görünmeyen bir yerde denemekte fayda var.

İlgiliniz Teşekkürler Ederim. Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 61000
  • 3 kere teşekkür edildi
Asperox gibi oh yüksek kimyasallar kalıcı deformasyon ve hasara neden olabilir. Genelde kullanıma bağlı standart kirlenmelerde önermem. Asperox davlumbaz temizliğinde ve daha agresif kirlerde ön yıkama ürünü olarak kullanılabilir. Araç üzerinde yapılan temizlik işleri genelde ucuza kaçarken daha pahalıya mal olabiliyor. Tavsiyem bilindik markalar ait apc (all purpose cleaner) 1/15-1/20 sulandırma ile beze sıkıp yüzeyi silmek. Sonrasında yüzeydeki ürünü tekrar nemli bez ile tekrar silmek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Asperox gibi oh yüksek kimyasallar kalıcı deformasyon ve hasara neden olabilir. Genelde kullanıma bağlı standart kirlenmelerde önermem. Asperox davlumbaz temizliğinde ve daha agresif kirlerde ön yıkama ürünü olarak kullanılabilir. Araç üzerinde yapılan temizlik işleri genelde ucuza kaçarken daha pahalıya mal olabiliyor. Tavsiyem bilindik markalar ait apc (all purpose cleaner) 1/15-1/20 sulandırma ile beze sıkıp yüzeyi silmek. Sonrasında yüzeydeki ürünü tekrar nemli bez ile tekrar silmek

Teşekkürler Ederim Bilgilerinize. Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Bende bej renginde koltuklarda ki su ve muhtelif lekeleri gidermek için Aspirin denedim ama lekeler çıkmadı küçük bir alanda denemiştim orası da leke oldu. Önce aspirin sıktım biraz bekledim bir bezle sildim, nemli bezle köpüğünü alayım dedim ama köpüklü kaldı gibi oldu. Kuruduktan sonra da su kısmı leke oldu. Tamamen kirli olduğundan mı acaba temizlenmedi, bilemedim  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
 Bej renkli koltukları hiç sevmiyorum, hem çok çabuk kirleniyor hem de aracı basit gösteriyor. Siyah hem asil renk hem de kiri, lekeyi belli etmiyor. Sırf bu yüzden çoğu aracı eleyip siyah koltuk olanı tercih ettim ama o da maalesef  çok nadir bulunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Bej renkli koltukları hiç sevmiyorum, hem çok çabuk kirleniyor hem de aracı basit gösteriyor. Siyah hem asil renk hem de kiri, lekeyi belli etmiyor. Sırf bu yüzden çoğu aracı eleyip siyah koltuk olanı tercih ettim ama o da maalesef  çok nadir bulunuyor.

Eve koltukları yıkamak için bir arkadaş gelmişti. Kullandığı ilaç kalınca bunu arabada kullanabilirsin dedi. Bir kapak ilaca su ilave ederek püskürtme yöntemiyle koltuklara sıkıp kasaptan aldığım lifli bezle (ismi tam olarak nedir bilmiyorum :D etlere sarılıyor.) siliyorum. tertemiz oluyor ve makine kullanılmadığı için de kumaşta bir sorun olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi

Tam da "renkler ve zevkler tartışılmaz" deyimi burada devreye giriyor.  Eski corollamda  gri koltuk kılıfları vardı, lekeyi kiri fazla belli etmezdi. Hep hevesim  bej renk koltuklu bir araçtaydı, açık renk olması nedeniyle psikolojik olarak insana daha geniş ve ferah hissettiriyor. Ama nasip qashqai oldu, ve iç döşeme tamamen siyah ve kumaş. Onlar da en ufak lekeyi ve tozu belli ediyor, küçük yeğenlerim falan binerken ayakkabıları değse, bembeyaz toz oluyor hemen, elinle falan silksen bile hemen içine işliyor. Çok terlesen beyaz beyaz ter lekeleri kalıyor. Bende düşünüyorum koltuk kılıfı almayı, hatta bej renkli almayı ama, buraları okuyunca tırsmıyor da değilim. Şöyle yine gri renkte tay tüyü bir kılıf mı almalıyım yoksa.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Tam da "renkler ve zevkler tartışılmaz" deyimi burada devreye giriyor.  Eski corollamda  gri koltuk kılıfları vardı, lekeyi kiri fazla belli etmezdi. Hep hevesim  bej renk koltuklu bir araçtaydı, açık renk olması nedeniyle psikolojik olarak insana daha geniş ve ferah hissettiriyor. Ama nasip qashqai oldu, ve iç döşeme tamamen siyah ve kumaş. Onlar da en ufak lekeyi ve tozu belli ediyor, küçük yeğenlerim falan binerken ayakkabıları değse, bembeyaz toz oluyor hemen, elinle falan silksen bile hemen içine işliyor. Çok terlesen beyaz beyaz ter lekeleri kalıyor. Bende düşünüyorum koltuk kılıfı almayı, hatta bej renkli almayı ama, buraları okuyunca tırsmıyor da değilim. Şöyle yine gri renkte tay tüyü bir kılıf mı almalıyım yoksa.
Hiç tırsmaya gerek yok açık renk koltuk herzaman iyidir,senede bir kuaför yaptırsanız veya halı koltuk yıkayan birine verseniz 1 saatte tertemiz yapar,burada arkadaşım 100 TL'ye yıkıyor öncesi ile sonrası arasında bariz fark oluşuyor,bazı güzellikleri yaşamaktan kendinizi alı koymayın derim,bugün premium araçlara binipte bej döşeme olmaması benim kanaatimce bir eksikliktir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
kökten çözüm bej deri koltuk kılıfı, temizliği kolay olur kumaşa göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi

Araca özel deri koltuk kılıf fiyatları da 4-5 bin liralardan başlıyor. Az değil ki.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi

var mı bildiğiniz yer ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
var mı bildiğiniz yer ?
otomun özel üretim deri kılıfları var corolla için, otomatik anlaşmalı bir kılıf satan bayi bulursanız yaptırabilirsiniz, veya hepsiburadadan otomun ürününü alıp (1189 Tl) montaj için oto koltuk kılıf işi yapan bir yere montajını yaptırabilirsiniz, (200-300 arası işçilik istiyorlar) ben eskişehirde  otomun kılıf tedarik eden Red Black Garage isminde bir yere yaptırıyorum, instagramda yaptıkları çalışmaların foto ve videoları var gerçekten orjinal işler yapmışlar, toplam nakit 1400 e anlaştım

Mesaj Birleştirildi: Ekim 13, 2021, 12:18:50
Araca özel deri koltuk kılıf fiyatları da 4-5 bin liralardan başlıyor. Az değil ki.
1400 TL ye nakit anlaştım, otom ürünü bej deri, corolla için özel üretim