Gönderen Konu: 99 Model Land Cruiser Prado  (Okunma sayısı 2305 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
99 Model Land Cruiser Prado
« : Şubat 21, 2021, 12:20:14 »
Eşimin de çalışıyor olması sebebi ile ikinci araca ihtiyaç duyuyorduk. Aşağıdaki başlıktan da hatırlayacağınız üzere Katar'da kapmış olduğum bir virüs vardı.

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=88114.0

Haliyle ikinci aracımız aynı zamanda haftasonu dağ bayır gezebileceğimiz bir araç olsun dedik ve bir süre araştırdıktan sonra fotoğraflarını paylaştığım araçta karar kıldım. Normalde bütçemi aşan bir araç, ağır hasar kayıtlı olduğu için uyguna aldığımı düşünüyorum. Almadan önce Ankara'da Land Cruiser araçlar hakkında ünlü Muhammed Gül Usta'ya gönderdim, detaylı olarak aracı test etti. Motorda, şanzımanda, 4x4, lsd kilit, yürür kısımda sorun yok sadece yağ kaçakları var dedi. Kaporta olarak da şaside, tavanda, direklerde işlem yok. Sağ ön kapı ve çamurluk değişmiş, kaput lokal boyal, sol arka çamurluk boyalı dedi. Airbagler sağlam, km de orjinal (205.000 km) dedi. Aracı almaya karar verdim böylece. Aldıktan sonra Muhammed Usta'nın dükkanında motor indi, triger seti ve bilyaları, üst kapak contası, krank keçesi değişti, ayrıca ön disk, balatalar, bujiler, tüm sıvılar, fren hortumları vs değişti Arka aks ve diferansiyel keçeleri de değişti. Bazı ufak tefek eksiklikleri tamamlandı, boyasını beğenmediğim iki parça yeniden boyandı. Dodikler boyandı, alt kısma pütür atıldı. Deri döşemede yırtık olan kısımlar değişti derken yine hatırı sayılır bir bakım masrafı cebimizden çıktı tabii. :)

Aracı Ankara'dan Antalya'ya getirirken yer yer ... km saat hıza kadar çıktım. Bu arada belirteyim, otomobil konforu yok ve yüksekliğinden dolayı hız çok tehlikeli bu araçta. Ertesi sabah yağ ve su seviyelerini kontrol ettim, 1 gram eksilme yok. Motor ve şanzıman saat gibi çalışıyor. Yürürde de en ufak problem ya da ses vs yok.

Zamanla doğaya çıktıkça fotoğraflarını eklerim. Şimdilik yolda benzinlikte çektiğim iki fotoğrafını bırakayım.

Bu arada araç 3.4 litre benzinli motor, lpg takılı ve otomatik şanzımanlı.

Düzenleme: Trafik kuralları
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Toyota Club Türkiye

99 Model Land Cruiser Prado
« : Şubat 21, 2021, 12:20:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Ynt: 99 Model Land Cruiser Prado
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2021, 14:41:52 »
Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2021, 20:14:31 »
Hayırlı olsun, kazasız arızasız keyifli sürüşler dilerim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2021, 21:05:12 »
Yeni aracınız hayırlı olsun,taş gibi araba,umarım uzun yıllar kullanırsınız,bahsettiğiniz gibi arazi aracı,yüksek ,biraz sert ve ağırlık noktası doğal olarak yüksekte olduğu için ve de bu ağır arazi lastikleriyle üst limit olan 132 km ye bile çıksanız,oldukça riskli olabilir asfalt yolda,ama arazide güvende olacağınız da bir gerçek..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2021, 21:11:56 »
Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2021, 00:20:26 »
Ayhan Bey, Ümit Bey, Tokay Bey, Erhan Bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2021, 17:47:41 »
Hayırlı olsun, keyifle kullanın. Özellikle Antalya için çok anlamlı bir araç. Araç ile ilgili diğer detayları (bakım, ücretler, çekiş vs.) paylaşırsanız ilgilenenlere daha da fazla fayda sağlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 23, 2021, 00:16:39 »
Teşekkürler Hakan Bey. Kullandıkça deneyimlerimi paylaşacağım. Mekanik olarak çok iyi bir performans bekliyorum, inşallah yanılmam. Yasaklar kalkınca haftasonları bol bol deneme imkanım olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 22, 2021, 15:39:32 »
Bayram tatilini fırsat bildik ve çoktandır keşfetmek istediğim Sazak Koyu'na (Antalya) nihayet gidebildim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 23, 2021, 00:04:57 »
İyi bayramlar ve güzel gezmeler dileğiyle,arazi aracı olunca böyle gezmeler daha zevkli olur, isteğiniz yere düşünmeden girebilmek çok daha güzel,keyifli gezmeler.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2021, 00:12:12
Yalnız bu canavarın bir eksiği kalmış,ön tarafa bir vinç lazım,off road yapmasanız da araziye çıkılınca ne olacağı pek belli olmaz,olmadık yerde lazım olursa sıkıntı yaşatır,bide ön panjurun sol tarafı hafif yukarıda duruyor gibi belki resim yanıltması olabilir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 23, 2021, 11:49:35 »
İyi bayramlar ve güzel gezmeler dileğiyle,arazi aracı olunca böyle gezmeler daha zevkli olur, isteğiniz yere düşünmeden girebilmek çok daha güzel,keyifli gezmeler.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2021, 00:12:12
Yalnız bu canavarın bir eksiği kalmış,ön tarafa bir vinç lazım,off road yapmasanız da araziye çıkılınca ne olacağı pek belli olmaz,olmadık yerde lazım olursa sıkıntı yaşatır,bide ön panjurun sol tarafı hafif yukarıda duruyor gibi belki resim yanıltması olabilir.

Teşekkürler Ümit Bey.

İlk olarak orjinal %100 arka kilit istiyorum, lsd bana yetmiyor, kumda istediğim performansı alamıyorum. Sonradan takılan diferansiyel kilitlerini güvendiğim hiçbir usta önermiyor, Gürcistan'dan orjinal çıkma parça bakacağım gibi. Türkiye'de çok çok az sayıda bu aracın arka diferansiyel kilitli versiyonu var ve çıkmasını bulmak çok çok zor.

Bir de bu aracı ben günlük olarak kullanıyorum, ağır off road ekipmanı işine girersem günlükte kullanamam ama yine de aracı yükseltmeden demir tampon ve vinç ileri zamanlarda taktırabilirim.

* Panjurda sıkıntı yok ama ön tampon orjinal değil, panjur ile ön tampon arasında fazla boşluk var. Orjinal tampon ile değiştirebilirim ama demir tampon düşündüğümden şu an askıda tutuyorum tampon işini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2021, 18:24:36 »
Teşekkürler Ümit Bey.

İlk olarak orjinal %100 arka kilit istiyorum, lsd bana yetmiyor, kumda istediğim performansı alamıyorum. Sonradan takılan diferansiyel kilitlerini güvendiğim hiçbir usta önermiyor, Gürcistan'dan orjinal çıkma parça bakacağım gibi. Türkiye'de çok çok az sayıda bu aracın arka diferansiyel kilitli versiyonu var ve çıkmasını bulmak çok çok zor.

Bir de bu aracı ben günlük olarak kullanıyorum, ağır off road ekipmanı işine girersem günlükte kullanamam ama yine de aracı yükseltmeden demir tampon ve vinç ileri zamanlarda taktırabilirim.

* Panjurda sıkıntı yok ama ön tampon orjinal değil, panjur ile ön tampon arasında fazla boşluk var. Orjinal tampon ile değiştirebilirim ama demir tampon düşündüğümden şu an askıda tutuyorum tampon işini.

Bir zamanlar bende de aynı araçtan vardı (biraz daha ekstrem vaziyette) :)

Havalı kilitlerin büyük sorunu montajının düzgün yapılmamasıdır, "ben düzgün yapıyorum, 100'lerce taktım" diyenler bile ufak nüansler sebebi ile sorun yaşatabiliyor, TJM'in sistemi ARB'ye göre biraz farklı çalışır ve nispeten daha güvenilir bir sistemdir ancak ARB'nin komponent kalitesi daha yüksektir. Orijinal kilit için arka diferansiyeli "d i n g i l" ile birlikte almanız gerekli, kilit aktüatörünün yuvası "d i n g i l" üzerindedir, ayrıca elektrik tesisatının da düzgün olması gerekli, OEM kilitli araçlarda belirli bir hız üzerinde kilit otomatik devre dışı kalıyor mesela, şayet bu olmaz ise hasarı geçtim kaza sebebiyeti bile olabilir.

Demir tampon işine hiç girmeyin derim, tampon içi gizli vinç montajı yapılabilir, üstteki boşluğun sebebi aracın önü 2001-2002 modele çevirilmiş ancak panjur 99 modelin, illa ön tamponu korumanız gerekli ise 52mm dakar bar düşünebilirsiniz.

Bunlar da benim eski canavardan görüntüler;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 25, 2021, 20:39:05 »

Havalı kilitlerin büyük sorunu montajının düzgün yapılmamasıdır, "ben düzgün yapıyorum, 100'lerce taktım" diyenler bile ufak nüansler sebebi ile sorun yaşatabiliyor, TJM'in sistemi ARB'ye göre biraz farklı çalışır ve nispeten daha güvenilir bir sistemdir ancak ARB'nin komponent kalitesi daha yüksektir. Orijinal kilit için arka diferansiyeli "muhterem aks kafasi" ile birlikte almanız gerekli, kilit aktüatörünün yuvası "muhterem aks kafasi" üzerindedir, ayrıca elektrik tesisatının da düzgün olması gerekli, OEM kilitli araçlarda belirli bir hız üzerinde kilit otomatik devre dışı kalıyor mesela, şayet bu olmaz ise hasarı geçtim kaza sebebiyeti bile olabilir.

Demir tampon işine hiç girmeyin derim, tampon içi gizli vinç montajı yapılabilir, üstteki boşluğun sebebi aracın önü 2001-2002 modele çevirilmiş ancak panjur 99 modelin, illa ön tamponu korumanız gerekli ise 52mm dakar bar düşünebilirsiniz.

Arabanın dış fotoğraflarından çok motor fotoğraflına hasta oldum,severim bakımlı temiz motorları zaten sizin araçta da böyle manzara olması çok normal.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Temmuz 25, 2021, 21:10:58 »
Arabanın dış fotoğraflarından çok motor fotoğraflına hasta oldum,severim bakımlı temiz motorları zaten sizin araçta da böyle manzara olması çok normal.

Ben de gidişine hastaydım (41:10 diff ile 400whp) ama yakıt tüketimi (sakin 20lt./100km.) bizim ülke koşullarına uygun değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 25, 2021, 21:54:25 »
Her yiğidin gönlünde yatan aslan ama maddi manevi imkanları ancak yüksek olanlar istihdam edebilir,muhteşem bir makina..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 26, 2021, 00:38:00 »

Havalı kilitlerin büyük sorunu montajının düzgün yapılmamasıdır, "ben düzgün yapıyorum, 100'lerce taktım" diyenler bile ufak nüansler sebebi ile sorun yaşatabiliyor, TJM'in sistemi ARB'ye göre biraz farklı çalışır ve nispeten daha güvenilir bir sistemdir ancak ARB'nin komponent kalitesi daha yüksektir. Orijinal kilit için arka diferansiyeli "d i n g i l" ile birlikte almanız gerekli, kilit aktüatörünün yuvası "d i n g i l" üzerindedir, ayrıca elektrik tesisatının da düzgün olması gerekli, OEM kilitli araçlarda belirli bir hız üzerinde kilit otomatik devre dışı kalıyor mesela, şayet bu olmaz ise hasarı geçtim kaza sebebiyeti bile olabilir.

Bilgilendirme için çok teşekkürler Ufuk Bey. 52 mm Dakar bar dediğiniz panjur mu başka birşey mi? Önü 2001-2002 modele çevrilmiş derken farlar mı yoksa başka birşey mi değiştirilmiş? d i n g i l ile değişim gerekeceğini tahmin ediyordum ama parçayı bulmak çok çok zor gibi, bulsam da fiyatı normal olacak mı bilmiyorum. Gizli vinç tavsiyeniz benim de aklıma yattı.

Bir de sizin eski araçta supercharger yazıyor, sonradan mı yaptınız supercharger işini? Bu konuyu biraz açabilirseniz keyifli olur bizler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #16 : Temmuz 26, 2021, 19:13:04 »
Bilgilendirme için çok teşekkürler Ufuk Bey. 52 mm Dakar bar dediğiniz panjur mu başka birşey mi?

Önü 2001-2002 modele çevrilmiş derken farlar mı yoksa başka birşey mi değiştirilmiş? d i n g i l ile değişim gerekeceğini tahmin ediyordum ama parçayı bulmak çok çok zor gibi, bulsam da fiyatı normal olacak mı bilmiyorum. Gizli vinç tavsiyeniz benim de aklıma yattı.

Bir de sizin eski araçta supercharger yazıyor, sonradan mı yaptınız supercharger işini? Bu konuyu biraz açabilirseniz keyifli olur bizler için.

Rica ederim Serdar bey,

Dakar bar aşağıdaki fotoğrafta görebileceğiniz üzere sadece tamponu korumak üzere yapılan sökülebilir bir bar,

Farlar, sinyaller ve tampon değişmiş ancak panjur değişmemiş, panjuru benim eski aracımdaki panjur ile değiştirirseniz aradaki boşluk kapanacaktır,

Magnuson (TRD üretim yapan firma) 5VZ-FE Supercharger'ı biz sonradan ekledik, beraberinde 3825cc stroker kit, forged piston, H conrod, ACL bearings, 7th injector kit, AEM Standalone ECU vb. bir çok işlem yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 28, 2021, 00:34:38 »
Bilgilendirme için teşekkürler Ufuk Bey.