0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi bayramlar ve güzel gezmeler dileğiyle,arazi aracı olunca böyle gezmeler daha zevkli olur, isteğiniz yere düşünmeden girebilmek çok daha güzel,keyifli gezmeler.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2021, 00:12:12Yalnız bu canavarın bir eksiği kalmış,ön tarafa bir vinç lazım,off road yapmasanız da araziye çıkılınca ne olacağı pek belli olmaz,olmadık yerde lazım olursa sıkıntı yaşatır,bide ön panjurun sol tarafı hafif yukarıda duruyor gibi belki resim yanıltması olabilir.
Teşekkürler Ümit Bey.İlk olarak orjinal %100 arka kilit istiyorum, lsd bana yetmiyor, kumda istediğim performansı alamıyorum. Sonradan takılan diferansiyel kilitlerini güvendiğim hiçbir usta önermiyor, Gürcistan'dan orjinal çıkma parça bakacağım gibi. Türkiye'de çok çok az sayıda bu aracın arka diferansiyel kilitli versiyonu var ve çıkmasını bulmak çok çok zor.Bir de bu aracı ben günlük olarak kullanıyorum, ağır off road ekipmanı işine girersem günlükte kullanamam ama yine de aracı yükseltmeden demir tampon ve vinç ileri zamanlarda taktırabilirim.* Panjurda sıkıntı yok ama ön tampon orjinal değil, panjur ile ön tampon arasında fazla boşluk var. Orjinal tampon ile değiştirebilirim ama demir tampon düşündüğümden şu an askıda tutuyorum tampon işini.
Bir zamanlar bende de aynı araçtan vardı (biraz daha ekstrem vaziyette) Havalı kilitlerin büyük sorunu montajının düzgün yapılmamasıdır, "ben düzgün yapıyorum, 100'lerce taktım" diyenler bile ufak nüansler sebebi ile sorun yaşatabiliyor, TJM'in sistemi ARB'ye göre biraz farklı çalışır ve nispeten daha güvenilir bir sistemdir ancak ARB'nin komponent kalitesi daha yüksektir. Orijinal kilit için arka diferansiyeli "muhterem aks kafasi" ile birlikte almanız gerekli, kilit aktüatörünün yuvası "muhterem aks kafasi" üzerindedir, ayrıca elektrik tesisatının da düzgün olması gerekli, OEM kilitli araçlarda belirli bir hız üzerinde kilit otomatik devre dışı kalıyor mesela, şayet bu olmaz ise hasarı geçtim kaza sebebiyeti bile olabilir.Demir tampon işine hiç girmeyin derim, tampon içi gizli vinç montajı yapılabilir, üstteki boşluğun sebebi aracın önü 2001-2002 modele çevirilmiş ancak panjur 99 modelin, illa ön tamponu korumanız gerekli ise 52mm dakar bar düşünebilirsiniz.Bunlar da benim eski canavardan görüntüler;
Arabanın dış fotoğraflarından çok motor fotoğraflına hasta oldum,severim bakımlı temiz motorları zaten sizin araçta da böyle manzara olması çok normal.
Bir zamanlar bende de aynı araçtan vardı (biraz daha ekstrem vaziyette) Havalı kilitlerin büyük sorunu montajının düzgün yapılmamasıdır, "ben düzgün yapıyorum, 100'lerce taktım" diyenler bile ufak nüansler sebebi ile sorun yaşatabiliyor, TJM'in sistemi ARB'ye göre biraz farklı çalışır ve nispeten daha güvenilir bir sistemdir ancak ARB'nin komponent kalitesi daha yüksektir. Orijinal kilit için arka diferansiyeli "d i n g i l" ile birlikte almanız gerekli, kilit aktüatörünün yuvası "d i n g i l" üzerindedir, ayrıca elektrik tesisatının da düzgün olması gerekli, OEM kilitli araçlarda belirli bir hız üzerinde kilit otomatik devre dışı kalıyor mesela, şayet bu olmaz ise hasarı geçtim kaza sebebiyeti bile olabilir.Demir tampon işine hiç girmeyin derim, tampon içi gizli vinç montajı yapılabilir, üstteki boşluğun sebebi aracın önü 2001-2002 modele çevirilmiş ancak panjur 99 modelin, illa ön tamponu korumanız gerekli ise 52mm dakar bar düşünebilirsiniz.Bunlar da benim eski canavardan görüntüler;
Bilgilendirme için çok teşekkürler Ufuk Bey. 52 mm Dakar bar dediğiniz panjur mu başka birşey mi? Önü 2001-2002 modele çevrilmiş derken farlar mı yoksa başka birşey mi değiştirilmiş? d i n g i l ile değişim gerekeceğini tahmin ediyordum ama parçayı bulmak çok çok zor gibi, bulsam da fiyatı normal olacak mı bilmiyorum. Gizli vinç tavsiyeniz benim de aklıma yattı.Bir de sizin eski araçta supercharger yazıyor, sonradan mı yaptınız supercharger işini? Bu konuyu biraz açabilirseniz keyifli olur bizler için.