Gönderen Konu: Motor yağ yakma sorunu  (Okunma sayısı 6579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Motor yağ yakma sorunu
« : Şubat 19, 2021, 19:58:29 »
Herkese merhaba. Eşimin kullandığı 2007 model 1.0 terra araç yağ yakmaya başladı. Yaklaşık 3000 km de 1lt civarı eksiltme yapıyor. İst. Anadolu veya Kocaeli bölgesinde önerebileceğiniz bir usta var mıdır? Araç 175.000 km de, lpg hiç takılmadı.
3) 2020 Peugeot 3008 1.6 Active Life Prime Ed., 2007 Toyota Yaris 1.0 Terra
2) 2012 Avensis Elegant Extra, 2012 Auris 1.33 Comfort
1) 2005 Focus Collection 1.6i HB.

Toyota Club Türkiye

Motor yağ yakma sorunu
« : Şubat 19, 2021, 19:58:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 520000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor yağ yakma sorunu
« Yanıtla #1 : Şubat 20, 2021, 00:52:33 »
3000 km  1 litre  yağ yakma çok fazla değil.motor yaptırmayı falan bu aşamada asla düşünmeyin.küçük hacimli motorlar eğer devirli sürüldüğünde mutlaka yağ eksiltirler. aracınızın orjinal lastiğinden daha küçük bir lastik kullanmak bile daha devirli kullanmaya sebeb olacağından yağ eksiltmeyi artırabilir.5 30 yağ kullanıyorsanız 5 40 veya 10 40 hatta 10-60 yağ kullanabilirsiniz. birde 1krfe motorlarda  bulunan pcv valfide görevini yapmadığında yağ yakmaya sebeb olabiliyor.onun tıkalı olmadığında emin olun hatta direk değiştirin bile derim.40 50 tl lik bir parça.aracınız 1000 km de 1 litre den fazla yağ eksiltirse o zaman motor ustası arayabilirsiniz.Şuan için telaş etmeyin güvenle aracınıza binebilirsiniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2021, 04:30:42 »
Derviş Bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. 10 40 yağ kullanıyorum. Takip etmeye devam edeyim o halde, yağ yakma artarsa o zaman bir araştırma yapayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2021, 08:13:31 »
Merhabalar,
Form üyemiz tem oto'ya gitme imkanı varsa aracı yerinde gösterip yağ önerisi alabilirsiniz,derviş Bey'in bahsettiği gibi pvs valfi eğer tıkalıysa sorun yapabilir değişimi çok basit ve ucuz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2021, 09:15:03 »
Subab contalari sertlesmişse yag yakar. Ust kapak sokulup contalar orjinali ile değişirse yag yakma sorunu giderilir. Buyuk ihtimal contalardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 228000
  • Model Yılı: '00
  • 45 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2021, 00:59:17 »
Kesinlikle normal değil, ilk fırsatta baktırmanız lazım !!! !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2021, 09:42:30 »
Kesinlikle normal değil, ilk fırsatta baktırmanız lazım !!! !!!
Evet kontrol ettireceğim, kitapçığına da baktım 1000 km de 1 lt yakabilir yazıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Kasım 22, 2021, 22:13:32 »
Benim aracım da 2010 model 1.33 Sol. 122 binde şu an. 80 binden sonra yağ yakmaya başladığını hissettim, 10-40 kullanmaya başladım. Ama 100 binden sonra daha fazla yakmaya başladı. Aldığımdan beri götürdüğüm ustam geçen sene motor yapmayı önermişti, şu anda da aynı fikirde. 15-20 bin lira civarı olacağını söyledi fiyatın. Piyasa böyle midir? Fikri ve bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2021, 23:14:27 »
Motor açılmadan verilen fiyatlar doğru olmaz,çünkü ne çıkacağı belli olmaz,kullanılacak yedek parçanın orijinal olduğu ve döviz kurunun yüksekliği göz önüne alındığında usta 15-20 bin demiş,25.000 tl bile olabilir,sekman atma,yarım motor gibi çözümlerden uzak durun,tam rektifiye yaptırın.Bütçe ayırıncaya  kadar 10/60 yağ kullanmaya başlayabilirsiniz
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2021, 02:40:23 »
Benim aracım da 2010 model 1.33 Sol. 122 binde şu an. 80 binden sonra yağ yakmaya başladığını hissettim, 10-40 kullanmaya başladım. Ama 100 binden sonra daha fazla yakmaya başladı. Aldığımdan beri götürdüğüm ustam geçen sene motor yapmayı önermişti, şu anda da aynı fikirde. 15-20 bin lira civarı olacağını söyledi fiyatın. Piyasa böyle midir? Fikri ve bilgisi olan var mı?
Kaç km'de ne kadar yağ eksiliyor ilk önce onu belirleyin ve aracınızda karter havalandırma valfi varsa onu kontrol edin,Tokay abinin dediği gibi motor açılmadan fiyat verilmez ancak yaklaşık rakamlar verilir ama herzaman üst limiti hesab edin,eğer ilk 5000 km içerisinde 1 buçuk lt gibi bir yağ yakma varsa normal kabul edilir, heleki lpg varsa çok normal.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2021, 09:27:12 »
Herkese Merhaba,
Benim de değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Araç Avensis 2005 model E.E.  283.000 km de, hiç LPG takılmamış. 15 gün önce göğüste yağ lamba işareti kırpışmaya başladı fren yapınca. Hemen istasyona çektim aracı ve  1,5 litre, belki biraz daha fazla açık yağ ekledik. 10/40. 10.000 bakımına 850-1000 km kalmıştı. Acaba motor rahmete kavuşmak üzere mi? :(
Piyasa da satılan ve en iyisi denilen "Restore" marka motor onarıcılar işe yarar mı?
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2021, 14:20:39 »
Herkese Merhaba,
Benim de değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Araç Avensis 2005 model E.E.  283.000 km de, hiç LPG takılmamış. 15 gün önce göğüste yağ lamba işareti kırpışmaya başladı fren yapınca. Hemen istasyona çektim aracı ve  1,5 litre, belki biraz daha fazla açık yağ ekledik. 10/40. 10.000 bakımına 850-1000 km kalmıştı. Acaba motor rahmete kavuşmak üzere mi? :(
Piyasa da satılan ve en iyisi denilen "Restore" marka motor onarıcılar işe yarar mı?
Bence bakımları kısa aralıklarla yapın. Eksildikçe eklersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2021, 15:14:14 »
Kullananların yorumlarına göre motor iç temizleme yapıp katıldığında küçük faydaları oluyor,ancak bor katkılı olanları kullanmamak lazım,motor  km si 285.000 olduğundan; piyasada başka ürünler var ancak kapsadığı maddeler nedir? onlara bakılmalı,bir kere deneme amaçlı kullanın ve durumu gözlemleyin,farklı değerlendirmeler olabilir,yine bir süre 10w/60 kullanıp durumu izlemeye devam edin,daha sonra motor yaptırmayı planlayabilirsiniz.Bu günlerde döviz yönünden ortalık toz duman olduğu için motor yaptırmak ve orijinal parça kullanmak beklenmedik maliyet ve bütçe gerektirebilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 23, 2021, 16:05:28 »
Herkese Merhaba,
O motora 10w40 kullanırsanız tabiki eksiltir,kaliteli ve kitapçık vizkozitesinin bir üstü olan yağları kullanın,ayrıca luqui moly ürünlerini inceleyin size yardımcı olacak ürünler var, ayriyeten 10 bin km'de 1,5 lt yağ eksildi diye motor rahmetli olmaz.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 24, 2021, 09:25:51 »
Bence bakımları kısa aralıklarla yapın. Eksildikçe eklersiniz.

Üstad, ekleyeyim de beni nereye kadar idare eder acaba? Kucağımızda kalmasın sonra Avensis.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2021, 09:32:07
O motora 10w40 kullanırsanız tabiki eksiltir,kaliteli ve kitapçık vizkozitesinin bir üstü olan yağları kullanın,ayrıca luqui moly ürünlerini inceleyin size yardımcı olacak ürünler var, ayriyeten 10 bin km'de 1,5 lt yağ eksildi diye motor rahmetli olmaz.

Biraz olsun rahatladım cevabınızdan sonra. Anlaşılan kucağımızda kalmayacak motor. SNC Oil diye motor onarıcı bir yağ siparişi verdim. Yorumları çok iyiydi. Birde Restore marka motor onarıcıyla beraber kullanacağım. Bakalım göreceğiz. Teşekkürler herkese.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 24, 2021, 11:35:20 »
Üstad, ekleyeyim de beni nereye kadar idare eder acaba? Kucağımızda kalmasın sonra Avensis.

Şimdi ekran karşısında motor hakkında konuşamayız. Ama çok ciddi bir sorun yoksa yağ ekleyerek bile 100 bin km yapmak bence mümkün. Yeter ki kaliteli , güvenilir yerden alınmış , çok ince olmayan bir yağ konulsun. Bence de bir tık yağı kalınlaştırmak iyi olabilir. Fakat yağın kalınlıkları farklı konulursa motor içini temizlemek gerekebilir. Temizlendiğinda yağ tüketim artabilir. Fakat kaliteli yağ ile sürekli değişim yapılırsa eksiltme miktarı azalabilir. Yağın özelliği kayboldukça yağ tüketimi de artar. Bu nedenle kalite li yağ , sık bakım işinizi çözer. En azından bir süre..
Aracın yağ kaçaklarına bakılmalı. Segman , subap boşlukları bakılmalı. Eğer çok ciddi bir durum varsa zaten 10 60 yağ konulup süre ertelemeye gidilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 24, 2021, 11:56:25 »
Şimdi ekran karşısında motor hakkında konuşamayız. Ama çok ciddi bir sorun yoksa yağ ekleyerek bile 100 bin km yapmak bence mümkün. Yeter ki kaliteli , güvenilir yerden alınmış , çok ince olmayan bir yağ konulsun. Bence de bir tık yağı kalınlaştırmak iyi olabilir. Fakat yağın kalınlıkları farklı konulursa motor içini temizlemek gerekebilir. Temizlendiğinda yağ tüketim artabilir. Fakat kaliteli yağ ile sürekli değişim yapılırsa eksiltme miktarı azalabilir. Yağın özelliği kayboldukça yağ tüketimi de artar. Bu nedenle kalite li yağ , sık bakım işinizi çözer. En azından bir süre..
Aracın yağ kaçaklarına bakılmalı. Segman , subap boşlukları bakılmalı. Eğer çok ciddi bir durum varsa zaten 10 60 yağ konulup süre ertelemeye gidilir.

Durumu fark ettiğim zaman ilk yaptığım iş kartelin altına gazete sermek oldu eski usul. Tek damla yok. Sonrasında hep park ettiğim yerlerde de baktım. Tek damla yok. Hepsi egzozdan gidiyor maalesef.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 218 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 24, 2021, 13:32:29 »
O zaman 10w/60 yağ ve motor katkı maddeleri ile yola devam edersiniz,yalnız prensip olarak her pazar sabahı yağ çubuğunu kontrol ederek varsa eksilme o kadar ekleme,her 7-8-10.000 km ler de yağ değişimi ile çözüm yaratılmış olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 25, 2021, 11:52:19 »
O zaman 10w/60 yağ ve motor katkı maddeleri ile yola devam edersiniz,yalnız prensip olarak her pazar sabahı yağ çubuğunu kontrol ederek varsa eksilme o kadar ekleme,her 7-8-10.000 km ler de yağ değişimi ile çözüm yaratılmış olur.

Keşke sipariş vermeseydim. Ama SNC Oil diye bir markanın motor onarıcı yağını (10/40) ve Restore marka motor onarıcı/koruyucu siparişini verdim. Yağ bugün diğeri ise yarın teslim edilecek. İnternetten alınca değiştirmek çok uzun iş. Bu sefer böyle idare edeceğim. Bir sonrakine, artık elde ne kalırsa, o zaman 10/60 mutlaka alırım.  Yada Avensis ilana çıkar, yeni sahibi için. Teşekkürler.
Cep telefonları;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 27, 2022, 15:54:52 »

Ben yaptırdım 0,50 nüral piston senkman takımına geçmeniz gerekiyor. kısmen rektefiye ister. Motor conta takımını yetkili servisden başka bir yerden almayın. Sahte oluyor.