0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kesinlikle normal değil, ilk fırsatta baktırmanız lazım
Benim aracım da 2010 model 1.33 Sol. 122 binde şu an. 80 binden sonra yağ yakmaya başladığını hissettim, 10-40 kullanmaya başladım. Ama 100 binden sonra daha fazla yakmaya başladı. Aldığımdan beri götürdüğüm ustam geçen sene motor yapmayı önermişti, şu anda da aynı fikirde. 15-20 bin lira civarı olacağını söyledi fiyatın. Piyasa böyle midir? Fikri ve bilgisi olan var mı?
Herkese Merhaba,Benim de değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Araç Avensis 2005 model E.E. 283.000 km de, hiç LPG takılmamış. 15 gün önce göğüste yağ lamba işareti kırpışmaya başladı fren yapınca. Hemen istasyona çektim aracı ve 1,5 litre, belki biraz daha fazla açık yağ ekledik. 10/40. 10.000 bakımına 850-1000 km kalmıştı. Acaba motor rahmete kavuşmak üzere mi? Piyasa da satılan ve en iyisi denilen "Restore" marka motor onarıcılar işe yarar mı?
Bence bakımları kısa aralıklarla yapın. Eksildikçe eklersiniz.
O motora 10w40 kullanırsanız tabiki eksiltir,kaliteli ve kitapçık vizkozitesinin bir üstü olan yağları kullanın,ayrıca luqui moly ürünlerini inceleyin size yardımcı olacak ürünler var, ayriyeten 10 bin km'de 1,5 lt yağ eksildi diye motor rahmetli olmaz.
Üstad, ekleyeyim de beni nereye kadar idare eder acaba? Kucağımızda kalmasın sonra Avensis.
Şimdi ekran karşısında motor hakkında konuşamayız. Ama çok ciddi bir sorun yoksa yağ ekleyerek bile 100 bin km yapmak bence mümkün. Yeter ki kaliteli , güvenilir yerden alınmış , çok ince olmayan bir yağ konulsun. Bence de bir tık yağı kalınlaştırmak iyi olabilir. Fakat yağın kalınlıkları farklı konulursa motor içini temizlemek gerekebilir. Temizlendiğinda yağ tüketim artabilir. Fakat kaliteli yağ ile sürekli değişim yapılırsa eksiltme miktarı azalabilir. Yağın özelliği kayboldukça yağ tüketimi de artar. Bu nedenle kalite li yağ , sık bakım işinizi çözer. En azından bir süre..Aracın yağ kaçaklarına bakılmalı. Segman , subap boşlukları bakılmalı. Eğer çok ciddi bir durum varsa zaten 10 60 yağ konulup süre ertelemeye gidilir.
O zaman 10w/60 yağ ve motor katkı maddeleri ile yola devam edersiniz,yalnız prensip olarak her pazar sabahı yağ çubuğunu kontrol ederek varsa eksilme o kadar ekleme,her 7-8-10.000 km ler de yağ değişimi ile çözüm yaratılmış olur.