Gönderen Konu: Kışın artan tekerde yalpalama hakkında ?  (Okunma sayısı 842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '12
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Kışın artan tekerde yalpalama hakkında ?
« : Şubat 18, 2021, 16:43:55 »
Arkadaşlar merhaba,
Ben bu soruyu daha öncede sormuştum ama bir cevap alamadım. Ustaya da gösterdim ama bir tur attı bir şey yok dedi. Şimdi kış mevsimizdeyiz bende yaz lastiği takılı. Sabah mesela paralel park halinde duran arabayı çıkarıp ters istikamete döneceksiniz sokakta. Tam sol ya da tam sağ yaptığımda direksiyonu ve hafif gaz verdiğimde sanki teker yerinden çıkacak, ciddi anlamda hissedilir bir yalpalama oluyor. Yağmurlu havalarda da oluyor. Normal yazın pek hissettirmiyor kendini. Lastikten desem lastiğim yeni. Yeni lastikle yazında da yapıyordu. Kışın soğuk havalarda epey arttı. Bi yerden dönerken böyle resmen yalpalıyor teker. Düz yolda giderken ya da virajları dönerken sıkıntı yaşamıyorum. Sadece arabayı bi yere park ederken, bariz olarakta arabayı sabahları çıkartırken. Acaba soğuk, yağmur, kardan dolayımı bir şey oluyor..

Toyota Club Türkiye

Kışın artan tekerde yalpalama hakkında ?
« : Şubat 18, 2021, 16:43:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Kışın artan tekerde yalpalama hakkında ?
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2021, 17:52:35 »
Bilgisayarlı bir ön düzenciye gittiniz mi? rot balans,helezon,amortisör,tüm sistemin tek tek kontrol edilmesi lazım,hem mekanik ustası hem ön düzenci tarafından;eğer bir gün yüksek süratte de yalpalama yaparsa kontrolü kaybetme durumu olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2021, 01:43:29 »
Arkadaşlar merhaba,
Ben bu soruyu daha öncede sormuştum ama bir cevap alamadım. Ustaya da gösterdim ama bir tur attı bir şey yok dedi. Şimdi kış mevsimizdeyiz bende yaz lastiği takılı. Sabah mesela paralel park halinde duran arabayı çıkarıp ters istikamete döneceksiniz sokakta. Tam sol ya da tam sağ yaptığımda direksiyonu ve hafif gaz verdiğimde sanki teker yerinden çıkacak, ciddi anlamda hissedilir bir yalpalama oluyor. Yağmurlu havalarda da oluyor. Normal yazın pek hissettirmiyor kendini. Lastikten desem lastiğim yeni. Yeni lastikle yazında da yapıyordu. Kışın soğuk havalarda epey arttı. Bi yerden dönerken böyle resmen yalpalıyor teker. Düz yolda giderken ya da virajları dönerken sıkıntı yaşamıyorum. Sadece arabayı bi yere park ederken, bariz olarakta arabayı sabahları çıkartırken. Acaba soğuk, yağmur, kardan dolayımı bir şey oluyor..
Araçta sorun yok boşuna sorun aramayın,sizin sorun olarak gördüğünüz durum aracın direksiyon turunun çok olmasından dolayı tekerler fazla kırım oluşturuyor dönüş esnasında zeminden kaynaklı kayma oluyor siz onu yalpalama olarak hissediyorsunuz bi dahaki sefer tam tur yapmadan dönmeye çalışın normal şekilde döner.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2013 Yaris Cool + 2019 Corolla Dream /MultidriveS
    • tistateknoloji.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '19
  • 5 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2021, 21:43:56 »
Sonuna kadar cevirip  yaptiginizda bazen bendede oluyor. Hafif ters yone biraktigim an duzeliyor. Servis ile bende kac kez gorustugumde normal demislerdi.
2013 Toyota Yaris 1.33 Cool MultidriveS - Touch 1 - Geri Görüşlü ve 2019 Toyota Corolla Dream MultidriveS + Park Sensörü