Arkadaşlar, bu otomatik vites araçların son duruşlarında nasıl park edileceği çok kafa karıştırıyor. İnternette herkes bir şey diyor veya yazıyor. Aracım dream modeli. Otomatik vites ve elektrikli otomatik el freni olan bir araç son duruşta nasıl park edilmeli? Tam durduktan sonra vites direk "P" konumuna alınıp aracın otomatik olarak el frenini kendisi çektikten sonra stop etmek zararlı mı? Yoksa doğrusu nedir? Şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba,
Bendeki de aynı araçtan.
Önceki otomatik araçlarımda (Hemen hepsi DSG idi) ayağımı frenden çekmeden önce vitesi N ye alıp el frenini devreye soktuktan sonra ayağımı frenden çekerek yükü el frenine yükledikten sonra P ye aldım hep.
Corolla'yı P ye aldığında otomatik el freni çekecek biçimde kullanıyorum. (İstenirse park freni tuşuna aşağı ya da yukarı yönde uzun basarak otomatik el freni çekme özelliği değiştirilebiliyor. )
Kendi aracımda P ye alındığında şanzımana yüklenip yüklenmediğini düz yolda hafif ve dik yokuşta test ettim. Düz yerde zaten sorun olmuyor. Hafif yokuşlarda da pek yük binmiyor. Denemelerimde vites P den çıkarken herhangi bir zorlanma olmadı ama dik yokuşta şanzımana biniyor.
O sebeple dik yokuşta önce el frenine yükü bindiriyorum yukarda bahsettiğim şekilde.
İyi günler