Gönderen Konu: Check vsc system Check parking brake system arızası acil yarıdm.  (Okunma sayısı 1359 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhaba 2011 avensis elegant extra aracımla bugün  dağ yolunda karlı bir rampa cıkıyordum cok uzun ve dikti uzun süre anti patinaj devredeydi bir süre sonra birden vsc devreden cık durdum el frenini cektim sonra ekranda chehck vsc system, chech parking brake system ve motor arıza lambası yandı. Fakat aracımın el freni çalışıyor ama vsc çalışmıyor motorda is bir performans kaybı vs yok ekranda ısıklar sönmedi vsc haricinde çalışmayan bir şey yok. sorun nedir nasıl çözülür bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Birde hataları pc ye bağlatıp sildirsem vsc otomatik çalışır mı ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Check vsc system Check parking brake system arızası acil yarıdm.
« Yanıtla #1 : Şubat 14, 2021, 20:52:46 »
Merhaba 2011 avensis elegant extra aracımla bugün  dağ yolunda karlı bir rampa cıkıyordum cok uzun ve dikti uzun süre anti patinaj devredeydi bir süre sonra birden vsc devreden cık durdum el frenini cektim sonra ekranda chehck vsc system, chech parking brake system ve motor arıza lambası yandı. Fakat aracımın el freni çalışıyor ama vsc çalışmıyor motorda is bir performans kaybı vs yok ekranda ısıklar sönmedi vsc haricinde çalışmayan bir şey yok. sorun nedir nasıl çözülür bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Birde hataları pc ye bağlatıp sildirsem vsc otomatik çalışır mı ?
Araçta LPG varsa ve ayarlar bozuksa bahsettiğiniz sorunları yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 14, 2021, 23:06:47 »
Anladım sonrasında ise vsc çalışır mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2021, 10:03:02 »
Eğer lpg haritası bozuksa ve zengin/fakir karışım oluştuysa bu ışıklar yanar. Lpg ayarı yapıldığında (eğer ki başka bir arızası yoksa) ışıklar söner. Lpg'de sadece ayarla düzelmeyebilir. Ben enjektör değiştirerek sorunu çözdüm.