Gönderen Konu: Auris direksiyon kutusu ve süspansiyon sorunu.  (Okunma sayısı 1709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Auris direksiyon kutusu ve süspansiyon sorunu.
« : Şubat 11, 2021, 22:38:57 »
Herkese merhaba. Araç 2012 auris 1.4 dizel manuel 90 hp.  120.000 km civarında ve lastikler 3 ay önce ziex 310 falken ile değişti.

Şehir içerisinde hafif bozuk yolda bile araba çok fazla sağa sola sallanıyor,özellikle arka koltukta oturan olduğunda mide bulandıracak şekilde sallandığını söylüyorlar.Ön koltukta da aynı problemler yaşanıyor. 1 aydır ise 90+100 km hız üstünde araba zıplar gibi gitmeye başladı,o hızlarda çok fazla yaylanıyor.

Direksiyon ise sürekli sola dönme eğiliminde oluyor,ve araç sola çekiyor. 100-120 km hız civarlarında yeterince sertleşmiyor hiç güven vermiyor. Yaklaşık 1000 km önce ve 10.000 km önce direksiyon kutusu revizyon gördü.

Bu araca hangi işlemleri yaptırmalıyım? direksiyon kutusunu ve amortisörleri değiştirtmeyi düşünüyorum ama hiçbir bilgim yok. İşlemler nasıl oluyor,beraberinde neler değişiyor

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2021, 22:40:47
sola çekmeyle ilgili  salıncak ve rotil vs değiştirldi rot balans yapıldı ama tekrar eski haline döndü. Sanırım sorun tamamen direksiyon kutusnda,serviste 1 yıl önce 4100 tl demişlerdi hangi markayı öneririsiniz

Toyota Club Türkiye

Auris direksiyon kutusu ve süspansiyon sorunu.
« : Şubat 11, 2021, 22:38:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris direksiyon kutusu ve süspansiyon sorunu.
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2021, 03:35:27 »
sürekli mi yapıyor yoksa belirli yollarda mı ? amortisörlerinizi kontrol ettirdiniz mi ? onlardan sorun olabileceğini düşünüyorum. amortisörleriniz daha önce değişimi oldu mu tamir mi oldu ?
jantları kontrol ettirdiniz mi onlarda yamulmalar olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2021, 10:34:52 »
Arabanın önden şaseleri eğecek kadar kazası var mı? bu işler lastik değiştirildikten sonra mı başladı? Anıl Akça beyin bahsettiği gibi jantların yamulmasını ,amortisörleri dikkate alın,bu nedenle hemen büyük masrafa girmeyin,bulunduğunuz kenti yazarsanız iyi toyota servisi önerenler olacaktır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2021, 14:16:06 »
sürekli mi yapıyor yoksa belirli yollarda mı ? amortisörlerinizi kontrol ettirdiniz mi ? onlardan sorun olabileceğini düşünüyorum. amortisörleriniz daha önce değişimi oldu mu tamir mi oldu ?
jantları kontrol ettirdiniz mi onlarda yamulmalar olabilir.

cevap için teşekkür ederim,maalesef sürekli yapıyor. Bozuk yollarda daha da belli oluyor. Amortisörleri 10.000 önce bakılmıştı daha gider gibi bir şey söylemişti usta. Herhangi bir degisim olmadı.

jantları baktırmadım, direksiyon kutusu isince tekrar balans ayarı yaptırmakta fayda var galiba :/

Mesaj Birleştirildi: Şubat 12, 2021, 14:21:42
Arabanın önden şaseleri eğecek kadar kazası var mı? bu işler lastik değiştirildikten sonra mı başladı? Anıl Akça beyin bahsettiği gibi jantların yamulmasını ,amortisörleri dikkate alın,bu nedenle hemen büyük masrafa girmeyin,bulunduğunuz kenti yazarsanız iyi toyota servisi önerenler olacaktır.

Cevap için teşekkür ederim.

Bizden önceki sahibinden dolayı önden kazası vardı fakat ciddi bir şey değişmemisti,bilerek almıştık.  Davlumbaz,far,tampon,çamurluk değişimi yazıyordu tramerde.

Araç 5 yıldır bizde fakat ben 1.5 yıldır kullanıyorum,daha önce de devam ediyor mu hiçbir fikrim yok.

İzmir e yakınım,orada oğuz otoya götürüyorum daha önce debriyaj için götürdüm çok memnun kaldım. Alt takıma da hafiften bakmışlardı,kutu revizyona filan gitti ama çok randıman alamadım. Tekrar gidecegim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2021, 18:05:06 »
Araç uzun süre hareketsiz kaldıysa lastiklerde deformasyon olmuştur veya değiştirdiğiniz lastikler saklama koşullarına uygun olarak istif yapılmadıysa balans tutmaz aynı zamanda değişik sorunlar yaşatır,aracı kalifiye bir yerde lastik testine ve alt takım testine sokarsanız herşey ortaya çıkar,
Yolda zıplamalar balans ayarıyla alakalı ya balans makinası bozuk yada lastikler balans tutmuyor veya jantlar eğri,ön düzen ayarını eki makinelerde değil yeni sistem bilgisayarlı sistemlerde ayarlatın,tekerlerin 4 üne birden ayar cihazı bağlanarak ayarlanmalı bide tekerlerin salıncak ayarlarına baktırın biri önde diğeri arkada veya dışta olmamalı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2021, 09:18:43 »
Merhaba arkadaşlar

2012 model benzinli auris. Sorunum direksiyonda tam çevirir iken bir yerde takılma yapar gibi oluyor..Hem sağa hem sola tam çevirir iken tam tur çevirir iken farkettim bunu. Sizce neden olabilir..teşekkürler ::)