0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba değiştirmekten başka çözüm yok sarka yeri yaptınız diyelim yarın başka yerler sarkacak eliniz yatkınsa kendiniz yapabilirsiniz youtube da video varbally ve tavan kumaşı astarlı olsun 150 200 ü geçmez...
Daha önce forumda biri iğne ile sarkan yerlerin içine yapıştırıcı enjekte edip gayet güzel toparladığını okumuştum.En uygun çözüm bu olduğundan önce bu yöntem deneyebilirsiniz. Bulduğunuz ısıtma yöntemini de deneyin. Kaybedecek birşey yok.En kötü tavan döşemesi indirilip kumaş çıkartılıp yeni kumaş ile kaplanacak.
Evet o videoları da inceledim ama o yöntemi denemeden önce daha kolay bir çözüm bulabilirsem denemek istiyorum. Sonuç olarak kaybedeceğim bir şey yok, olmadı en son çare bu yönteme geçerim diye düşünüyorum. Ama var olan kumaşı kullanma şansım olursa o zaman doğrudan bu yöntemi de deneyebilirim tabi o zaman çok zor olmayabilir.Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2021, 12:27:51Evet forumda okumuştum ve iğne ile enjeksiyon fikri mantıklı gelmişti ama o şekilde fırçada olduğu gibi ince bir tabaka halinde dengeli bir uygulama olmayacağından muhtemelen yapıştırıldığında kumaşta renk değişikliği vs olacaktır diye düşünüyorum. O nedenle kendim değiştirmeyi denemeden önce ısıtarak yapıştırmayı, olmazsa yapıştırıcı enjekte etme işlemini denerim. Bunlar işe yaramazsa değişim yaparım ama eğer eski döşemeyi kullanma şansım varsa enjeksiyon olayını hiç yapmamakta yarar var gibi. Her halukarda değişim dışında ısı uygulamak suretiyle yapıştıran veya pratik bir çözüm bulan arkadaşlar varsa önerilerini alabilirim. Teşekkürler.
Hocam eski Corolla Hatchback aracımda, başlayan tavan sarkmasını ilk başta sizin gibi pratik çözüm aramıştım fakat maalesef sarkan eski kumaşı tekrar yerine yapıştırmak biraz imkansız. Kumaş ile tavan arasındaki malzeme süngerimsi ve yapışma özelliği deforme olması sebebiyle sarkma meydana gelmekte. Bu sebeple ısıtarak yerine yapıltırmak maalesef imkansız. olsa bile çok kısa bir sürede yine sarkacaktır.o zaman iş başa düştü diyerek uygun kumaşı ve malzemleri temin ederek işe koyuldum ve tavan kumaşını yenilemiştim. aşağıda linki olan konunun 2. sayfasında sarkan ve yapıldıktan sonraki resimlerini eklemiştim. O zaman bununla ilgili detaylı bi konu açmayı düşünmüştüm fakat kirlilik olmaması için vazgeçmiştim. Eliniz bu işlere yatkın ise yapılmayacak bir iş değil.https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53922.msg1119744#msg1119744
6 Ay önce sarkan tavan döşemesini 350 tl karşılığında yenisi ile değiştirdim çok da güzel oldu.
Bej rengi Sanayide ustaya değiştirttim.
Fiyat ve değişim yeri hakkında bilgi paylaşabilir misiniz? Fiyat uygun olursa düşünebilirim belki.
Yaklaşık 6 ay önce İstanbul Ümraniye sanayide 350 tl karşılığında döşemeciye değiştirdim.