Gönderen Konu: Tavan Döşemesi Sarkma Sorunu & Çözüm Önerileri  (Okunma sayısı 19130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Tavan Döşemesi Sarkma Sorunu & Çözüm Önerileri
« : Şubat 08, 2021, 00:32:13 »
Forumda konuyla ilgili birkaç mesaj olmasına rağmen 7-8 yıl öncesine ait çok eski konular olduğundan güncel bilgi alabilmek için bu konuyu oluşturma ihtiyacı duydum. Aracımın tavanında resimde görüldüğü şekilde sarkma mevcut, ancak tavan döşemesinden herhangi bir yırtılma vb. deformasyon yok. Bu sebeple tüm tavan döşemesini yenilemek bana pek de mantıklı gelmiyor ve ayrıca bu işlem için de en az 500-600 lira para isteniyor.

Bu durumda aracın tavan döşemesini değiştirmek zorunda kalmadan uygun şekilde yapıştırmak mümkün müdür? Ben ısı uygulanarak sarkan kısmın tavana yapıştırılabileceği gibi bir şey duydum ama forumda benzer sorunla karşılaşan ve değişim dışında çözüm bulan arkadaşlar varsa onlardan bilgi almak istedim. Aradaki boşluğa yapıştırıcı uygulama şansı yok ama ısı uygulamak mümkün gibi geldi.

Toyota Club Türkiye

Tavan Döşemesi Sarkma Sorunu & Çözüm Önerileri
« : Şubat 08, 2021, 00:32:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
Ynt: Tavan Döşemesi Sarkma Sorunu & Çözüm Önerileri
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2021, 09:16:34 »
Merhaba değiştirmekten başka çözüm yok sarka yeri yaptınız diyelim yarın başka yerler sarkacak eliniz yatkınsa kendiniz yapabilirsiniz youtube da video var
bally ve tavan kumaşı astarlı olsun 150 200 ü geçmez...
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2021, 11:31:07 »
Daha önce forumda biri iğne ile sarkan yerlerin içine yapıştırıcı enjekte edip gayet güzel toparladığını okumuştum.
En uygun çözüm bu olduğundan önce bu yöntem deneyebilirsiniz. Bulduğunuz ısıtma yöntemini de deneyin. Kaybedecek birşey yok.

En kötü tavan döşemesi indirilip kumaş çıkartılıp yeni kumaş ile kaplanacak.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2021, 12:22:44 »
Merhaba değiştirmekten başka çözüm yok sarka yeri yaptınız diyelim yarın başka yerler sarkacak eliniz yatkınsa kendiniz yapabilirsiniz youtube da video var
bally ve tavan kumaşı astarlı olsun 150 200 ü geçmez...

Evet o videoları da inceledim ama o yöntemi denemeden önce daha kolay bir çözüm bulabilirsem denemek istiyorum. Sonuç olarak kaybedeceğim bir şey yok, olmadı en son çare bu yönteme geçerim diye düşünüyorum. Ama var olan kumaşı kullanma şansım olursa o zaman doğrudan bu yöntemi de deneyebilirim tabi o zaman çok zor olmayabilir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2021, 12:27:51
Daha önce forumda biri iğne ile sarkan yerlerin içine yapıştırıcı enjekte edip gayet güzel toparladığını okumuştum.
En uygun çözüm bu olduğundan önce bu yöntem deneyebilirsiniz. Bulduğunuz ısıtma yöntemini de deneyin. Kaybedecek birşey yok.

En kötü tavan döşemesi indirilip kumaş çıkartılıp yeni kumaş ile kaplanacak.

Evet forumda okumuştum ve iğne ile enjeksiyon fikri mantıklı gelmişti ama o şekilde fırçada olduğu gibi ince bir tabaka halinde dengeli bir uygulama olmayacağından muhtemelen yapıştırıldığında kumaşta renk değişikliği vs olacaktır diye düşünüyorum. O nedenle kendim değiştirmeyi denemeden önce ısıtarak yapıştırmayı, olmazsa yapıştırıcı enjekte etme işlemini denerim. Bunlar işe yaramazsa değişim yaparım ama eğer eski döşemeyi kullanma şansım varsa enjeksiyon olayını hiç yapmamakta yarar var gibi.

Her halukarda değişim dışında ısı uygulamak suretiyle yapıştıran veya pratik bir çözüm bulan arkadaşlar varsa önerilerini alabilirim. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2021, 11:28:10 »
Evet o videoları da inceledim ama o yöntemi denemeden önce daha kolay bir çözüm bulabilirsem denemek istiyorum. Sonuç olarak kaybedeceğim bir şey yok, olmadı en son çare bu yönteme geçerim diye düşünüyorum. Ama var olan kumaşı kullanma şansım olursa o zaman doğrudan bu yöntemi de deneyebilirim tabi o zaman çok zor olmayabilir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2021, 12:27:51

Evet forumda okumuştum ve iğne ile enjeksiyon fikri mantıklı gelmişti ama o şekilde fırçada olduğu gibi ince bir tabaka halinde dengeli bir uygulama olmayacağından muhtemelen yapıştırıldığında kumaşta renk değişikliği vs olacaktır diye düşünüyorum. O nedenle kendim değiştirmeyi denemeden önce ısıtarak yapıştırmayı, olmazsa yapıştırıcı enjekte etme işlemini denerim. Bunlar işe yaramazsa değişim yaparım ama eğer eski döşemeyi kullanma şansım varsa enjeksiyon olayını hiç yapmamakta yarar var gibi.

Her halukarda değişim dışında ısı uygulamak suretiyle yapıştıran veya pratik bir çözüm bulan arkadaşlar varsa önerilerini alabilirim. Teşekkürler.

Hocam eski  Corolla Hatchback aracımda,  başlayan tavan sarkmasını ilk başta sizin gibi pratik çözüm aramıştım fakat maalesef sarkan eski kumaşı tekrar yerine yapıştırmak biraz imkansız. Kumaş ile tavan arasındaki malzeme süngerimsi ve yapışma özelliği deforme olması sebebiyle sarkma meydana gelmekte. Bu sebeple ısıtarak yerine yapıltırmak maalesef imkansız. olsa bile çok kısa bir sürede yine sarkacaktır.
o zaman iş başa düştü diyerek uygun kumaşı ve malzemleri temin ederek işe koyuldum ve tavan kumaşını yenilemiştim. aşağıda linki olan konunun 2. sayfasında sarkan ve yapıldıktan sonraki resimlerini eklemiştim. O zaman bununla ilgili detaylı bi konu açmayı düşünmüştüm fakat  kirlilik olmaması için vazgeçmiştim. Eliniz bu işlere yatkın ise yapılmayacak bir iş değil.

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53922.msg1119744#msg1119744
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2021, 11:38:07 »
6 Ay önce sarkan tavan döşemesini 350 tl karşılığında yenisi ile değiştirdim çok da güzel oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2021, 13:59:46 »
Hocam eski  Corolla Hatchback aracımda,  başlayan tavan sarkmasını ilk başta sizin gibi pratik çözüm aramıştım fakat maalesef sarkan eski kumaşı tekrar yerine yapıştırmak biraz imkansız. Kumaş ile tavan arasındaki malzeme süngerimsi ve yapışma özelliği deforme olması sebebiyle sarkma meydana gelmekte. Bu sebeple ısıtarak yerine yapıltırmak maalesef imkansız. olsa bile çok kısa bir sürede yine sarkacaktır.
o zaman iş başa düştü diyerek uygun kumaşı ve malzemleri temin ederek işe koyuldum ve tavan kumaşını yenilemiştim. aşağıda linki olan konunun 2. sayfasında sarkan ve yapıldıktan sonraki resimlerini eklemiştim. O zaman bununla ilgili detaylı bi konu açmayı düşünmüştüm fakat  kirlilik olmaması için vazgeçmiştim. Eliniz bu işlere yatkın ise yapılmayacak bir iş değil.

https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53922.msg1119744#msg1119744

Belirtmiş olduğunuz sayfayı daha önce incelemiştim, gayet güzel olmuş elinize sağlık. Amacım biraz da bu iş için fazla zaman harcamamak, yoksa değişim işi çok da sıkıcı değil aslında. Ama dediğiniz gibi kumaşın sadece o kısmını yapıştırma şansı yoksa son çare komple değişim olacak.

Bu arada değişim işini dışarıda yaptıran arkadaşlar fiyat ve işçilik hakkında bilgi verebilirler mi? Ben Ankara'da birkaç yere sordum 500-600 ₺ fiyat verdiler ama işçilikleri konusunda bilgim yok. Yine de bana biraz fazla gibi geldi bu ücret, normalde kendimiz kumaş alıp değiştirsek 1500-200 ü geçmez gibi?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2021, 14:00:51
6 Ay önce sarkan tavan döşemesini 350 tl karşılığında yenisi ile değiştirdim çok da güzel oldu.

Kendiniz değiştirmenize rağmen 350 ₺ masraf mı çıktı hocam? Bu sadece kumaş masrafı mı? Bir de kumaş özel bir kumaş mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2021, 14:58:15 »
Bende de aynı sorun var. Arabam 2003 Corolla sol bej rengi. Bizim kumaşın cinsi nedir acaba bilen varmı netten alır yaparım ama aynı kumaşı nasıl bulcam bilmiyorum.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2021, 17:41:04 »
Bej rengi Sanayide ustaya değiştirttim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2021, 20:10:15 »
Bej rengi Sanayide ustaya değiştirttim.

Fiyat ve değişim yeri hakkında bilgi paylaşabilir misiniz? Fiyat uygun olursa düşünebilirim belki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 20, 2021, 13:08:42 »
Fiyat ve değişim yeri hakkında bilgi paylaşabilir misiniz? Fiyat uygun olursa düşünebilirim belki.

Yaklaşık 6 ay önce İstanbul Ümraniye sanayide 350 tl karşılığında döşemeciye değiştirdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2021, 11:09:55 »
Yaklaşık 6 ay önce İstanbul Ümraniye sanayide 350 tl karşılığında döşemeciye değiştirdim.

Bence gayet makul bir fiyat, eğer işçilik ve malzeme de iyiyse düşünülebilir  :tamam: