Gönderen Konu: 2019 Camry 2.5 LE - Bu da benim şirket aracım  (Okunma sayısı 1325 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
2019 Camry 2.5 LE - Bu da benim şirket aracım
« : Şubat 05, 2021, 02:02:16 »
Herkese merhabalar,

Pandemiden dolayı şu an Türkiye'de olsam da normalde Kanada'da çalışıyorum, ve yaklaşık 2 sene önce şirket aracı olarak Toyota Camry verdiler. Araç ben aldığımda 3500 kilometredeydi, şu an ise 55000 kilometrede. Yani kendisiyle uzun süredir beraberiz.
Öncelikle şunu söyleyeyim, araç baz model. Toyota Safety Sense güvenlik ekipmanları standart. Onun dışında fotoğraflarda görüldüğü gibi araçta jant kapakları var. Deri direksiyon yok, otomatik klima yok. Multimedya ekranı var, fakat Carplay vs. yok.
Camry ile aynı segmentte olan Ford Fusion (Mondeo), Chevrolet Malibu ve Honda Accord'u da yine şirket aracı olarak kısa süreli kullanma şansım oldu.
Araç uzun ve geniş, fakat kullanımı çok kolay. Zaten bu araçlar orada bizdeki Corolla gibi kullanılıyor.
Malzeme kalitesi kullandığım diğer araçlara göre ortalama. Malibu'dan iyi (ki Malibu gerçekten çok kötü bir araba), Accord'la aynı gibi, Mondeo'dan kötü. (fakat kullandığım Mondeo soğutmalı deri koltuklara kadar doluydu)

Performansı hiç fena değil. 2.5 litre, benzinli, 201 beygir. 8 vitesli tork konvertörlü şanzımanı var. Eski Camry'lere nazaran çok daha sportif (ki ben 2006 V6 Camry kullanmıştım, o araç 186 beygirdi). Manuel kullanma imkanı var, fakat kulakçıklar baz modelde yok.
Yakıt tüketimi: Şehir içinde 12 litrenin altına inmiyor kesinlikle. Start/stop da olmadığı için dur kalk trafikte çok yakıyor. Taksilerin çoğu Camry Hybrid, nedeni belli. Ailemde C-HR Hybrid var, şehir içinde en fazla 5.5 litre yakıyor. Camry Hybrid de 7 yakıyor.
Fakat en büyük bomba şehir dışında. Araba şehir dışında 105 kilometre/saat hızda 4.9 litre yakıyor. Otoyollarda şeritler geniş, trafik az ve kurallara uyum fazla olduğu için adaptif hız sabitleyiciyi 105 kilometreye ayarladığınız zaman bu şekilde rahatça 500-600 kilometre gidebiliyorsunuz.
Genelde uzun yol yaptığım için benim ortalamam 6.5 litre civarı.

Sorularınız varsa bekliyorum, iyi akşamlar.

Uzun yol yakıt tüketimim:

Ortalama yakıt tüketimim:

Boşline şirket aracı Camry'm:

Arkadaşımın seçtiği ve aktif olarak kullandığı, bazen benim de kullandığım Fusion (Mondeo) Hybrid. Araç Hybrid olarak dizayn edilmediği için piller bagajda, bu da bagajı baya bir küçültüyor. Fakat aracın kendisi çok güzel. Şehir içi 8 litre yakıyor, şehir dışı 6.5

İlk çıktığında bu gösterge çok hoşuma gitmişti.

Bu da geçen yaz bir gün otobüs beklerken çektiğim bir fotoğraf.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2021, 02:11:21
Bunlar da Türkiye'de ailecek kullandığımız araçlar.

Toyota Club Türkiye

2019 Camry 2.5 LE - Bu da benim şirket aracım
« : Şubat 05, 2021, 02:02:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Camry 2.5 LE - Bu da benim şirket aracım
« Yanıtla #1 : Şubat 05, 2021, 22:22:49 »
Konuyu kaldırmanızı isteyeceğim.
Şaka bir yana tabi ki böyle bir şey istemeyeceğim, araç ya da paylaşımınızda sorun yok, hatta güzel.
...
Keyifle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2021, 23:28:24 »
Konu güzel olmuş teşekkürler,
Hocam herşey bir yana araç kullanmanın zevkini yaşıyorsunuz,2500 cc hacimli araç ile 4.9 lt müthiş bir tüketim hem az yaksın hemde zevk versin bizde burada hâlâ 1.2 araçlara biniyoruz (gerçi ben 2.0 biniyorum ;) o ayrı) millet burada 1.6 araca binince seviniyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2021, 00:24:50 »
Güzel konu, güzel araç.  :tamam:
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)