Gönderen Konu: Xiaomi Türkiye Fabrikasını Açıyor  (Okunma sayısı 553 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Xiaomi Türkiye Fabrikasını Açıyor
« : Şubat 04, 2021, 21:06:08 »

Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımıyla 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de akıllı telefon üretimine başlayacağını duyurdu. Türkiye, markanın dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke olacak, 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin açıklamasına göre, şirketin İstanbul Avcılar'da açacağı fabrika ile Türkiye, markanın dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke olacak.

Marka, bu yatırımıyla hem mavi yaka hem beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek fabrika, yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

‘14 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrikamızla Türkiye’de üretime başlıyoruz’

Açıklamada görüşlerine yer verilen Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu, Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye'de başlayan yolculuğun kendilerini bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyduklarını belirterek, "Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak Türkiye'nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak benimseyen Türk halkına teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

Xiaomi olarak en önemli önceliklerinin bulundukları her bölgede katma değer yaratarak o bölgenin yerel bir parçası haline gelmek olduğunu aktaran Liu, şunları kaydetti:

"Bu sebeple Türkiye'nin üretim yapacağımız dördüncü ülke olmasından dolayı çok mutluyuz. Bizim için en değerli pazarlardan biri olan Türkiye'de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek çalışmalarımızı her zaman bir adım öteye taşımayı arzu ediyoruz. Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrikamızla Türkiye'de üretime başlayacak olmaktan duyduğumuz heyecanı paylaşmak isterim."

‘Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu yatırım bir başlangıç’

Salcomp Avrupa Direktörü David Chang ise Türkiye'ye yeni teknolojiler kazandırabilmek ve Türk üreticisini pazarda bir adım daha öne taşıyabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğimiz bu yatırım hepimiz için bir başlangıç. Bu topraklarda daha büyük işlerin altına imza atacak olmaktan mutluluk duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri arasında bulunan Xiaomi, İrlanda merkezli analiz şirketi Statcounter'ın verilerine göre, Samsung ve Apple'ın ardından yüzde 10'luk pazar payıyla dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda bulunuyor.

Xiaomi'nin yanı sıra dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Oppo ve Tecno da geçen aylarda Türkiye'ye yatırım kararı aldığını ve 2021 yılı içerisinde üretime başlayacaklarını açıklamıştı.

Yorum: Vw ve savunucularının hukuk ve istikrar bahanelerine tokat gibi cevap  olmuş!!!

Kaynak: https://tr.sputniknews.com/turkiye/202102041043729230-cinli-akilli-telefon-ureticisi-Xiaomi-turkiyede-uretime-basliyor-yaklasik-2-bin-kisiye-istihdam/

Toyota Club Türkiye

Xiaomi Türkiye Fabrikasını Açıyor
« : Şubat 04, 2021, 21:06:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Xiaomi Türkiye Fabrikasını Açıyor
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2021, 23:28:08 »
Kutay Bey, bir elektronik fabrikası kurmak için gereken para ile otomobil üretim fabrikası için gereken sermayeyi bir karşılaştırmak lazım. Artı cep telefonunu artık herkes alıyor; çünkü fiyat olarak daha ulaşılabilir. Araba fiyatları malum. Üstüne de VW’nin zaten Avrupa’da zilyon tane fabrikası olduğunu düşünürseniz, Türkiye’ye kurmasının marjinal değeri daha düşük olabilir. Xiaomi’nin Avrupa yak8nında fabrikası yoksa bölgeye yatırım daha mantıklı olmuş olabilir.

Şimdi bu tarz analizleri yapmadan tokat olmuş vs demek, polemikten başka birşey değil. Ben VW’nin olaya poliitik yaklaşmasına üzüldüm. Ülkenin kendi alternatifini çıkarması lazım. Ona kızınca yok Fransız malı almayın, yok Alman malı almayın, yok VW DSG’lerin içinde havai fişek takıyor demenin sonu yok. Milletimin insanı çabuk kızar ama çabukta unutur.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2021, 02:38:16 »
Xiaominin fabrika açmasına sevinmedim, vwnin açmamasına da üzülmedim.

Vestel telefon üretimini durdurdu. Cebinde apple taşıyan millici ve manevici tayfanın haberi bile yok. Anca lafta çünkü. Kimse almadığı için kapattı adamlar üretim hattını. O adamlar mavi yakaya beyaz yakaya istihdam yaratmıyor muydu?

Vestelin telefonunu kullanmak nasip oldu, iyiydi kötüydü tartışılır. Politik yanı apayrı bir konu. Sırf yerli diye almıştım. Evimdeki bütün beyaz eşya Arçelik. Bir şeyin yerlisi varsa pahalı olsa da kalitesiz olsa da (sınırlar dahilinde! ) öncelik tanırım bu konuda çok hassasım. Senelerce tofaşa bindim hiçbir şeyim eksilmedi. Yerli araba çıksın milli ve manevici tayfanın bir bahane üretip almayacağına da adım gibi eminim. Vestel örneği ve daha niceleri orada duruyor...

Elin çinlisi almanı japonu gelmiş fabrika açmış? Bizimkiler nerde? Nesine sevineyim ya da üzüleyim bilemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 05, 2021, 08:56:13 »
İstihdam yaratan her yatırım iyidir. Elin diktatör ülkesi soydaşlarımıza soykırım yapıyor bile olsa bizim onlara kucak açmamız çok alışılmadık değil kendi standartlarımıza göre. Aynı sebepten Rusya, Kuzey Kore vs. de gelip yatırım yapabilir kına yakmayız. Bizim bahsettiğimiz demokrasi olan ülkeler.
Yerli telefon konusuna gelince, uzun yıllar General Mobile kullandım , ilk telefonları gayet başarılı idi , sonra buraya yatırım yaptı fabrika açtılar , artık ne olduysa burada adamların sesi soluğu kesildi , kullandıkları malzemeler hileli hurdalı olmaya başladı , telefonlar 2 günde şişmeye başladı , Vestel ile birlikte onlar da tarihe yolculuğa başladı. Belki Çinliler bozucuların etrafından dolaşır aynı akibete uğramaz bilmiyorum , göreceğiz.