Gönderen Konu: 2015 mmt corolla ilk kalkışta vuruntu  (Okunma sayısı 1247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2015 mmt corolla ilk kalkışta vuruntu
« : Şubat 04, 2021, 16:26:51 »
Merhabalar. 2015 model 1.4 mmt şanzıman 85bin de aracım. Sorunum sabah arabayı çalıştırıyorum araba normal kalkıyor sorun yok. 100 metre ilerde ışıklarda duruyorum arabayı hareket ettirdiğimde araba sanki stop edermiş gibi tak tak vuruyor hani manuel arabaya kalkarken debriyajı hızlı çekip az gaz verirsiniz de vurur ya onun gibi. Akşam işten dönerken herhangi bir sorun olmuyor. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

2015 mmt corolla ilk kalkışta vuruntu
« : Şubat 04, 2021, 16:26:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 mmt corolla ilk kalkışta vuruntu
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2021, 16:38:55 »
Merhabalar. 2015 model 1.4 mmt şanzıman 85bin de aracım. Sorunum sabah arabayı çalıştırıyorum araba normal kalkıyor sorun yok. 100 metre ilerde ışıklarda duruyorum arabayı hareket ettirdiğimde araba sanki stop edermiş gibi tak tak vuruyor hani manuel arabaya kalkarken debriyajı hızlı çekip az gaz verirsiniz de vurur ya onun gibi. Akşam işten dönerken herhangi bir sorun olmuyor. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
İlk önce yetkili servisde veya kendini kanıtlamış özel serviste cihaza bağlayıp arıza kaydı varmı baktırın ondan sonra daha verimli tavsiyeler paylaşılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2021, 17:40:35 »
Yetkili servisle görüştüm forumdaki araştırmalarıma göre kalibrasyonla çözülebilecek bir sorun gibi duruyordu. Yetkili servis bana eğer kalibrasyon yaptırırsam aracın bir daha hareket etmeme ihtimali var dedi. Yarın randevuya gidicem bakalım ne çıkacak umarım şanzımanı indirmemiz gerek demezler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2021, 18:19:56 »
Bazen kalibrasyon ile çözülebiliyor,ayriyeten aracın aküsünede baktırın akü bozuk olduğu zamanlar vites robotunu doğru hareket ettiremiyor veya robot kömürlerinde bozukluk varsa sıkıntı çıkarabilir,detaylı incelenmesi lazım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2021, 18:22:33
Profil bilgilerinizde İstanbul'da ikamet ettiğiniz gözükmekte yetkili servisten önce tem oto ile görüşmenizi tavsiye ederim nispeten masraf olarak servisten daha uyguna çıkabilir, ayriyeten ustalar ve sahibi form üyemiz ufuk sönmez bey servis elemanlarından daha bilgilidir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2021, 19:11:57 »
Ustamla daha önce görüşmüştük şu an istanbulda değilim. Günde bir iki defa yapıyor sonra yapmıyor zaten sanırsın araba stop edecek ta tak tak yapıyor ısınınca geçiyor bir daha yapmıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2021, 20:05:21 »
Bazen kalibrasyon ile çözülebiliyor,ayriyeten aracın aküsünede baktırın akü bozuk olduğu zamanlar vites robotunu doğru hareket ettiremiyor veya robot kömürlerinde bozukluk varsa sıkıntı çıkarabilir,detaylı incelenmesi lazım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 04, 2021, 18:22:33
Profil bilgilerinizde İstanbul'da ikamet ettiğiniz gözükmekte yetkili servisten önce tem oto ile görüşmenizi tavsiye ederim nispeten masraf olarak servisten daha uyguna çıkabilir, ayriyeten ustalar ve sahibi form üyemiz ufuk sönmez bey servis elemanlarından daha bilgilidir.
Yetkili servise gitmedim çünkü aracı bilgisayara bağlamak için 300 tl istediler bende vazgeçtim. Akü ile ilgili söylediğinize gelince aracın aküsü 4 ay önce aniden bitti yolda kaldım. Takviye ile çalıştırdık sanayiye kadar araç zaten bütün ışıkları yaktı durdu 2 ye geçmedi direksiyon lambası dahil tüm lambalar yandı direksiyon sertleşti düzeldi. Ne olduysa aküyü değiştirdikten sonra oldu zaten. Forumda yaptığım bir araştırmaya göre bu gibi durumlarda aracın ECU sunu sıfırlamak bazen iyi geliyormuş bende geçen akşam akünü eksi kutbunu söktüm. Sabah yine takıp deneme sürüşü yaptım o hatayı tekrarlamadı. Onunla alakası var mı bilmiyorum ama sanki freni salınca debriyaj hemen devreye girdi. Eski hali freni salınca devir çok düşüyor debrijay çok aşağıda kavrıyormuş gibi geliyordu haliyle araç vuruntu yapıyordu. Biraz böyle devam edeceğim zaten her zaman yapmıyor kafasına göre yapıyordu 1km sonra düzeliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2021, 22:26:52 »
Yetkili servise gitmedim çünkü aracı bilgisayara bağlamak için 300 tl istediler bende vazgeçtim. Akü ile ilgili söylediğinize gelince aracın aküsü 4 ay önce aniden bitti yolda kaldım. Takviye ile çalıştırdık sanayiye kadar araç zaten bütün ışıkları yaktı durdu 2 ye geçmedi direksiyon lambası dahil tüm lambalar yandı direksiyon sertleşti düzeldi. Ne olduysa aküyü değiştirdikten sonra oldu zaten. Forumda yaptığım bir araştırmaya göre bu gibi durumlarda aracın ECU sunu sıfırlamak bazen iyi geliyormuş bende geçen akşam akünü eksi kutbunu söktüm. Sabah yine takıp deneme sürüşü yaptım o hatayı tekrarlamadı. Onunla alakası var mı bilmiyorum ama sanki freni salınca debriyaj hemen devreye girdi. Eski hali freni salınca devir çok düşüyor debrijay çok aşağıda kavrıyormuş gibi geliyordu haliyle araç vuruntu yapıyordu. Biraz böyle devam edeceğim zaten her zaman yapmıyor kafasına göre yapıyordu 1km sonra düzeliyor
Muhtemelen akü bitince takviye yaparken ayarlarda değişiklik anlık iletişim kopukluğu oluşmuş olabilir eksi kutup söküp resetlemeniz nispeten faydalı olacaktır.
TOYOTA CORONA 3S FE