0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Ali Bey. Aynı durumu benim aracımda da yaşadım. Bende sizin gibi takıntılıyım. Bayiden arabayı aldım eve giderken hemen farkettim. 1000km ye kadar öylece kullandım sonra rot ayarı yaptırdım, basitçe hallettim. Ama size başka şeylerden bahsetmek isterim. Yol düz olsa bile Türkiye'de yollar sağa veya sola eğimli yapılıyor çünkü yolda yağmur suları birikmesin diye. Sorunda tamda burda başlıyor. yolun eğimi ne tarafa ise tersi yönünde direksiyon simidi az bir açıyla eğri duruyor bunu birçok araçta test ederek ve araştırma yaparak tespit ettim. Ayrıca çözümü olmayan baska bir neden de direksiyon simidini hangi düzleme göre referans alarak düz kabul ediyorsunuz. çünkü eğer sinyal kolu ve silecek koluna göre ortalama yapıyorsanız ayrı bir yamuk, ön göğüs ve gösterge paneline göre yapıyorsanız ayrı bir yamuk Koltukları iyice geri alın uzaktan dikkatlice bakın, direksiyon simidini oturduğunuz koltuk düzlemine göre ortalayın sonra hiç bozmadan koltuğu iyice ileri konuma alın ve gösterge paneline göre gözlerinizle hizalayarak tekrar bakın yine yamuk olduğunu fark edeceksiniz. Size tavsiyem bunların hepsinin farkında olan biri olarak eğriliğe takılmayın. Son olarak bir yakınımın ünlü sözü " yamuk dünya üzerinde sen ne doğruluğundan bahsediyorsun" Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim..