Gönderen Konu: Sıfır araç direksiyon eğriliği  (Okunma sayısı 4099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '20
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Sıfır araç direksiyon eğriliği
« : Şubat 03, 2021, 00:16:13 »
Merhaba, Arkadaşlar 2020 Corolla aracımı 3 gün oldu kullanmaya başlayalı fakat biner binmez farkettim ki direksiyon düz giderken biraz sola dönük duruyordu. Zaten önceki araçlarımda rotçularla akraba olmuş bir obsesif kişilik olarak çok rahatsız oldum. Bugün sabah servise gittim. Önce lastiktendir filan dedi usta ama beraber yaptığımız testte biraz sola kaçıklık var hallederiz dedi. Biraz bekledim ama bekleme salonunda olduğumdan ne yaptıklarını göremedim 😊 Sonra tamam dediler 5 derece düzelttik dedi usta. Ben de ustaya teşekkür edip mutlulukla ayrıldım tekrar test etmedik. Ama E5'e çıkınca mutluluğum sona erdi. Bu sefer direksiyon sağa dönüktü. Geri de dönemedim. 1000 bakıma kadar beklesem kafayı yerdim çünkü cidden takıntılıyım bu konuda. Dayanamadım tabi öğleden sonra soluğu Bostancı sanayideki rot balanscımda aldım. Durumu anlattım. Makineye bağladık. Ben de içine oturdum tam istediğim yere getirdim direksiyonu öyle sıktılar altını arabanın da şimdilik rahatladım 😊
Daha önce sıfır araçta hiç başıma bu gelmemişti. Benzer durum yaşayan var mı merak ettim. Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Sıfır araç direksiyon eğriliği
« : Şubat 03, 2021, 00:16:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır araç direksiyon eğriliği
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2021, 11:24:18 »
Rot ayarı ile kolayca yapılıyor, youtube da kendisi yapanlar bile var. Bizim de 91 corollada bu durum var, bir kazası vardı sol önden, kaza sonrası oluşmuştu. 25 yıldır da bu şekilde duruyor :)

Ama sıfır araç konusunda haklısınız, fabrikadan tüm rot ayarları yapılmış olarak gelmiş olması lazım normalde.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2021, 12:06:11 »
Normalde tüm rot ayarları yapılı olarak gelir ama sonradan bir düzeltme için direksiyon simidi söküldüyse taksrken bir iki diş sola kaydırmış olabilirler sıkıntı çıkartacak bir durum değil,kolayca halledilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2021, 16:36:12 »
ayarın tam düz zeminde ve direksiyon ve tekerlekler konumlandırılarak yapılması lazım, direksiyon ayarı yapılıp vidası sıkılırken bir anlık kaçırmada/kaydırmada  sağa yada sola doğru bu göz bozan sorun oluşuyor
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2021, 21:06:45 »
Merhaba Ali Bey. Aynı durumu benim aracımda da yaşadım. Bende sizin gibi takıntılıyım. Bayiden arabayı aldım eve giderken hemen farkettim. 1000km ye kadar öylece kullandım sonra rot ayarı yaptırdım, basitçe hallettim. Ama size başka şeylerden bahsetmek isterim. Yol düz olsa bile Türkiye'de yollar sağa veya sola eğimli yapılıyor çünkü yolda yağmur suları birikmesin diye. Sorunda tamda burda başlıyor. yolun eğimi ne tarafa ise tersi yönünde direksiyon simidi az bir açıyla eğri duruyor bunu birçok araçta test ederek ve araştırma yaparak tespit ettim. Ayrıca çözümü olmayan baska bir neden de direksiyon simidini hangi düzleme göre referans alarak düz kabul ediyorsunuz. :) çünkü eğer sinyal kolu ve silecek koluna göre ortalama yapıyorsanız ayrı bir yamuk, ön göğüs ve gösterge paneline göre yapıyorsanız ayrı bir yamuk :) Koltukları iyice geri alın uzaktan dikkatlice bakın, direksiyon simidini oturduğunuz koltuk düzlemine göre ortalayın sonra hiç bozmadan koltuğu iyice ileri konuma alın ve gösterge paneline göre gözlerinizle hizalayarak tekrar bakın yine yamuk olduğunu fark edeceksiniz. Size tavsiyem bunların hepsinin farkında olan biri olarak eğriliğe takılmayın. Son olarak bir yakınımın ünlü sözü " yamuk dünya üzerinde sen ne doğruluğundan bahsediyorsun" :) Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '20
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2021, 21:25:07 »
Merhaba Ali Bey. Aynı durumu benim aracımda da yaşadım. Bende sizin gibi takıntılıyım. Bayiden arabayı aldım eve giderken hemen farkettim. 1000km ye kadar öylece kullandım sonra rot ayarı yaptırdım, basitçe hallettim. Ama size başka şeylerden bahsetmek isterim. Yol düz olsa bile Türkiye'de yollar sağa veya sola eğimli yapılıyor çünkü yolda yağmur suları birikmesin diye. Sorunda tamda burda başlıyor. yolun eğimi ne tarafa ise tersi yönünde direksiyon simidi az bir açıyla eğri duruyor bunu birçok araçta test ederek ve araştırma yaparak tespit ettim. Ayrıca çözümü olmayan baska bir neden de direksiyon simidini hangi düzleme göre referans alarak düz kabul ediyorsunuz. :) çünkü eğer sinyal kolu ve silecek koluna göre ortalama yapıyorsanız ayrı bir yamuk, ön göğüs ve gösterge paneline göre yapıyorsanız ayrı bir yamuk :) Koltukları iyice geri alın uzaktan dikkatlice bakın, direksiyon simidini oturduğunuz koltuk düzlemine göre ortalayın sonra hiç bozmadan koltuğu iyice ileri konuma alın ve gösterge paneline göre gözlerinizle hizalayarak tekrar bakın yine yamuk olduğunu fark edeceksiniz. Size tavsiyem bunların hepsinin farkında olan biri olarak eğriliğe takılmayın. Son olarak bir yakınımın ünlü sözü " yamuk dünya üzerinde sen ne doğruluğundan bahsediyorsun" :) Keyifli ve kazasız sürüşler dilerim..
Selamlar Ahmet bey,  İşte beni gerçekten anlayan biri :)  Söylediklerinizin tamamını ve daha fazlasını tecrübe ettim. Su terazisi de kullanıyorum bazen. Üzerine bir de direksiyon açı sensörünü de sıfırlardım VAG grubu araçlarımda ara ara... (Toyota'nın kablosunu henüz edinmedim ama yakındır :))
Şimdi mesela rot ayarı yapıldı arabaya ama acaba açı sensörü ne durumda diye takıldı kafama   :blink:
Bu arada merak eden olursa hasta olduğumu kabul ediyorum evet...
Size de sağlıklı günler dilerim...

Not : Kayseri yazıyor profilinizde. Ben de Kayseriliyim.
Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5500
  • 10 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2021, 21:52:31 »
Ali bey sizi çok iyi anlıyorum. :) herşeyi kendi zevkinize göre nasıl istiyorsaniz öyle ayarlayin önemli olan sizin nasıl gördüğünüz. Sadece bu gibi durumların keyfinizi kaçırmasına izin vermeyin. Yolunuz düşerse Kayseri'ye beklerim. İyi günler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2023, 13:19:19 »
Hocam 2019 corolla aracım var bu sorunu bende yeni lastik alıp taktırıp rot ayarını yapınca yaşadım. Direksiyon eğri kaldı tekrar rot yaptırdım çözülmüyor hep eğri kalıyor bir kazası belası da yok ancak rot ayarı yapıldıktan sonra el ile alttan direksiyon milini ayarlayınca eğrilik azalıyor fakat sorun hep devam ediyor çözüm olarak ne önerirsiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 25, 2023, 16:48:13 »
Takılmayın hiç, aracın konforunu çıkarın. Sessizliğinin tadını çıkarın. Takılmayın ufak tefek şeylere hiç.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 26, 2023, 20:12:50 »
Güzel öneri olmuş 👏 😄

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 26, 2023, 20:19:56 »
Vallahi ben de sizin gibi herseye takardim. Tamirci dukkanina girdigim an, usta benim pimpirikli oldugumu anlardi. 5 sene oncesine kadar doğanim vardi. İlk sahibiydik ve ful orjinaldi. Herseyi ile tam bakimliydi.  93 yasindaki adamin biri geldi araci perte cikardi. Artik o saatten sonra eskisi kadar takmamaya calisiyorum.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2023, 14:55:12 »
Doğru hocam beterin beteri var geçmiş olsun yazık olmuş efsaneye