Gönderen Konu: 2011 Avensis Hava Yastığı Açılmaması Normal mi?  (Okunma sayısı 1543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
2011 Avensis Hava Yastığı Açılmaması Normal mi?
« : Şubat 02, 2021, 21:42:56 »
Arkadaşlar kardeşim bir kaza yapmış vuran araç  tali yoldan çıkıp vurmuş.Aşağıdaki resimde kazanın görüntüsü var, bu kazada ön yolcu hava yastığının açılmaması normal mi sizce. Yoksa ateşleme fişeğinde bir problem olabilir mi?

Toyota Club Türkiye

2011 Avensis Hava Yastığı Açılmaması Normal mi?
« : Şubat 02, 2021, 21:42:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis Hava Yastığı Açılmaması Normal mi?
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2021, 23:31:37 »
Öncelikle geçmiş olsun, ALLAH cc birdaha yaşatmasın her kazada hava yastığı açılacak diye bir kaide yok hava yastığı açılması için çek çeşitli nedenler bir araya gelmesi gerekiyor,mesela bazı araçlarda hız bile bir etken oluyor hava yastığının açılması için ilk önce sensöre denk gelmesi ve fişeklerin ateşlemesi gerekiyor,tabiki fişeklerinde arızalı olma durumu olabiliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2021, 10:42:15 »
Teşekkür ederim, Allah kimseye yaşatmasın.
Peki bu ateşleyici fişeklerin durumu  (arızalı olup olmadığı) kontrol edilebilir mi servis tarafından ? Birde bu fişeklerin belli bir standart ömrü var mı, ne bileyim 5 yıl yada 10 yıl gibi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2021, 12:20:28 »
Teşekkür ederim, Allah kimseye yaşatmasın.
Peki bu ateşleyici fişeklerin durumu  (arızalı olup olmadığı) kontrol edilebilir mi servis tarafından ? Birde bu fişeklerin belli bir standart ömrü var mı, ne bileyim 5 yıl yada 10 yıl gibi?
Sıkıntılı olanları Toyota genel merkez geri çağırma listesine eklendi sistemden şaşi numarası ile kontrol edebilirsiniz,eğer daha önce kaza vs olmadıysa Toyota sıkıntılı olanları ücretsiz değişime tabi tutıyor,sistemin sağlıklı olup olmadığını serviste kontrol ettirebilirsiniz.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2021, 17:41:16 »
Geçmiş olsun. Ümit Beyin bahsettiği gibi aracınızı şasi no ile sorgulayarak durumunu kontrol edebilirsiniz.

Sorgulamak için adres : https://turkiye.toyota.com.tr/Servis/CampaignCheck.aspx

BGG23 Kodlu yolcu tarafı airbag ile alakalı bir geri çağırma olması lazım. Belki sizin aracınızda geri çağırma kapsamındadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2021, 20:11:04 »
Teşekkür ederim arkadaşlar, verdiğiniz linkten yarın kontrol edeceğim.Biz aracı 2.el olarak alınmıştık durumu nedir bilmiyorum.Sanırım takata firması da aldığı cezalardan dolayı iflas etmiş. Neyse yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2021, 20:18:06 »
Teşekkür ederim arkadaşlar, verdiğiniz linkten yarın kontrol edeceğim.Biz aracı 2.el olarak alınmıştık durumu nedir bilmiyorum.Sanırım takata firması da aldığı cezalardan dolayı iflas etmiş. Neyse yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
Daha önce işlem yapılmışsa işlem yapıldığına dair bilgilendirme veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 04, 2021, 13:59:13 »
Baktık ve şöyle bir bilgi vardı," aracınız herhangi bir geri çağırma listesinde bulunmamaktadır" diyor.Sanırım işlem yapılmamış ancak o dönem üretilen araçlarda bahsi geçen firmanın hava yastıkları kullanılmış.Nasıl geri çağırma listesinde olmuyor anlamadım :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2021, 14:09:10 »
Baktık ve şöyle bir bilgi vardı," aracınız herhangi bir geri çağırma listesinde bulunmamaktadır" diyor.Sanırım işlem yapılmamış ancak o dönem üretilen araçlarda bahsi geçen firmanın hava yastıkları kullanılmış.Nasıl geri çağırma listesinde olmuyor anlamadım ???

Tayfun Bey birde : https://www.toyota-tech.eu/    bu siteden bir kontrol edin.

Siteye üye olduktan sonra : Owner menüsü altından Campaign Information kısmına gelin. Search butonuna basıp gelen arama kutusuna aracınızın şasi numarasını yazınca  vehicle information sekmesinin altından aracınıza ait özelliklere,  Campaings  sekmesinin altından da   geri çağırma olup olmadığının bilgisine ulaşabilirsiniz. Benim araçta da kanister değişimi için geri çağırma vardı servisi arayınca geri çağırma göremiyoruz demişlerdi bu siteden geri çağırma olduğunu görüp tekrar servisi aradım ve durumu söleyince geri çağırma planı yapıp aracımı servise almışlardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2021, 16:53:01 »
Baktık ve şöyle bir bilgi vardı," aracınız herhangi bir geri çağırma listesinde bulunmamaktadır" diyor.Sanırım işlem yapılmamış ancak o dönem üretilen araçlarda bahsi geçen firmanın hava yastıkları kullanılmış.Nasıl geri çağırma listesinde olmuyor anlamadım :huh:
Hüseyin Bey'in tavsiyesini uygulayın buna ek olarak aynı dönemde üretilen her araçta sıkıntı olacak diye bir kaide yok aynı firmanın hava yastığı kullanılıyor ama her araca aynı seri takılmıyor bahsi geçen firmanın her serisi hatalı değil, zaten öyle olmuş olsaydı Toyota bütün araçlarını geri çağırması lazımdı,
Konuyu bir örnekle biraz daha açacak olursak,kendimden örnek vereyim ben kombilere oda termostadı takıyorum üretimi yapan kişi tamamen kendisi tek elden bireysel olarak yapıyor ve tamamen el emeği iki ay önce ürettiği bir partide gece saat 12 ye yaklaşırken ekran ışığını kısarak devam etmesi şeklinde olan yazılımı saat 22 de birden kapatacak şekilde ayarlamış ama sistem düzenli işliyor bunun gibi düşünün ama bir partide 2 termostat'ta hata var oda bana denk gelmiş ama diğerleri sağlam.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2021, 19:08:54 »
Anladım teşekkür ederim arkadaşlar.Oradanda baktık bir sıkıntı görünmüyordu  :)