Gönderen Konu: Damacana boşaldı nasıl kurur?  (Okunma sayısı 9514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Damacana boşaldı nasıl kurur?
« : Şubat 02, 2021, 16:22:56 »
Dün akşam bagajdaki damacana suyun kapağı açılmış yarısı boşalmış. En 5-6 litresi stepnenin altında birikmiş orayı boşattım. Ancak arka koltuğun altından arka ayak kısmının keçesinin altına da su inmiş. Gece sabaha kadar camları açık bıraktım dışarıda ancak banamasın dememiş. Sabah havlu basıp suyunu çektim. 3 - 4 saattir de kapılar açık durdu yine kurumadı.

Şimdi de keçeyi hafif kaldırıp içine yağlı radyatör koydum. Arka koltuk sırtı kuruma başlamış ama su lekesi kaldı. Su lekesini nasıl silebilirim. Bej olduğu için hiç sevmediğim görüntü. Kılıf var ancak temizleyip kılıfı takmak istiyorum.

Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Toyota Club Türkiye

Damacana boşaldı nasıl kurur?
« : Şubat 02, 2021, 16:22:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Damacana boşaldı nasıl kurur?
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2021, 18:01:25 »
Araç hareket ettirilince, zemindeki giderlerden kalan suyun bertaraf edilmesi gerekir. Bu sırada camlar da hafif açık olursa daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2021, 19:05:20 »
Alttaki yalıtım süngeri çok çekmiş suyu o sebeble kuruyamadı bi türlü. Yaz günü olsa çok sorun etmezdim ama havalar soğuk gidiyor. Pencerenin açık olmasının çok etkisi olmuyor malesef. Bugün aracın kapıları güneşi alacak şekilde çevirip kapı açıktı ancak hala kurutamadım 😞
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2021, 19:57:11 »
Süngerler çektiyse kolay kolay kurumaz. Oto kuaförleri araç içinde 34 saat ısıtıcı çalıştırıyorlar. İmkanınız varsa kapalı bir mekanda, kapılar açık şekilde araç içinde ısıtıcı çalıştırıp içeride ki suyun buharlaşmasın7 sağlamanız gerekir. Hatta koltukları sökerseniz daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2021, 21:04:35 »
Oto  yıkamacılarda,  koltuk yıkama sonrası aracın içine ahtapot kurutucu dedikleri hortumlu ısıtıcı salıyorlar.  Aracın içini yarım saat gibi bir sürede kurutuyor.  Bir oto yıkamacıya gidip bu işlemi yaptırın.  Bu havada başka türlü kurutamazsınız.
Su lekesi temizleyiciler ile çıkıyor. oto yıkamacıya söylerseniz onu da siler halleder.  İşin ehli bir yer bulun yeterli.

Makine şu şekilde;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2021, 21:15:13 »
aracın altında su akması için açıklık vardır. belki bir siyah kapak ile örtülmüş olarak duruyor olabilir. döşemeleri sökmeden alttan sökülebilir.
ama bence döşemeleri sökün.  arka koltuk tarafını sökmek çok zor değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2021, 23:44:49 »
Geçmiş olsun,suyun büyük bölümü stepne havuzuna akmıştır geriye kalanı da koltuk ve taban döşemesi emmiştir çok dert etmeyin içine küçük bir fanlı ısıtıcı koyarsanız 1 veya iki saat içinde kurutur, lekeler içinde evdeki herhangi bir bulaşık deterjanı ile az bir köpük yapın sürünce kaybolur,yalnız camları çok hafif açık bırakmayı unutmayın koltuğuda sökerseniz daha iyi olur,ürünü daha sonra başka yerlerdede kullanabilirsiniz ben iş yerinde kullanıyorum odayı çok iyi ısıtıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2021, 18:05:51 »
Arkadaşlar artık tecrübe paylaşımı yapabilirim. Öncelikle damacanın kapağının açılma sebebi, kapağının hafif yarılmış olması sebebiyle kolay takılıp çıkarılıyordu o damacana boşalmış. 4 yıldır damacanalarla su taşıyorum ilk defa başıma geldi. 2 damacana koydum bagaj da çok dolu değildi sabitlemiştim ama araç sarsıntısıyla düşmüşler. İlk duyduğum bi ses olmuştu tamam yerine oturdu dedi ☺ halbuki düşmesiyle su dökülmeye başlamış anlaşılan. 15 dk sonra baktımki iş işten geçmişti.

Kurutma aşaması;
Öncelikle stepneyi çıkarıp alttaki tapaları söktüm orayı kuruttum. Sonra farkettim ki arka koltuk sırtı altından itibaren ıslanmış. Koltuğu söktüğümde arka ayak kısmına kadar suyun gittiğini farkettim. Arka ayak keçesine basınca cıp cıp su olduğunu farkettim. Eve gelince öncelikle koltuğu eve çıkardım. Büyük hata yapıp kılıfları sökmemiştim ilk önce kılıfları sökmeliymişim. Çünkü koltukta su lekeleri oluşmuş.

Koltuğu kurutmak için fön makinesi kullanmak istedim hiç fayda etmedi. Keçenin altındaki bondex süngeri kurutmak soğuk havada çok zor. Keçeyi kaldırıp yağlı radyatör koyduk koltuk arasına onunda etkisi sadece koltuk sırtını kurutmaya yaradı bondexte fark göremedim hala ıslaktı. Geceleri camlar çeyrek açıktı. Gündüzleri de iki gün üst üste 4 kapı açık bıraktım sonunda kurudu şükür. Yani kurutma için profesyonel bir yardım alamayacaksanız tek çare havalandırmak güneş ve hafif rüzgar.

Ahtapot kurutma varmış eğer imkan bulsam götürürdüm ama maalesef kendim çözmek zorunda kaldım. Sonuç olarak akışkan sıvı her malzemeyi azami şekilde dikkatli taşımalıyız. Bu arada aracın koltukarı sökebilsem evde bir gecede peteklerün önünde kururdu anca lokma takımı lazım oldu koltuk vidalarını kurbağacık ve anahtar yardımıyla çözemedim.

Aracının koltuk ve keçe altını merak edenlere resim koydum. 😊
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2021, 18:17:06 »
Bir hayli iş yapmışsınız,Allahtan sadece su,zeytinyağını bagaja devireni gördüm ,günlerce uğraşıldı düzelmedi,koltuktaki lekeleri ne ile temizlediniz? şimdilerde asperox sarı güç diye bir üründen bahsediliyor ama öncelikle küçük görünmeyen bir yerde test edin diyorlar.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2021, 12:14:20 »
bagajda yüksek kenarlı bagaj havuzu kullanmak gerek olmadık şeyleri önlemede ve temizlik açısından büyük kolaylık
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 07, 2021, 14:24:14 »
Katılıyorum,corollayı alırken vermişlerdi,her açıdan çok faydalı ve pratik.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2021, 20:35:57 »
Vakum makinesi ile de çekebilirdiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 15, 2021, 00:11:06 »
Bugün başıma geldi, bagajda değil üstelik arkadaydı aracı yeni aldığımdan şaft olmamasını hesap edemedim bir virajdan döndüm ve patladı resmen. 19lt damacananın yarısı döküldü hemen yakınlarda yıkamacı vardı gittim çektirdim suyu ondan önce kendim 5-10 dk havluyla çektim gündüz hava iyiydi ama ben kapıları açmadım tek camdan 2 parmak boşluk bırakıp fan açtım gün içinde de camları aralık bıraktım. hayırlısı artık bakalım kokusu olur diyorlar ama bekleyip göreceğiz. aracın altından su akışı oldu bu arada tabi sabit kalmadı. yıkamacıda ki makine iş gördü ahtapot söyleyen oldu ama yoktu orda. selamlar herkese

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2021, 10:54:09 »
Suyun kurumasi icin soguk olsa bile hava akimi gerekiyor. Tek cam aralanmasi kurtarmayabilir.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2021, 20:17:27 »
Kuruması için hem hava akımı hem de fön makinesi ile kurutma yapmalı,rutubet kokusu kolay kolay çıkmaz,küf oluşabilir.Aksi gibi hava yağışlı,rutubet oranı yüksek.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2021, 23:49:55 »
Suyun kurumasi icin soguk olsa bile hava akimi gerekiyor. Tek cam aralanmasi kurtarmayabilir.

Aynen tamamen kurumadığını içerden buğulanma yapıyorsa anlayabilirsiniz. Ben 3 gün felan gündüzleri sürekli kapı pencere açık ve döşemeleri kaldırmış şekilde havalandırdım. Yoksa temiz su da olsa kokuya dönüşür muhtemelen. Geçmiş olsun herkese..
C.C.li =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 11, 2021, 00:49:08 »
Sarsılarak veya titreyerek geldiyse hemen kurumaz:D Güzel Türkçemiz işte.

Fi tarihinde Ford Fusionumun sağ ön camını açık unutmuştum. Çok ciddi bir yağmur yedi. Ne yaptıysam rutubet kokusu gitmedi. En son bir detailing merkezinde koltuk söküldü. 1 hafta koltuksuz gezdim, tır sürer gibi hissediyordum koltuk yokken:) Sonra da sorun çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 15, 2021, 21:43:19 »
Bugün başıma geldi, bagajda değil üstelik arkadaydı aracı yeni aldığımdan şaft olmamasını hesap edemedim bir virajdan döndüm ve patladı resmen. 19lt damacananın yarısı döküldü hemen yakınlarda yıkamacı vardı gittim çektirdim suyu ondan önce kendim 5-10 dk havluyla çektim gündüz hava iyiydi ama ben kapıları açmadım tek camdan 2 parmak boşluk bırakıp fan açtım gün içinde de camları aralık bıraktım. hayırlısı artık bakalım kokusu olur diyorlar ama bekleyip göreceğiz. aracın altından su akışı oldu bu arada tabi sabit kalmadı. yıkamacıda ki makine iş gördü ahtapot söyleyen oldu ama yoktu orda. selamlar herkese

Belirttiğim tarih itibariyle koku vs olmadı, herhangi bir sorun yok.