Gönderen Konu: Otomatik kilitlerin açılmaması  (Okunma sayısı 2391 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
Otomatik kilitlerin açılmaması
« : Ocak 30, 2021, 20:13:51 »
Merhaba,
2011 model Verso satın aldım. Çok ta keyifle kullanıyorum. Öğrenmek istediğim konu ise seyire başladığımda otomatik kilitlenen kapıların park ettiğimde otomatik açılmaması. Şöför kapısını açtığımda ben çıkabiliyorum fakat arkada oturanların çıkması için merkezi kilitten benim açmam gerekiyor. Burada ve internette çok forum gezerek türlü tuş/anahtar kombinasyonları denedim başarılı olamadım, servise de sordum fakat bunlar böyle cevabı aldım.
Gerçekten de herkes bu şekilde mi kullanıyor acaba ?

Toyota Club Türkiye

Otomatik kilitlerin açılmaması
« : Ocak 30, 2021, 20:13:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik kilitlerin açılmaması
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2021, 23:11:34 »
Şoför kapısından hepsi açılıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2021, 23:15:34 »
Şoför kapısından hepsi açılıyor...
Nasıl yani ? Kapıdaki butonu söylemiyorsunuz sanırım. Oradan ben de açabiliyorum çünkü. Sizin şöför kapısı açılınca hepsi otomatik mi açılıyor, doğru mu anladım. )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2021, 23:23:25 »
Hayır, otomatik açılmıyor. Kapıdan açmak zorundayız. Aslında kitapçıkta yazdığına göre şöfor kapısı açılınca otomatik açılma ayarı olması lazım ama servis yok diyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2021, 00:40:24 »
Garip bir özellikmiş.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '24
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2021, 15:16:46 »
Merhaba,
2011 model Verso satın aldım. Çok ta keyifle kullanıyorum. Öğrenmek istediğim konu ise seyire başladığımda otomatik kilitlenen kapıların park ettiğimde otomatik açılmaması. Şöför kapısını açtığımda ben çıkabiliyorum fakat arkada oturanların çıkması için merkezi kilitten benim açmam gerekiyor. Burada ve internette çok forum gezerek türlü tuş/anahtar kombinasyonları denedim başarılı olamadım, servise de sordum fakat bunlar böyle cevabı aldım.
Gerçekten de herkes bu şekilde mi kullanıyor acaba ?

E210 ve E160 kasada otomatik kilit kullanıyorum. Her iki araç için de arka koltuktaki yolcuların kilitleri açabilmesi için motoru durdurduktan sonra kontağı kapalı konuma çevirmek gerekiyor. Aksi takdirde şoför tarafındaki kilit açma düğmesinden açılmadığı sürece kapalı kalacak şekilde tasarlanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 31, 2021, 15:41:09 »
E210 ve E160 kasada otomatik kilit kullanıyorum. Her iki araç için de arka koltuktaki yolcuların kilitleri açabilmesi için motoru durdurduktan sonra kontağı kapalı konuma çevirmek gerekiyor. Aksi takdirde şoför tarafındaki kilit açma düğmesinden açılmadığı sürece kapalı kalacak şekilde tasarlanmış.

Ben de inanın bu araca kadar böyle birşey görmedim. Ya kapatma otomatik, ya da geri aç. Arkada oturan olursa başlıyor kapıyı zorlamaya. Dur ben açıcam diyene kadar zorla dur. Kontağı da kapatsam ben düğme ile açmasam herkes beklemek zorunda.
 Yabancı sitelere ve kitapçlıklara baktım dediğim gibi türlü kombinasyonla tekrar programlama denedim. Maalesef olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2021, 01:09:44 »
Arkadaş yanıtlamış gerçi ama bir ek bilgi olarak avensis dede sistem aynı,
Motoru stop ettikten sonra sürücü kapısını açarsanız tüm kapı kilitleri açılır.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2021, 13:47:36 »
Okuduktan sonra tekrar test ettim. Kontağı kapattım açtım şöför kapısın, tekrar denedim anahtarı bile çıkarttım. Yine de olmadı maalesef açılmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 05, 2021, 11:34:08 »
Okuduktan sonra tekrar test ettim. Kontağı kapattım açtım şöför kapısın, tekrar denedim anahtarı bile çıkarttım. Yine de olmadı maalesef açılmıyor.

Her şeye modül üretiyorlar, bunun için bir 3. parti bir modül yok mu acaba.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2021, 12:16:07 »
Ne zaman oğlumun avensisine binsek arkadaki yolcu kendi başına çıkamıyor,öndeki çıkabiliyor,kilitte açılsa değişen bir şey olmuyor,demek ki bunlar böyle planlanmış.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2021, 16:05:45 »
güvenlik amaçlı olduğu için zira :), arka koltuk genelde çocuklar için eğer sürücü kapıları kilitli moda almışsa açılmaz, çocukların ne yapacağı belli olmadığından genel bir güvenlik önlemi sadece
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '24
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2021, 16:09:52 »

Deneyimlediğim kadarıyla kontak akü konumunda olmayıp tamamen kapalı olduğunda tüm kilitler otomatik açılıyor. Belki farklı bir problem vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 07, 2021, 20:33:57 »
Deneyimlediğim kadarıyla kontak akü konumunda olmayıp tamamen kapalı olduğunda tüm kilitler otomatik açılıyor. Belki farklı bir problem vardır.

Yok bugün bunu da denedim yine de açmadı. Tamam güvenlik önlemi diyelim. Ama açmayacaksan da kapatma lütfen. Arkada ya da yanımda oturan kapı açıcam diye zorlarken durun ben açmadan olmaz diyerek düğmeye basıyorum, anlam da veremiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 07, 2021, 22:23:37 »
Yok bugün bunu da denedim yine de açmadı. Tamam güvenlik önlemi diyelim. Ama açmayacaksan da kapatma lütfen. Arkada ya da yanımda oturan kapı açıcam diye zorlarken durun ben açmadan olmaz diyerek düğmeye basıyorum, anlam da veremiyorum.
Hıza duyarlı kilit sistemleri durunca açılmaz ama bazı sistemler aracı komple stop edince açar,ama çoğu araçta sadece kilitleme yapar ancak şöför veya sağ ön kapı açma kolu çekildiği anda bütün kilitler açılır eğer açmıyorsa merkez tarafında sıkıntı var demektir çünkü ana kumanda şoför tarafıdır, sizin araçtaki sorun olarak gördüğünüz durum bence çok abartılacak bir durum değil en fazla elinizi tuşa atmanız 1 saniyenizi alır zaten belirli zaman sonra alışkanlık olur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 07, 2021, 23:25:34 »
Verso klavuzunda sürücü kapısı açılınca otomatik diğerleri de açılabilir diyor, ya da otomatik kilitleme iptal edilebilir diyor. Fakat servis bu ayarların olmadığını iddia edip yapmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 08, 2021, 09:52:55 »
Hıza duyarlı kilit sistemleri durunca açılmaz ama bazı sistemler aracı komple stop edince açar,ama çoğu araçta sadece kilitleme yapar ancak şöför veya sağ ön kapı açma kolu çekildiği anda bütün kilitler açılır eğer açmıyorsa merkez tarafında sıkıntı var demektir çünkü ana kumanda şoför tarafıdır, sizin araçtaki sorun olarak gördüğünüz durum bence çok abartılacak bir durum değil en fazla elinizi tuşa atmanız 1 saniyenizi alır zaten belirli zaman sonra alışkanlık olur.

Merhaba, daha önceki araçlarımda da bu şekilde idi. Durunca , ya da kapıyı açınca diğerlerii de açardı. Zaten mesele inanın üşenme değil. Düğmeye basmak zor gelmiyor ama alışkanlık durdunuz ve siz inmeyecek yolcunuz inecek olarak düşünün. Bir anda herkes kapı zorluyor , durun ben açıcam diyene kadar kapı koluna asılan eş dost çocuk :)