0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şoför kapısından hepsi açılıyor...
Merhaba,2011 model Verso satın aldım. Çok ta keyifle kullanıyorum. Öğrenmek istediğim konu ise seyire başladığımda otomatik kilitlenen kapıların park ettiğimde otomatik açılmaması. Şöför kapısını açtığımda ben çıkabiliyorum fakat arkada oturanların çıkması için merkezi kilitten benim açmam gerekiyor. Burada ve internette çok forum gezerek türlü tuş/anahtar kombinasyonları denedim başarılı olamadım, servise de sordum fakat bunlar böyle cevabı aldım. Gerçekten de herkes bu şekilde mi kullanıyor acaba ?
E210 ve E160 kasada otomatik kilit kullanıyorum. Her iki araç için de arka koltuktaki yolcuların kilitleri açabilmesi için motoru durdurduktan sonra kontağı kapalı konuma çevirmek gerekiyor. Aksi takdirde şoför tarafındaki kilit açma düğmesinden açılmadığı sürece kapalı kalacak şekilde tasarlanmış.
Okuduktan sonra tekrar test ettim. Kontağı kapattım açtım şöför kapısın, tekrar denedim anahtarı bile çıkarttım. Yine de olmadı maalesef açılmıyor.
Deneyimlediğim kadarıyla kontak akü konumunda olmayıp tamamen kapalı olduğunda tüm kilitler otomatik açılıyor. Belki farklı bir problem vardır.
Yok bugün bunu da denedim yine de açmadı. Tamam güvenlik önlemi diyelim. Ama açmayacaksan da kapatma lütfen. Arkada ya da yanımda oturan kapı açıcam diye zorlarken durun ben açmadan olmaz diyerek düğmeye basıyorum, anlam da veremiyorum.
Hıza duyarlı kilit sistemleri durunca açılmaz ama bazı sistemler aracı komple stop edince açar,ama çoğu araçta sadece kilitleme yapar ancak şöför veya sağ ön kapı açma kolu çekildiği anda bütün kilitler açılır eğer açmıyorsa merkez tarafında sıkıntı var demektir çünkü ana kumanda şoför tarafıdır, sizin araçtaki sorun olarak gördüğünüz durum bence çok abartılacak bir durum değil en fazla elinizi tuşa atmanız 1 saniyenizi alır zaten belirli zaman sonra alışkanlık olur.