0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
..... Ancak filtre dolunca ne olacak. O atıklar nasıl yanacak veya sürekli filtre değişmek zorunda mı kalınacak.
2.5 yılda 1 milyonun üzerindeki Doğrudan Enjektörlü araca uygulanmış, temizlik/işlem konusunda hiç bir açıklama veya şikayete de internette ulaşılamıyor en azından ben bulamadım..Anlaşılan o ki, benzinli motorlarda partikül mikron çapları çok daha küçük olduğundan GDI motorlara uygulanan GPF, aynı motor çıkışındaki Katalitik Konvertör gibi pasif olarak çalışmakta, motorun veya sürücünün özel bir işlem başlatmasını gerektirmiyor. Yani Konvertörler verimli çalışma ısısına ulaştıklarında temizlik de anlık olarak gerçekleştiriliyor.
Bilmediğimden soruyorum. 1. İlk mesajda yeni sistem olduğundan ve euro6 motorlu araçlarda kullanıldığından/kullanılacağından bahsedilmiş, sizin bahsettiğiniz sistem ile aynı mı bu filtre. Evet, aynı filtre hakkında paylaşımda bulunuyoruz fakat ilk mesajda sistemin yeniliğinden değil yeni Corolla'da kullanılması sebebiyle Türkiye'de kullanıcıları bilgilendirici bir konu olarak açılmıştır diye düşünüyorum. 2. Katalitik konverktör yeterli ısıya ulaştığında konverktör ve filtre üzerinde toplanan bu atıklar yanma neticesinde gene egzozdan doğaya salınmış olmuyor mu? Bu işlem sadece belirli süre zararlı atık salınımı azaltıp sonra toptan doğaya salmış olmayacak mı? Yoksa gerçekten yanma neticesinde doğaya bir salınım olmuyor mu? İçten yanmalı motorlarda, yanmadan çıkan yakıtı ve bunun yanında oluşan diğer zararlı gazların yanmasını sağlayarak CO2 gazına ve suya dönüştürmek 1. hedef, sonra farklı beslemeli sistemlerde CO2 gazının miktarını düşürmek ve partiküllerinin de yanmalarını sağlayarak çevreye en düşük oranda atık atmaya çalışmak 2. hedef oluyor. İçten yanmalı motorlarda atıkların sıfıra çok yakın seviyelere gelinmesi sebebiyle elektrik çağına geçmenin eşiğindeyiz.
İçten yanmalı motorlarda atıkların sıfıra çok yakın seviyelere gelinmesi sebebiyle elektrik çağına geçmenin eşiğindeyiz.
Burada yazım yanlışı mı var ben mi yanlış anladım. İçten yanmalı motorda sıfır atığa yaklaştığında elektrik çağına geçiş yavaşlamaz mı
Evet Erhan Bey, tembellikten kısadan anlatım hatası oldu, içten yanmalılarda yapılabilecek, alınabilecek başka bir yol kalmadı anlamında kullandım sanırım.Diğer taraftan, içten yanmalılar gerçekten de sıfıra yakın atık üretebilme seviyelerine gelebilseydi, yinede dünya çapında ICE motorların kullanımının sonuna gelecektik. Çünkü her geçen gün çoğalan otomobillerin motorlarının ürettiği ısı da global ısınmaya yardımcı olurken bir yandan da dünyayı yöneten sistem bazı ülkelerin kalkınmasını engelleyebileceklerdir.Petrol ithalatına kota getirebilirler, kendi sınırların içindeki yeraltı karbon kaynaklarını çıkaramazsın ve egzost emisyon vergileri gibi uygulamalar ile karşılaşabiliriz.