Tesekkur ederim cevabınız için. Aracimda lpg var peki çözümü nedir lpg ayari mi? Enjektor bakimi mi ? Hata koduna bakamadan onemsiz dedi sildi usta
İki defa başıma geldi. İlk ışık yandığında servise gittim. Arıza kodunda fakir karışım çıktı. Lpg servisine gidip yeni yakıt haritası yüklettim. Uzun süre tekrar sorun olmadı. Geçen sene kışın yine ışık yandı. Özel servise gittim. Orada da baktılar ve arıza kodu fakir karışım görünüyordu. Lpg servisine gittim baktılar ve muhtemelen enjektörlerde sorun olduğunu belirtiler, yeniden yazılım yüklendi, tekrar arıza verirse enjektör değişecek dediler. 2 gün sonra tekrar arıza verdi. Bende enjektörü değiştirdim. Afr ayarı yapıldı. Bir yıl geçti şimdilik bir sorun yok
Sizde önce basitten zora doğru gidin bence. Öncelikle lpg yazılımını güncelletin. Benzin haritası da bozulmuş olabileceğinden kutup başını söküp (sonradan yapılan ayarlar sıfırlanıyor, aynaların kapanması, camların otomatik kapanması gibi, camlar sırayla indirilip kaldırılınca sistem yeniden tanıyor) benzin haritasını da sıfırlamak yerinde oluyor. Harita güncelleme ve afr ayarı ile düzelmez ise bu durumda enjektöre yönelmekte fayda var.
Tabi arıza kodu önemli. Belki de yakıt kaynaklı olmayan başka bir arıza var.