Gönderen Konu: Auris trc ışığı sönmüyor  (Okunma sayısı 1492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Auris trc ışığı sönmüyor
« : Ocak 28, 2021, 17:00:24 »
Merhabalar aracim 2014 auris skypack 1.6 trc ışığı ve motor ışığı sari renkli yandi durduk yere ve sonmedi. Araci pc ye bagladigimizda usta yakıtı hep aymi yerden al sorun ondan dedi ve sildi. Yakiti hep ayni yerden aliyorum zaten ve ışık sonmedi 1 sydir boyle biniyorum. Ve trc tuşuna bastigimda açılıp kapanmiyor. Bu sorunu yaşıyan var mi acaba

Mesaj Birleştirildi: Ocak 28, 2021, 17:03:58
[/url][/img]

Toyota Club Türkiye

Auris trc ışığı sönmüyor
« : Ocak 28, 2021, 17:00:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris trc ışığı sönmüyor
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2021, 22:39:30 »

Araçta Lpg var mı? Usta arıza kodlarını ne olarak okudu. Zengin/fakir karışım mı? Başka bir arıza mı?

Lpg varsa yakıt haritasında meydana gelen aşırı bozulmalar aracın zengin veya fakir karışımda çalışmasına neden olmakta, buda belirlenen sınırları aştığında genelde bu arızayı vermekte. Tabi başka bir sensör veya enjektör arızası yoksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2021, 23:08:05 »
Tesekkur ederim cevabınız için. Aracimda lpg var peki çözümü nedir lpg ayari mi? Enjektor bakimi mi ? Hata koduna bakamadan onemsiz dedi sildi usta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2021, 18:37:26 »
Bir depo benzinde kullandim birşey değişmedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2021, 21:29:41 »
Bir depo benzinde kullandim birşey değişmedi
hata kodunu öğrenirseniz daha sağlıklı bilgi alırsınız, usta diye geçinenler fakir/zengin karışım hatasını sorun olarak görmedikleri için geçiştirebiliyorlar, arıza ışığı demek sorun demektir ve çözülmesi gerekir, her usta usta değil aklınızda olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 31, 2021, 16:02:29 »
Tesekkur ederim cevabınız için. Aracimda lpg var peki çözümü nedir lpg ayari mi? Enjektor bakimi mi ? Hata koduna bakamadan onemsiz dedi sildi usta
İki defa başıma geldi. İlk ışık yandığında servise gittim. Arıza kodunda fakir karışım çıktı. Lpg servisine gidip yeni yakıt haritası yüklettim. Uzun süre tekrar sorun olmadı. Geçen sene kışın yine ışık yandı. Özel servise gittim. Orada da baktılar ve arıza kodu fakir karışım görünüyordu. Lpg servisine gittim baktılar ve muhtemelen enjektörlerde sorun olduğunu belirtiler, yeniden yazılım yüklendi, tekrar arıza verirse enjektör değişecek dediler. 2 gün sonra tekrar arıza verdi. Bende enjektörü değiştirdim. Afr ayarı yapıldı. Bir yıl geçti şimdilik bir sorun yok 

Sizde önce basitten zora doğru gidin bence. Öncelikle lpg yazılımını güncelletin. Benzin haritası da bozulmuş olabileceğinden kutup başını söküp (sonradan yapılan ayarlar sıfırlanıyor, aynaların kapanması, camların otomatik kapanması gibi, camlar sırayla indirilip kaldırılınca sistem yeniden tanıyor) benzin haritasını da sıfırlamak yerinde oluyor. Harita güncelleme ve afr ayarı ile düzelmez ise bu durumda enjektöre yönelmekte fayda var.

Tabi arıza kodu önemli. Belki de yakıt kaynaklı olmayan başka bir arıza var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2021, 18:40:04 »
Teşekkürler ederim sanayii yollari göründü yine :)