Gönderen Konu: Kompresyon sorunu  (Okunma sayısı 1182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 248000
  • Model Yılı: '06
  • 10 kere teşekkür etti
Kompresyon sorunu
« : Ocak 27, 2021, 18:22:57 »
Arkadaşlar merhaba, aracınm lpg li hem lpg de hemde benzinde titreşim sorunum vardı daha önceden konu açmıştım rölantide titreşimle ilgili sorunu bulduğumu düşünüyorum gelelim sadete motorda yaklaşık 1.5 senedir rölantide titreşim sorunu vardı bobin buji değişimi fayda etmedi acaba bir yerden havalımı alıyor yoksa boğaz kelebeğimi falan derken istanbul'a gelen kar yağışı ile birlikte hafta sonu market alışverişi için arabayı çalıştırdım 200 metre yol gitmiştim ki arabadan metal kırılma veya kopma sesine benzer bir ses geldi baktım arıza lambası yanmadı motorda çalışıyor devam ettim (toplam 2 km gidip geldim) daha sonraki günlerde arabada ciddi çekiş düşüklüğü ve aşırı yakıt tüketimi gözlemledim ama rölantide hiç bir şekilde stop etme vb. huyları yok şehir içi 15.4 litre gösteriyor yol bilgisayarı bende kompresyon test cihazı olmadığı için sanayideki bir arkadaşımdan rica ettim baktı 1. ve 4.silindirlerde kompresyon yok dedi o zaman subaplar değişecek dediğimde belli olmaz segmandan da olabilir dedi yoğunluktan ve rica ile iş yaptırdığımdan dolayı olayın üzerinde fazla duramadım tamam sağol değip gittim araç çalışır vaziyette 1. bobini söktüğümde hiç bir şey değişmiyor aynı şey 4. bobin içinde geçerli 2. ve 3. söktüğümde stop ediyor arabada gram yağ eksiltme yok bir önceki bakımda yağı ne kadar koyduysam o kadar boşaltıyorum yağın rengide pek değişmiyor azıcık siyahlaşıyor o kadar yani segmanlarda sorun olduğunu düşünmüyorum ama genede acaba diyerek buraya yazma ihtiyacı duydum yağ eksiltmeyip segman attıran var mı? yada segmanda sorun varsa mutlaka yağ eksiltir mi?... daha önceden ford focus 1.6 motoru söküp toplamışlığım var kendi arabamıda kendim yapacağım benim araba 1.3 2sz fe bu ford motora göre biraz daha karışık gibi.

Toyota Club Türkiye

Kompresyon sorunu
« : Ocak 27, 2021, 18:22:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
Ynt: Kompresyon sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2021, 18:26:34 »
Herkese merhaba, aracimin ust kabagini bugun itibariyle kendim soktum 1. Ve 4. Silindirlerdeki durum resimlerde mevcut silindir gomlegi temiz piston basida temiz haliyle segmanlarda temizdir subap takip motoru topladigimda tekrar yazarim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2021, 21:17:15 »
Contanın orijinal olmasını temin edebilirseniz ilerde başka sorunlar çıkmasın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2021, 10:43:13 »
Subap takimi icin lpg li aracima hangi subaplari tavsiye edersiniz. Subsan iyimidir birde yeksan daha uygun fiyatli yeksan nasildir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2021, 11:53:58 »
Arada fiyat farkı çok değilse supsan tercih edilebilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2021, 20:36:50 »
Arkadaşlar merhaba, aracınm lpg li hem lpg de hemde benzinde titreşim sorunum vardı daha önceden konu açmıştım rölantide titreşimle ilgili sorunu bulduğumu düşünüyorum gelelim sadete motorda yaklaşık 1.5 senedir rölantide titreşim sorunu vardı bobin buji değişimi fayda etmedi acaba bir yerden havalımı alıyor yoksa boğaz kelebeğimi falan derken istanbul'a gelen kar yağışı ile birlikte hafta sonu market alışverişi için arabayı çalıştırdım 200 metre yol gitmiştim ki arabadan metal kırılma veya kopma sesine benzer bir ses geldi baktım arıza lambası yanmadı motorda çalışıyor devam ettim (toplam 2 km gidip geldim) daha sonraki günlerde arabada ciddi çekiş düşüklüğü ve aşırı yakıt tüketimi gözlemledim ama rölantide hiç bir şekilde stop etme vb. huyları yok şehir içi 15.4 litre gösteriyor yol bilgisayarı bende kompresyon test cihazı olmadığı için sanayideki bir arkadaşımdan rica ettim baktı 1. ve 4.silindirlerde kompresyon yok dedi o zaman subaplar değişecek dediğimde belli olmaz segmandan da olabilir dedi yoğunluktan ve rica ile iş yaptırdığımdan dolayı olayın üzerinde fazla duramadım tamam sağol değip gittim araç çalışır vaziyette 1. bobini söktüğümde hiç bir şey değişmiyor aynı şey 4. bobin içinde geçerli 2. ve 3. söktüğümde stop ediyor arabada gram yağ eksiltme yok bir önceki bakımda yağı ne kadar koyduysam o kadar boşaltıyorum yağın rengide pek değişmiyor azıcık siyahlaşıyor o kadar yani segmanlarda sorun olduğunu düşünmüyorum ama genede acaba diyerek buraya yazma ihtiyacı duydum yağ eksiltmeyip segman attıran var mı? yada segmanda sorun varsa mutlaka yağ eksiltir mi?... daha önceden ford focus 1.6 motoru söküp toplamışlığım var kendi arabamıda kendim yapacağım benim araba 1.3 2sz fe bu ford motora göre biraz daha karışık gibi.
Sorunu çözdünüz mü hocam? Neden olmuş, subap değişimi yeterli oldu mu?