Gönderen Konu: Oil Maintenance uyarısı gitmiyor  (Okunma sayısı 537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Oil Maintenance uyarısı gitmiyor
« : Ocak 27, 2021, 11:33:04 »
Merhabalar,

2012 model 1.4D4 dizel aracımın 90.000 km bakımını sanayideki ustamda yaptırdım. Ertesi gün yolda duraklama yaptığımda yanlışlıkla aracımı stop ettirdim. Tekrar çalıştırıp yola devam ettiğimde "Oil Maintenance" uyarısı verdi. Ustayı arayıp telefonda yardım alarak uyarıyı resetledim ve kaldırdım. Ancak 2-3 seferde bir aracı çalıştırdığımda tekrar aynı uyarıyı veriyor. Tekrardan aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Oil Maintenance uyarısı gitmiyor
« : Ocak 27, 2021, 11:33:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Oil Maintenance uyarısı gitmiyor
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2021, 12:41:01 »
Merhabalar,

2012 model 1.4D4 dizel aracımın 90.000 km bakımını sanayideki ustamda yaptırdım. Ertesi gün yolda duraklama yaptığımda yanlışlıkla aracımı stop ettirdim. Tekrar çalıştırıp yola devam ettiğimde "Oil Maintenance" uyarısı verdi. Ustayı arayıp telefonda yardım alarak uyarıyı resetledim ve kaldırdım. Ancak 2-3 seferde bir aracı çalıştırdığımda tekrar aynı uyarıyı veriyor. Tekrardan aynı işlemi yapmak zorunda kalıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Teşekkür ederim.
Normalde o yazı yağ bakımı geldiğini belirtir ama resetleme sonrası hâlâ çıkıyorsa partikül filtresi dolmuş olabilir,filtre temizliği gerekiyordur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.