Gönderen Konu: 2006 Corolla HB Gaz Yememe ve Vites Geçiş Sorunu...  (Okunma sayısı 890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '06
Merhabalar,

5 ay önce sahibi ve ilk başlarda performansından çok memnun olduğum Toyota' nın 2006 HB (200.000 km) modelinde yaklaşık son 1 aydır gaz yememe ve özellikle 1. vitesten 2. vitese geçerken takılma, geçmeme problemim mevcut.

1.) Araç ile 80, 90 km hızlarda 4. veya 5. viteste giderken, gaz yememeye başlıyor, gaz pedalı işlevsiz gibi, vites düşürüp veya boşa alıp tekrar vitese geçirdiğimde de sorun bazen düzeliyor, bazende 5-10 dk kadar devam ediyor. Ve bu arıza sırasında dikiz aynasından baktığımda da ise duman attırdığını farkettim. Bazen de gaza fazla yüklendiğimde aynı şekilde duman attırıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Bu durum ile alakalı ne yapabilirim?

Not: Gaz yememe sorunu ile alakalı forumda ve dış kaynaklarda, kullanılan yakıtın OPET olmaması önerilmiş. Ve ben arabayı aldığımdan bu yana özellikle kaliteli diye OPET' ten alıyordum, Şuan için TOTAL' e döndüm ve sorun yine gerçekleşti.

2.) Aracım seyir halinde iken, 3 ten 2' ye ama genellikle 1' den 2' ye vitesi geçirirken ciddi şekilde kitlenmiş gibi takılıyor. Bir kaç debriyaj, vites denemesi ile düzeliyor. Bu sorunu sürekli yaşamıyorum, bazen yağ gibi geçiyor vitese. Genel anlamda vites geçişlerim çok sert değil. Aynı şekilde bu sorun ile alakalı neler yapabilirim? Maliyet anlamında beni zorlamayacak çözüm yada önerebileceğiniz bir usta var mıdır?

Not: Vites sorunu ile alakalı danıştığım bir çok usta oldu (İstanbul/Umraniye). İlk gittiğim usta (toyota ustası)  2. vites senkromeçin de sorun olduğunu ve değişmesi gerektiğini, aynı şekilde debriyaj setinin de değişmesi gerektiğini söyledi. Ve çıkardığı ücret benim için oldukça fazla olduğu için; başka ustalara danıştım, geneli debriyaj setinin değişmesi gerektiğini söylediler.

Uzun yazı için kusura bakmayın, detayli şekilde anlatmak istedim. Bu sorunlar uykumu kaçırır oldu. Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 Corolla HB Gaz Yememe ve Vites Geçiş Sorunu...
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2021, 15:18:54 »
Aracınız dizel mi yoksa benzinli mi
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2021, 00:38:27 »
Evet aracım dizel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2021, 12:11:57 »
Vites geçişi ve gaz yememe sorunu farklı sorunlar,gaz yememe için yakıt deposundan başlayarak mazot filtresi gibi filtreleri kontrol ettirin,kötü bir yakıt bir yerleri tıkamış olabilir,dpf filtresi tıkalı olabilir,sistematik kontrol şart.
Tokay Ceritoğlu