Gönderen Konu: AFR Ayarı ve OBD Düzeltmesi  (Okunma sayısı 1431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AFR Ayarı ve OBD Düzeltmesi
« : Ocak 22, 2021, 22:33:06 »
Arkadaşlar Merhabalar. 2018 1.6 Corolla Aracım var ve Atiker Grand LPG sistemi var. AFR Ayarı yaptırmıştım memnunum ama şehir içi ve şehir dışı 100 km'de 10 litre yakmasını çözemedim. Bugün LPG Filtresini değişmek için AFR ayarını yapan ustaya götürdüm aracı. Uzun yol tüketimimin fazla olduğunu anlattım kaçak var mı diye baktı yok dedi. Regülatör Basıncı 1.30 imiş fazla dedi 1.10 da indirdim dedi. Bir de böyle dene dedi. Ayar programından OBD düzeltmesi açık mı dedim. Hayır AFR ayarı yaptığım için kapattım dedi. Açsak daha iyi olmaz mı dedim anlık düzeltmeler yaparak daha iyi sonuçlar elde edilir sanki dedim. Hayır açarsak AFR ayarımızı bozar dedi. Velhasıl arkadaşlar sorum şu;

1- OBD Düzeltmesi açılırsa daha mı iyi olur yoksa AFR ayarı yapıldığı için gerek yok mu?
2- OBD düzeltmesi açılırsa AFR ayarını bozar mı?
3- OBD düzeltmesi sadece fakir kaldığı durumlarda ekstra yakıt mı gönderiyor yoksa fazla yakıt gittiğinde yakıtı da azaltıyor mu?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand

Toyota Club Türkiye

AFR Ayarı ve OBD Düzeltmesi
« : Ocak 22, 2021, 22:33:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Ynt: AFR Ayarı ve OBD Düzeltmesi
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2021, 22:43:03 »
Aynı kit aynı araç bende de var ve ayarlarımı kendim yapıyorum, iyi ayarlı bir haritada obd düzeltme güzel çalışıyor ve ayarları bozmuyor, ancak ayar bozuksa obd düzeltme çok sağlıklı çalışamaz, obd düzeltme %10 %15 etki ediyor, örneğin ltft bir bölgede 5 ise bunu en fazla 4 e çekebiliyor, sorunuza yanıtım ise kesinlikle afr ayarını falan bozmaz (tabi doğru düzgün bir ayar yapılmışsa) ben açık kullanıyorum  ltft -2+ 1.6 arası geziniyor ama kapalıda kullansam çok farkı olmayacak -3 le +3 arası gezer, tavsiyem açık kalsın hiçbirşeyi bozmaz endişeniz olmasın

Mesaj Birleştirildi: Ocak 22, 2021, 22:45:20
Obd düzeltme sadece fakir kalan bölgelerde değil zengin kalan bölgelerde de çalışır, ltft yi sıfıra yaklaştırma mantığıyla çalışır, ltft yüksekse gazı artırır düşükse gazı kısar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2021, 01:31:15 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ayarın doğru düzgün olduğunu nasıl anlayabilirim acaba. Araçta kullanırken hiçbir sıkıntı yok. Tekleme silkeleme yok arıza ışığı yakma yok. Ustaya birkaç defa söylememe rağmen açmadı obd düzeltmesini. Obd sekmesinden adaptasyon seçeneyi aktif edilmeli değil mi açmak için?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2021, 02:00:36 »
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ayarın doğru düzgün olduğunu nasıl anlayabilirim acaba. Araçta kullanırken hiçbir sıkıntı yok. Tekleme silkeleme yok arıza ışığı yakma yok. Ustaya birkaç defa söylememe rağmen açmadı obd düzeltmesini. Obd sekmesinden adaptasyon seçeneyi aktif edilmeli değil mi açmak için?
ayarlarınızın doğru olup olmadığını ltft stft değerlerinden anlayabilirsiniz aracı kullanırken farklı hız ve devirlerde  bu ikilinin toplamı +5 - 5 aralığındaysa sorun yoktur ayar düzgündür. Ltft stft verilerini görebilmek için bir elm cihazına ve torque pro adlı telefon uygulamasına ihtiyacınız vardır. OBD yi aktif etme dediğiniz şekilde yapılır çok basit bir işlemdir, ilgili kutucuğa bir tık yapıyorsunuz o kadar. Gelelim arıza ışığı yakmaya, Atikerin menüsünde dtc leri sil dtc leri periyodik olarak sıfırla/sil gibi seçenekler aktif ise arıza ışığı yanmaz bunlar kapalı konumda olmalı, kapalıysa ve arıza ışığı Yanmıyorsa sorun yoktur, ancak açıksa sorun var mı yok mu bilemezsiniz çünkü otomatik olarak program siler. Ayarların iyi olup olmadığını kullanırken anlayamayabilirsiniz, en sağlıklı yöntem yukarda yazdığım yöntem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2021, 08:03:29 »
Ltft stft değerlerini düzgün okuyabileceğim bir elm cihazı tavsiye edebilir misiniz? Bazılarının uygulamaları sıkıntılı galiba.

Obd ayarı için tekrar lpg ciye gitmem gerekecek kablom yok malesef. Gidince adaptasyonu açtırıp yakıtı denicem inşallah. Hataları sil butonları kapalı durumda ve arıza ışığı yakmıyor.

Araç sadece fakirde kalınca mı arıza ışığı yanar yoksa zenginde de yanar mı hocam?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2021, 08:16:15 »
Ltft stft değerlerini düzgün okuyabileceğim bir elm cihazı tavsiye edebilir misiniz? Bazılarının uygulamaları sıkıntılı galiba.

Obd ayarı için tekrar lpg ciye gitmem gerekecek kablom yok malesef. Gidince adaptasyonu açtırıp yakıtı denicem inşallah. Hataları sil butonları kapalı durumda ve arıza ışığı yakmıyor.

Araç sadece fakirde kalınca mı arıza ışığı yanar yoksa zenginde de yanar mı hocam?
Arıza ışığı yakması için ayarların aşırı bozuk olması lazım corollarda öyle kolayına yakmaz ama Avensis'lerde çok kolay bir şekilde yakıyor,ayar konusunda Hüsnü bey'in tavsiyelerine uyununuz kendisi bu konuda epey tecrübeli, Hüsnü bey'in dediği gibi obd düzeltmesi ayarları hiçbir şekilde bozmaz işten anlamayan kişiler değişik yorumlar yapıyorlar,eğer kendiniz ayar yapmazsanız sırf Afr ayarı yapan ve illeri dolaşan Volkan bey var kendisi ile iletişime geçip ilinize gelip gelmediğini sorarsanız bilgilendirir eğer gelecekse haberdar eder işinde iyidir,
Volkan bey iletişim;
+905342434468
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.