Gönderen Konu: MARŞ BASMAMA  (Okunma sayısı 638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
MARŞ BASMAMA
« : Ocak 21, 2021, 21:17:27 »
Merhaba şu geçirdiğimiz -7° soğuk havada aracımı çalıştırmak zorunda kaldım. Sıkıntısız çalıştı ama sonraki marş basmasında cızz çıt arası karışık bir ses geldi basmadı. Tekrar kontağı kapatıp açtım bastı. Derece yükselince de bu sorun devam ediyor. Arada bir basmayıp bu sesi yapıyor tekrar basınca alıyor. Akü kutup başlarını kontrol ettim. Akü yeni 2020 de aldım 1 yıl olmadı. Sorun nedir acaba yolda bırakır mı?

Toyota Club Türkiye

MARŞ BASMAMA
« : Ocak 21, 2021, 21:17:27 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
Ynt: MARŞ BASMAMA
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2021, 21:28:52 »
2020 de aldığınıza göre garanti süresi devam ediyor,aldığınız yere veya başka bir akü işi yapan yere gidip akünüzü ölçtürün,her şey normal ise diğer bağlantılara , marş motoruna baktırılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 89000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Ynt: MARŞ BASMAMA
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2021, 13:28:53 »
Merhaba şu geçirdiğimiz -7° soğuk havada aracımı çalıştırmak zorunda kaldım. Sıkıntısız çalıştı ama sonraki marş basmasında cızz çıt arası karışık bir ses geldi basmadı. Tekrar kontağı kapatıp açtım bastı. Derece yükselince de bu sorun devam ediyor. Arada bir basmayıp bu sesi yapıyor tekrar basınca alıyor. Akü kutup başlarını kontrol ettim. Akü yeni 2020 de aldım 1 yıl olmadı. Sorun nedir acaba yolda bırakır mı?

Marş motoru dişlisi ve marş moturu kömürlerine baktırın.