0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ve benim en beğendiğim aile hekimine gidip danışmadan Aile hekimi değiştirme işlemlerinizi de buradan yapabilirsiniz.
Geçeceğiniz Aile Hekiminizle önce tanışıp , sizi kabul edip etmeyeceğini sormanızda fayda var.
Gideceğiniz hekimin kendi çalışma prensipleri olabilir , size uymayabilir , önce görüşmenizde fayda vardır. Arabanızı tamire götürecekken ustayı sağa sola soruyorsunuz da , hekiminizi sormuyorsunuz ?
Evet uyuşamayabiliriz, olabilir. Ama ilk yorumunuzdan sizi kabul etmeyebilir anlamı çıkıyor. Uyuşamazsanız o hekimi seçmezsiniz, o sizi değil... Aile hekimini çevremizdekilere soruyoruz, sistemde boşluk varsa da seçim yaparak kaydımızı gerçekleştiriyoruz. Hekime gidersiniz hekimle uyuşamadıysanız o zaman hekiminizi değiştirirsiniz. Ancak elbette ki bu durumu yaşamamak adına öncesinde gidip görüşmek en güzelidir buna katılıyorum. Sanırım sizde hekimsiniz, bizim bilmediğimiz hekimin keyfi olarak kabul etmeme gibi bir hakkı varsa söyleyin bizde öğrenmiş olalım.
Doğrudur , Aile Hekimiyim , tepeden inme bir kayıt olursa olaya defansif yaklaşırım , önceden bana gelip , çalışma şartlarımı ve prensiplerimi aktardığım hasta ile anlaşırsak memnuniyetle hizmet veririm , bu olayın tapu dairesi gibi tek taraflı olmadığının bilincinde olan şahıslar önceliğim olur her zaman. Aslında her meslek gurubuna karşılıklı saygı ilkesiyle yaklaşmalı insan , ama bunu henüz sağlayabilmiş değiliz.