Gönderen Konu: P2757 Tork dönüştürücü debriyaj basıncı kontrol selenoidi...  (Okunma sayısı 2166 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba. 2013 model, 100 bin km’de, otomatik Auris aracım var. Araçta P2757 Tork dönüştürücü debriyaj basıncı kontrol selenoidi... kodlu arıza lambası yanıyor.Araçta performans düşüklüğü ya da vites geçişlerinde bir anormallik de hissetmiyorum. Yaklaşık 5 bin km dir böyle kullanıyorum. Lamba bazen yanmıyor, yandığında da kendiliğinden sönüyor. Birkaç yere götürdüm. şanzıman yağından ya da komple şanzumandan dediler. Bunlarda tamir olmuyormuş komple şanzumanın değişmesi gerekiyormuş ama bana mantıklı gelmiyor çünkü araç gayet normal çalışıyor, hiçbir sorun hissetmiyorum. Bu durumla karşılaşan ya da fikri olan varsa yardım edebilirse çok makbule geçer. İyi akşamlar. Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Auris dizel mi benzinli mi? Benzinlilerinde corolla'da olduğu gibi cvt şanzıman vardır muhtemelen. Şanzıman yağını ne zaman değiştirdiniz? Uygun yağ konuldu mu?

Ankara, İstanbul gibi yerlerde tamirini yapıyorlar. Biraz tuzlu ancak yapılmayacak arızası yoktur. Selonoidlerde sorun da olabilir. Ankara'da otomatik şanzıman tamircilerine gösterebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Auris dizel mi benzinli mi? Benzinlilerinde corolla'da olduğu gibi cvt şanzıman vardır muhtemelen. Şanzıman yağını ne zaman değiştirdiniz? Uygun yağ konuldu mu?

Ankara, İstanbul gibi yerlerde tamirini yapıyorlar. Biraz tuzlu ancak yapılmayacak arızası yoktur. Selonoidlerde sorun da olabilir. Ankara'da otomatik şanzıman tamircilerine gösterebilirsiniz.
Pardon eklemeyi unutmuşum. Araç Benzinli 1.6 Cvt şanzıman. Aracı İzmir’de çokça tavsiye edilen ustalara gösterdim. şanzıman yağını yetkili serviste daha 1 yıl önce değiştirmiştim, belki düzelir diye tekrar daha geçen hafta değiştirdim 200 km sonra gene yandı lamba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Merhabalar,
Benzer sebepten birkac arac onarimi yapmistim.
Bilgisayar ile inceleme yapip, karar verilmesi gerekiyor.
Sakin sanzimani elletmeyin, sorun disaridan mudahale ile duzeliyor.

Karar verebilmek icin aracin gelmesi gerekiyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba. Öncelikle teşekkür ederim. Siz hangi şehirdesiniz? Yani araç nereye gelecek? Ben Afyon’da ikamet ediyorum. İzmir’de gösterdiğim bir yer araçla sürüş anında birtakım testler yapıp  şanzıman tribünü ile motor devri arasında bazen 1000 devir gibi fark oluştuğunu bu fark oluştuğunda lambanın yandığını  fark oluşmayınca da normale döndüğünden lambanın söndüğünü, bu farkın yap değişimiyle giderileceğini giderilmezse şanzumanın komple değişmesi gerektiğini söyledi. Yağı değiltirdim, sorun devam etti.Bahsettiğiniz durum bununla mı alakalı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
İzmirde kime gostermistiniz?
Evet benzer testler, ama hangi sensorden hatali bilgi geldigini gormem lazim

Sakaryadayim.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
İzmir’de Serdar Usta, Ergün Usta( Tokullardan yeni ayrılıp kendi servislerini açmışlar) ve Oğuz Usta’ya gösterdim. Peki ben Sakarya’ya gelecek olsam ne kadar sürer işim, günübirlik biter biter mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
2 gun civari surer
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 153000
  • Model Yılı: '12
İzmir’de Serdar Usta, Ergün Usta( Tokullardan yeni ayrılıp kendi servislerini açmışlar) ve Oğuz Usta’ya gösterdim. Peki ben Sakarya’ya gelecek olsam ne kadar sürer işim, günübirlik biter biter mi?

Hakan Bey Merhaba,

Benimde 2012 model toyota yaris tam otomatik aracım var. P2757 hatası bende arıza ışığı olarak değilde makineye bağlanınca çıkıyor. Sizin bahsettiğiniz gibi araçta bir problem yok fakat bu kod beyinde arıza olarak makineye takılınca gözüküyor. Bende şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyorum size sorum şu bende izmirde ikamet ediyorum sizin süreciniz nasıl sonlandı bilgi verebilir misiniz? Şanzıman değişimimi yapıldı yoksa herhangi başka bir işlem yaptırdınızmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
Arkadaşlar merhabalar benimde aracım auiris 2012 tam otomatik , P2757 arızası verdi, 150.000 km dir kullanıyorum kesinlikle şehir içinde yapmıyor, 100 km civarı köyüm oraya giderkende yapmıyor , ama şehirler arası yolda misal ankara istanbul, ankara mersin buralara giderken 3 tane arıza lambasını yakıyor (chek vsc, motor ve arıza lambası), kutup başını sökünce siliniyor bir seferde kendiliğinden silinmişti , çözüme ulaşabildiniZ mi , ankarada oturuyorum ,yönlendirebileceğiniz bir yer var mı

Mesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2025, 20:28:14
Arkadaşlar merhabalar benimde aracım auiris 2012 tam otomatik ,, 165.000 km dir kullanıyorum kesinlikle şehir içinde yapmıyor, 100 km civarı köyüm oraya giderkende yapmıyor , ama şehirler arası yolda misal ankara istanbul, ankara mersin buralara giderken 3 tane arıza lambasını yakıyor (chek vsc, motor ve arıza lambası), kutup başını sökünce siliniyor bir seferde kendiliğinden silinmişti , bu sefer istanbul edirne gittiğimde gidiştede dönüştede 2 şer defa arıza lambaları yaktı Ankaraya geldiğimde gazcı arkadaşıma gösterdim gaz beynine baktı sonrada motor beynine baktı P2757 ARIZA  KODU çıktı ve şanzumancıya göstermemi söyledi. ne yaptınız siz çözüme ulaşabildiniZ mi , ankarada oturuyorum ,yönlendirebileceğiniz bir yer var mı, sakaryadan yazan ustam iletişim numaranı verebilirmisiniz olmazsa sakarya geçerken uğrarım.