Gönderen Konu: 2015 Life Paket Fren destek sistemi ve ABS ışığı yanması  (Okunma sayısı 741 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Arkadaşlar bugün Ankara'nın karlı -6 derece soğuğunda aracımı saatlerce kullandım. Arabayı 1 saatliğine park ettikten sonra tekrar bindiğimde ABS ve Fren Destek Sistemi ışıklarının sürüş esnasında sönmediğini farkettim. Arabayı kapatıp açtım değişen bir durum yok. Sürüş ve fren performansında da bir kayıp yok.

Bu iki ışık aynı anda yanınca sorunun ne olduğu klavuzda yazmıyor. Zaten yazanlar da en yakın yetkili servise gidin diyor. Ne olabilir sizce?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 Life Paket Fren destek sistemi ve ABS ışığı yanması
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2021, 17:07:35 »
Arkadaşlar bugün Ankara'nın karlı -6 derece soğuğunda aracımı saatlerce kullandım. Arabayı 1 saatliğine park ettikten sonra tekrar bindiğimde ABS ve Fren Destek Sistemi ışıklarının sürüş esnasında sönmediğini farkettim. Arabayı kapatıp açtım değişen bir durum yok. Sürüş ve fren performansında da bir kayıp yok.

Bu iki ışık aynı anda yanınca sorunun ne olduğu klavuzda yazmıyor. Zaten yazanlar da en yakın yetkili servise gidin diyor. Ne olabilir sizce?
Araçta LPG varmı?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2021, 20:47:25 »
araçta lpg yok. sorun kendiliğinden çözüldü. teorim şu yönde. aracı kullanırken su birikintilerine girmiştim. hava da sıfırın altında olduğunda belirli bölgelerde donmalar oldu ve sensörler hata var olarak algıladı. hava sonraki gün sıfırın üstüne çıkınca buzlar eridi sorun çözüldü. aklıma böyle olduğu geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2021, 20:51:55 »
Mantikli degil,

Ayni araba kuzey ülkelerinede satiliyor, onlar hep sensorler donmus olarak mi gezecekler.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new