Gönderen Konu: T 27Led kaş yanmıyor  (Okunma sayısı 648 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
T 27Led kaş yanmıyor
« : Ocak 17, 2021, 02:05:07 »

2012 model Avensis Elegant Extra aracıma Gündü ledi takmaya çalışırken sanırım sol farın devresine zarar verdim.sol  far gündüz farı yanmıyor.Ampul i yer değiştitirp bağladım yine sol taraf yanmıyır.park lambası konumunda iken yanıyor gündüz farı konumunda iken yanmıyor.Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.ne yapılabilir?Daha önce böyle bir durum başına gelen oldumu acaba

Toyota Club Türkiye

T 27Led kaş yanmıyor
« : Ocak 17, 2021, 02:05:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: T 27Led kaş yanmıyor
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2021, 09:15:01 »
Geçmiş olsun far devresini yakmışsınız.
Tamiri yok bu nedenle far komple değişecek.
Aynı hatayı aracım henüz 1 yıllıkken bizde yapmıştık.
Garantiden değiştirmiştim.
O bölge Avensislerde dirençle çalıştırılması gereken bir led sistemi gerekiyor malesef.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: T 27Led kaş yanmıyor
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2021, 12:28:39 »
Geçmiş olsun,
Bekir beyin dediği gibi maalesef far içindeki devre zarar görmüş :(
Bir çok avensis kullanıcısı aynı hatayı yapıyor maalesef.
Keşke araştırma yapıp LED işine girseydiniz ama olan olmuş.
Servis farı komple değiştiriyor fiyat sanırım bir hayli uçuk.Sosyal medyada bir arkadaş farı komple söküp bu devreye ulaşmıştı ama sonuç ne oldu bilemiyorum.
Genelde ayrı bir gündüz farı takıp (corolla tipi) onu bir şekilde park lambalarından yada direkt kontak devresinden yakıyorlar.
Zamanında bu konuda derin araştırmalar yapmış biri olarak tekrar hatırlatmak isterim ki  bu devreye PHOTON PH 7215 5/21 LED ampul ve direnç bağlamak gerekiyor.KESINLIKLE sıradan LED KULLANMAYINIZ..!!
CHINA malı LED burada kullanılır mı evet kullanılıyor ancak ampul gerisine basit bir elektronik bir devre yapmak gerekiyor,ancak maceraya gerek yok PHOTON takıp keyfinize bakın derim.
Geçmiş olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG