Gönderen Konu: Arka Cam Su Fıskiyesi Sorunu  (Okunma sayısı 1740 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Arka Cam Su Fıskiyesi Sorunu
« : Ocak 17, 2021, 01:11:57 »
Merhabalar. Yakın zamanda aldığım aracın ön ve arka cam su fıskiyeleri çalışmıyordu ve sigortaları kontrol ettikten sonra ön cam fıskiyesi çalışmasına rağmen arka cam fıskiyesi hala çalışmıyor. Kontrol etmeden önce eksik yaptığım bir işlem var mı diye emin olmak istedim, sigorta ve su haznesi haricinde motor ve fıskiye memesi gibi kontrol etmem gereken kısımlar var mı acaba?

Toyota Club Türkiye

Arka Cam Su Fıskiyesi Sorunu
« : Ocak 17, 2021, 01:11:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka Cam Su Fıskiyesi Sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2021, 12:54:16 »
Arka cama su göndermek istediğinizde motor bölümünden pompa sesi geliyor mu? Bunu, gerekli güvenlik önlemlerini alarak dinlemeniz doğru olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2021, 17:43:00 »
Arka cama su göndermek istediğinizde motor bölümünden pompa sesi geliyor mu? Bunu, gerekli güvenlik önlemlerini alarak dinlemeniz doğru olur.

Dün kontrol edebildim ama hiç ses gelmiyor hocam. Bunun haricinde yapılabilecek bir kontrol kalmıyor gibi, motora ulaşıp deneyebilirsem olmadı elektrikçiye göstermek gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2021, 18:21:58 »
1- Arka silecek çalışıyor mu? 2- Bagaj kilidi diğer kapılarla birlikte kumandayla açılıp kapanıyor mu? Bildiğim kadarıyla arka cam yıkama, arka silecek ve bagaj kilidinin sigortaları ortak. Bir akrabamızın opel astra aracında bagaj kilidi açılmıyordu. Bir oto kilitçiye gittik. O da bizi oto elektrikçiye yönlendirdi. Oto elektrikçi bize, arka silecek ve su sıkımı çalışıyor mu?, dedi. Baktık ikisi de çalışmıyordu. Sigortaları kontrol etti. Sigortası atmıştı. Değiştirince düzelmişti. Tabi bu araçlarda nasıldır bilemem. Bir fikir olması için yazdım.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 19, 2021, 18:55:33 »
Dün kontrol edebildim ama hiç ses gelmiyor hocam. Bunun haricinde yapılabilecek bir kontrol kalmıyor gibi, motora ulaşıp deneyebilirsem olmadı elektrikçiye göstermek gerekecek.
Hüseyin Bey'in belirttiği noktayı da gözden kaçırmayın, sigortasından emin olduktan sonra gerekli ise su fıskiye motoruna odaklanın. Fıskiye motoru çift çıkışlı mı, ayrı motorlu mu ondan da emin olmak gerek. Çift çıkışlı ve öne su veriyorsa, arka hatta kontrol edilebilir ancak siz ses gelmiyor dediğinize göre iki ayrı pompa olma ihtimali daha yüksek.
Cam suyu deposunun her daim temiz olduğundan emin olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2021, 01:46:09 »
1- Arka silecek çalışıyor mu? 2- Bagaj kilidi diğer kapılarla birlikte kumandayla açılıp kapanıyor mu? Bildiğim kadarıyla arka cam yıkama, arka silecek ve bagaj kilidinin sigortaları ortak. Bir akrabamızın opel astra aracında bagaj kilidi açılmıyordu. Bir oto kilitçiye gittik. O da bizi oto elektrikçiye yönlendirdi. Oto elektrikçi bize, arka silecek ve su sıkımı çalışıyor mu?, dedi. Baktık ikisi de çalışmıyordu. Sigortaları kontrol etti. Sigortası atmıştı. Değiştirince düzelmişti. Tabi bu araçlarda nasıldır bilemem. Bir fikir olması için yazdım.

Haklısınız, ben sadece silecek sigortasına bakmıştım ama belki de o sigorta sadece ön cam silecek ve fıskiyesi içindir. Dediğiniz kısımlara da bakarım en kısa zamanda, teşekkür ederim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2021, 01:48:34
Hüseyin Bey'in belirttiği noktayı da gözden kaçırmayın, sigortasından emin olduktan sonra gerekli ise su fıskiye motoruna odaklanın. Fıskiye motoru çift çıkışlı mı, ayrı motorlu mu ondan da emin olmak gerek. Çift çıkışlı ve öne su veriyorsa, arka hatta kontrol edilebilir ancak siz ses gelmiyor dediğinize göre iki ayrı pompa olma ihtimali daha yüksek.
Cam suyu deposunun her daim temiz olduğundan emin olun.

Aracın cam suyu deposu kapağında sorun vardı ve düşmüş sanırım, yakın zamanda bir kapak alacağım hocam ama su deposunu çıkarıp temizleme şansım var mı acaba? Onu da bir gözden geçirsem iyi olacak, sorun depo kaynaklı da olabilir.