-
-
Selam,
Toyota 1.6 terra 99 model aracım var. Bu araç ile ilk defa uzun yola gittim.
Ankara'dan İstanbul'a gittim geldim ve araç içindeki sesten ciddi anlamda rahatsız oldum.
110 - 120 yi geçtikden sonra aşırı bir motor gürültüsü geliyor içeriye.
Servise sormadan önce sizlerin fikrini almak istedim. bu ses normal midir ?
Aracı almadan önce toyota lar 100 ü geçtikden sonra çok ses yapar demişlerdi ama
bu kadarını beklemiyordum
Daha önce bende tipo vardı ses konusunda ondan aşağı kalmıyor.
Umarım bi sorun yoktur.
Bu ses normal ise bir çözümü var mıdır ?
Teşekkürler
-
-
Corollalarda yol sesi ve uğultu malesef can sıkıcı boyutta. Sonax gibi yerlerde ses yalıtımı yapılıyor bu araçlara, bir bakmanız lazım. Bununla beraber siz her nekadar motor seside deseniz lastik sesi için Nokian gibi bir lastik kullanmak iyi sonuç veriyor.
-
-
Evet dediğim gibi bu kadarını beklemiyordum
gerçekten can sıkıcı boyutta.
Lastik sesinin ise farkında değilim çünkü motor
sesinden ne lastik sesi ne müzik sesi hiç bişey duyulmuyor
160 - 170 e anca çıkabildim bassam daha gidicek araba ama
öyle bi ses çıkıyorki insan korkuyor motor patlıycak diye.
Japonlar tedbir olsun insanlar fazla basmasın diye böyle yaptılar
heralde
Neyse napalım her güzelin bi kusuru vardır diycez artık.
Yalıtım işinide bi ara araştırırım eğer faydası oluyorsa tabi.
-
-
Motor sesinin o kadar abartı olduğuna katılmıyorum.
Birde Toyotalarda genelde kısa 5.vites kullanılıyor.Ondan sebep aynı hızda yüksek devirde seyahat ediyorsunuz.
-
-
Motor sesinin o kadar olmaması lazım, yol sesi rüzgar sesi falan tamam ama tam aksine motorları sessizdir. Bir servise kontrol ettirmenizde fayda var, bununla beraber aks rulmanlarınıda kontrol ettirin bence...
-
-
Motorunuzun gömlek diye tabir edilen parçalarında aşınma olabilir.
-
-
Araç 100.000 bakımdan daha yeni çıktı.
Ama yinede fırsat olduğunda servise tekrar gidicem.
Belkide ses normaldir bilmiyorum. Daha önce hiç
toyota kullanmadığım için kıyaslama imkanım olmadı.
Aslında bu araçlardan kullanan birini bulup onun fikrini
almak en iyisi.
Yolda yanımda 2000 honda civic i olan bi arkadaş vardı
aynı yolu geçen bir kaç hafta o gitti geldi ve oda sesin
çok olduğunu söyledi.
Sonuç olarak bize servis yolu göründü sanırım.
-
-
ARKADAŞLAR BENDE AE92 1991 COROLLA VAR SENİN BAHSETTİĞİN ARAÇ İÇİNDEKİ SES TOYOTALARDA MALESEF OLUYOR BENDE SENİN GİBİ İLK ETAPTA KORKMUŞTUM AMA ALIŞTIM TOYOTA MÜKEMMEL ARAÇLAR BENDE DEDİMYA 91 MODEL VAR HERŞEYİ GÜZEL İÇERİYE SES ALMA İŞTE TOYOTANIN AÇIĞI.
-
-
millet aracın motorundan ses çıkması için uğraşıyor toyota standart özellik...
-
-
ARKADAŞLAR BENDE AE92 1991 COROLLA VAR SENİN BAHSETTİĞİN ARAÇ İÇİNDEKİ SES TOYOTALARDA MALESEF OLUYOR BENDE SENİN GİBİ İLK ETAPTA KORKMUŞTUM AMA ALIŞTIM TOYOTA MÜKEMMEL ARAÇLAR BENDE DEDİMYA 91 MODEL VAR HERŞEYİ GÜZEL İÇERİYE SES ALMA İŞTE TOYOTANIN AÇIĞI
[/quote]
Sitemizde BÜYÜK harflerle post atmak yasaktir.
Bundan sonra buna dikkat etmenizi rica ediyorum.
99 modellerin vites oranlari 2000 lere göre daha kisa.
2000 lerde daha iyiydi. Yenilerinde gen kisaltmislar.
Yanliz maksimum tork civari motordaki ses artiyor.
Sonra daha sessiz gitmeye basliyor.
Bir de 99 modellerde, kaputun altinda izolasyon yoktur.
2000 modellerde bu kece mevcut. Alip yapistirin, sesi azaltacaktir.
Yol sesi icinde Sonax, Ziebart gibi firmalar alt yüzeye ve camurluk iclerine kaplama yapiyorlar.
-
-
Bizim kasada da 160'dan sonra hafif bağırmaya başlıyor ama lastik sesi gibi rahatsız edici boyutlarda değil. Eğer kaplama pürüzsüzse lastik sesi de gelmiyor, rahat rahat yolculuk ediyorsunuz.
-
-
Genelde yavaş gidiyorum ama bazen acelem oluyor ve yüksek hızlara çıkmak zorunda kalıyorum.(Makas filan değil merak etmeyin,Sol şeritte önümdeki araç kaç kilometre hızla gidiyorsa o hızda işte.) O zamanlar da müziğin sesi açık dahi olsa insanı heyecanlandıran harika bir ses çıkartıyor.Gaza getiriyor çok güzel.İnsanın gözlerini açtırıyor
Bence de güzel bir şey.Onun dışında hızlı gitmeyelim zaten.Acele giden...Anladınız işte...
-
-
160-170 den bahsetmişin. 1.6 motor dan beklentin nedir?ses olarak?kaldı ki bu dediğin hızlara ses seni rahatsız edecek kadar çok çıkıyorsan büyük motor alabilirsin, senin için çok daha ekonomik olur.(yakıt bakımından). günümüzde kullanılan asfaltların çoğu pütürlü. yani lastik seside çok fazla gelir.ama bildiğim kadarı ile manifoltdan hava kaçırırsa çok aşırı ses yapar. servis de gözden kaçmış olur.
-
-
Bırakın onu bunu 2006 passat 2001 avensisten daha rahatsız edici ses alıyor içeri Toyota nın kalitesini çok iyi anladım.. Tavana düşen yağmur damlası seslerini bile avensis daha az duyuruyor ....
-
-
toyotalarda ses motordan değil eksozdan çıkıyo bunu arabanın içindeki motor sesi zannede bilir ama dışardan sesi duyarsan eksuzdan geliyo, test ettim onayladım.
bide arabanı yüksek devire de vites değiştirerek 120 130 a çık ses duyabilecenmi
dene bak
-
#15 Yanıtla
Gönderen
Eray Yiğit
14 Ksm, 2006 00:06
-
valla kardeş tüm corollalarda aynı sorun.ama ben olayı çözdüm gibi.lastiğin bridgestone ise değiştirmeni tavsiye ederim.tabi lastik bitmişse.yoksa bir ses yüzünden sıfır lastikleri değişmen saçma olur.önereceğim lastik ise michelin.ben taktırdım.sesde gerçekten azalma oldu.ama motorla ilgili bir sorunsa iyi araştır
toyotalarda ses motordan değil eksozdan çıkıyo bunu arabanın içindeki motor sesi zannede bilir ama dışardan sesi duyarsan eksuzdan geliyo, test ettim onayladım.
bide arabanı yüksek devire de vites değiştirerek 120 130 a çık ses duyabilecenmi
dene bak
[/quote]
efe kardeş araban ne yakıyor acaba.lpgsizse tabi:D