Gönderen Konu: Kaza yaptım :(  (Okunma sayısı 4823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Kaza yaptım :(
« : Ocak 03, 2021, 14:09:45 »
2019 Toyota Corolla Hybrid Sedan sahibiyim. Yılın son günü aracımla sağ şeritte dörtlüleri yakmış dururken, yoldan gelen ve muhtemelen önüne bakmayan veya şoförü telefonla oynayan bir araç, sol arka taraftan duran aracıma çarptı. Arka tampon kırıldı, sol arka çamurluk ve bagaj kapağının sol tarafı yamuldu. Tutanak, evrak, her şey tamam. Tatil olduğu için aracı otoparka çektim bekliyorum.

Araç nispeten yeni ve garanti kapsamında olduğu için yetkili servise götüreceğim. Ankara'da hangi yetkili servisi tavsiye edersiniz? Toyan mı, Efe mi, ALJ mi?

Bir de ne yapılır bu araca? Ne şekilde toparlanır? Ne kadar hasar kaydı çıkar? Yolu engellemeden duran aracıma arkadan çarpıldığı için asli kusur karşı tarafta mı olur? Değer kaybı davası açabilir miyim?

Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Kaza yaptım :(
« : Ocak 03, 2021, 14:09:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Kaza yaptım :(
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2021, 14:30:13 »
Geçmiş olsun, durduğunuz yerde herhangi bir kusur yok ise arkadan çarpma olacak gibi. Ankaradaki en eski servis Toyan, şahsen 30 yılı aşkın süredir arada sırada da olsa kullanmaktayım, tavsiye ederim. Kaporta işi de yaptırdım bir kaç kere, fena değiller o konuda da.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2021, 14:55:46 »
Geçmiş olsun. Arkadan vuran haksızdır. Merak ettiğim, durulmaması gereken yerde durmak gibi bir durum olsa bile yine de arkadan vuran %100 haksız mıdır? Yani haksızdır da, size de pay çıkar mı acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2021, 17:12:14 »
Geçmiş olsun. Ben alj'de işlem yaptırdım yapılan işlemlerde sorun yaşamadım. Bagaj yırtılmış serviste muhtemelen değişim yaparlar. Diğer kısımlar düzelir gibi. Eğer başka bir sorun yoksa 4 5 bin çıkar gibi. Plastik aksamda değer kaybı olmaz ama bagaj değişirse onun ve boyanan parçaların değer kaybını alabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla değer kaybı için ayrı dosya açtırıyorusunuz.

Yanlış yönlendirmeyim ama eğer uygunsuz yere park etmişseniz en fazla uygunsuz parktan ceza kesilir. Arkadan vuruşlarda eğer aniden aracın önüne kırmadıysanız istersen yolun ortasında durun arkadan vuran herr zaman haksızdır. Arkadan gelen araç, önde ki araçla takip mesafesini ayarlamakla mükelleftir.

Siz evrakları verdiğinizde dosya açılıyor ve eksper gelip araca bakıyor. Sonra hasar tespiti yapıyor ve kaza raporuna göre sigortalar hasar oranları hakkında anlaşma yapıyorlar. Sonrasında sorumluluk oranları belirleniyor ve size de bildiriliyor. Haksızlık olduğunu düşünüyorsanız bu aşamada itiraz ediyorsunuz. Ödeme ve değer kaybı oranları ona göre belirlenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2021, 18:11:00 »
Geçmiş olsun. Arkadan vuran haksızdır. Merak ettiğim, durulmaması gereken yerde durmak gibi bir durum olsa bile yine de arkadan vuran %100 haksız mıdır? Yani haksızdır da, size de pay çıkar mı acaba.
Kazanın oluş şekline göre değişir öndeki araç seyir halinde aniden önünüze kırarsa ve sizin araçta kayıt kamerası varsa işler değişir,tabiki takip mesafesi vs çok şeyler var ama illaki 💯 de 💯 haksız olmazsınız bu kaza durumu gibi hallerde vuran kişi tutanakta hatasını kabul eden türden açıklamalı ifade yazdıktan sonra sorun çıkmaz,artık tutanağada gerek yok uzun zamandır mobil uygulamalar ile anında tutanak tutup resim ve diğer gerekli evrakları sigorta hasar sistemine yükleyip işlemi kısa sürede bitirebiliyorsunuz(tabiki karşılıklı anlaşmalı durumlarda) anlaşma yoksa trafik ve bilir kişi geliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2021, 18:54:34 »
Kazanın oluş şekline göre değişir öndeki araç seyir halinde aniden önünüze kırarsa ve sizin araçta kayıt kamerası varsa işler değişir,tabiki takip mesafesi vs çok şeyler var ama illaki 💯 de 💯 haksız olmazsınız bu kaza durumu gibi hallerde vuran kişi tutanakta hatasını kabul eden türden açıklamalı ifade yazdıktan sonra sorun çıkmaz,artık tutanağada gerek yok uzun zamandır mobil uygulamalar ile anında tutanak tutup resim ve diğer gerekli evrakları sigorta hasar sistemine yükleyip işlemi kısa sürede bitirebiliyorsunuz(tabiki karşılıklı anlaşmalı durumlarda) anlaşma yoksa trafik ve bilir kişi geliyor.

Sağ şeritte tek sıra araç park etmiş, ben iki aracın karşı şeride geçmeden çok rahat yan yana geçebileceği yolda sağa yanaşıp dörtlülerimi yakarak duruyordum ve içinde de oturuyordum. Arkadan gelen araç solumdaki koca şeritten geçmek yerine gelip sol arka tarafımdan çarptı. Fren falan yok. Tutanağa yazmadı elbet ama muhtemelen önüne bakmıyordu.

Hatasını kabul etti, tutanağa da o şekilde yazıp çizip imzaladık. Fotoğraflarda da geçecek kocaman yer olduğu belli. Bir tek durduğum yer ikinci şerit ve kazadan hemen sonra sağdaki park etmiş araç çıkıp gittiği için fotoğraflarda sanki orada yer varmış da ben yanaşmamışım gibi olmuş. Bu durum sıkıntı olur mu bilemiyorum.

Olan oldu, çocuğum da arabadaydı, canımıza gelmedi çok şükür. Yarın sabah götüreceğim kısmetse. Kaporta konusunda üzmeyecek, tertemiz sorunsuz şekilde yapıp çıkaracak hangi yetkili servisi önerirsiniz Ankara'da?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2021, 22:22:02 »
Öncelikle geçmiş olsun,millet telefon ile oynamaktan önüne bakmıyor büyük ihtimal öyledir,arkadan vurduğu için 100 de 100 suçlu çıkacaktır,boşluk sizin sağınızda var görünse bile ani durmak durumunda olduğunuz ve o an da orada bir araç olduğunu söylersiniz,umarım 100 de 100 haklı çıkarsanız değer kaybı tahsili için başvurabilirsiniz diğer yan koşulları da var alkol var yok gibi,karşı tarafın trafik sigortasına başvuruyorsunuz.Size yakın olan resmi servisi tercih edin,ulaşımı ve kontrolü kolay olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2021, 11:59:11 »
Toyan'a bıraktım. Allah sonunu hayır etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2021, 12:36:07 »
Sağ şeritte tek sıra araç park etmiş, ben iki aracın karşı şeride geçmeden çok rahat yan yana geçebileceği yolda sağa yanaşıp dörtlülerimi yakarak duruyordum ve içinde de oturuyordum. Arkadan gelen araç solumdaki koca şeritten geçmek yerine gelip sol arka tarafımdan çarptı. Fren falan yok. Tutanağa yazmadı elbet ama muhtemelen önüne bakmıyordu.

Hatasını kabul etti, tutanağa da o şekilde yazıp çizip imzaladık. Fotoğraflarda da geçecek kocaman yer olduğu belli. Bir tek durduğum yer ikinci şerit ve kazadan hemen sonra sağdaki park etmiş araç çıkıp gittiği için fotoğraflarda sanki orada yer varmış da ben yanaşmamışım gibi olmuş. Bu durum sıkıntı olur mu bilemiyorum.

Olan oldu, çocuğum da arabadaydı, canımıza gelmedi çok şükür. Yarın sabah götüreceğim kısmetse. Kaporta konusunda üzmeyecek, tertemiz sorunsuz şekilde yapıp çıkaracak hangi yetkili servisi önerirsiniz Ankara'da?
Tutanakta hatasını kabul eder beyan varsa sıkıntı olmaz, "xxx Plakalı araca arkadan vurdum" şeklinde ifade olması lazım,vuran aracın kaskosu varsa işlemler daha hızlı işler.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2021, 13:20:26 »
Tutanakta hatasını kabul eder beyan varsa sıkıntı olmaz, "xxx Plakalı araca arkadan vurdum" şeklinde ifade olması lazım,vuran aracın kaskosu varsa işlemler daha hızlı işler.

Aynen, tutanakta benim beyanım "sağ şeritte duraklarken arkadan gelen araç sol arkadan çarptı" şeklinde, onun beyanı da "sağ şeritte duraklayan arabaya sol arkadan çarptım" şeklinde. Yani adam da kabul ediyor duran arabaya arkadan çarptığını. Önüme atladı, birden kırdı falan yazmadı. Makul şekilde anlaştık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2021, 14:51:59 »
Geçmiş olsun hocam. Değer kaybının da üzerinde durmanızı tavsiye ederim. Fotoğraflardan görüldüğüne göre en az 3 parça değişen olur aracınızda, servis onarım işiyle uğraşmıyor direk değişim yapıyor.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 29700
  • Model Yılı: '17
  • 61 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2021, 16:09:24 »
Geçmiş olsun,Allah daha büyüğünü göstermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2021, 16:21:05 »
Teşekkürler.