0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun. Arkadan vuran haksızdır. Merak ettiğim, durulmaması gereken yerde durmak gibi bir durum olsa bile yine de arkadan vuran %100 haksız mıdır? Yani haksızdır da, size de pay çıkar mı acaba.
Kazanın oluş şekline göre değişir öndeki araç seyir halinde aniden önünüze kırarsa ve sizin araçta kayıt kamerası varsa işler değişir,tabiki takip mesafesi vs çok şeyler var ama illaki 💯 de 💯 haksız olmazsınız bu kaza durumu gibi hallerde vuran kişi tutanakta hatasını kabul eden türden açıklamalı ifade yazdıktan sonra sorun çıkmaz,artık tutanağada gerek yok uzun zamandır mobil uygulamalar ile anında tutanak tutup resim ve diğer gerekli evrakları sigorta hasar sistemine yükleyip işlemi kısa sürede bitirebiliyorsunuz(tabiki karşılıklı anlaşmalı durumlarda) anlaşma yoksa trafik ve bilir kişi geliyor.
Sağ şeritte tek sıra araç park etmiş, ben iki aracın karşı şeride geçmeden çok rahat yan yana geçebileceği yolda sağa yanaşıp dörtlülerimi yakarak duruyordum ve içinde de oturuyordum. Arkadan gelen araç solumdaki koca şeritten geçmek yerine gelip sol arka tarafımdan çarptı. Fren falan yok. Tutanağa yazmadı elbet ama muhtemelen önüne bakmıyordu. Hatasını kabul etti, tutanağa da o şekilde yazıp çizip imzaladık. Fotoğraflarda da geçecek kocaman yer olduğu belli. Bir tek durduğum yer ikinci şerit ve kazadan hemen sonra sağdaki park etmiş araç çıkıp gittiği için fotoğraflarda sanki orada yer varmış da ben yanaşmamışım gibi olmuş. Bu durum sıkıntı olur mu bilemiyorum. Olan oldu, çocuğum da arabadaydı, canımıza gelmedi çok şükür. Yarın sabah götüreceğim kısmetse. Kaporta konusunda üzmeyecek, tertemiz sorunsuz şekilde yapıp çıkaracak hangi yetkili servisi önerirsiniz Ankara'da?
Tutanakta hatasını kabul eder beyan varsa sıkıntı olmaz, "xxx Plakalı araca arkadan vurdum" şeklinde ifade olması lazım,vuran aracın kaskosu varsa işlemler daha hızlı işler.