Gönderen Konu: Su Fıskiye Sorunu  (Okunma sayısı 4142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Su Fıskiye Sorunu
« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2021, 14:09:14 »
Evet ben de öyle düşündüm. 1-2mm kalınlığında plastik parça soktum arka tarafa. Nozul tarafı çok az yukarı baksa yeter dedim. Ama olmaldı :) o kırmızı okla gösterdiğim tırnak saca basıyor ve nozulun başı hiç oynamıyor.

O tırnakları biraz törpüleyip yine arkaya 1-2mm bir şey sıkıştırsak bi ihtimal doğru açıyı bulacak gibi. O da işime gelmedi üşendim. Aliexpress’ten direkt nozul bakmayı düşünüyorum aslında.

Madem yeni nozzle alacaksın, ısıtmalı al da bir faydası olsun bari :D
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2021, 14:09:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 07, 2021, 14:29:52 »
Madem yeni nozzle alacaksın, ısıtmalı al da bir faydası olsun bari :D

Haha. Ben motor çalışmasın diye kalorifer, arka cam rezidans açmıyorum, sen diyosun ısıtmalı al 😁😁 kışın istanbul’da yarım saatlik sürüşte motor ısınmıyor. Kucağıma su torbası alıp öyle çıkıyorum yola 😁😁

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #22 : Şubat 07, 2021, 19:46:53 »
     Değerli arkadaşlarım ben de aynı sorunu kış aylarının başında yaşadım. Temel sorunun nozulun üretildiği plastik malzeme olduğunu düşünüyorum.
   Nozulu arkasında sert bir cisimlə ittim ve çıkarttım komple döküm plastik, sadece sprey deliğinin olduğu yüzey içe geçmeli ve bir ayarı yok. Sorunun plastiğin büzüşmesinden  ileri geldiğine kanaat ettim ve nozulu içe doğru kastırarak denedim ve şu an sorunum kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 07, 2021, 20:01:24 »
     Değerli arkadaşlarım ben de aynı sorunu kış aylarının başında yaşadım. Temel sorunun nozulun üretildiği plastik malzeme olduğunu düşünüyorum.
   Nozulu arkasında sert bir cisimlə ittim ve çıkarttım komple döküm plastik, sadece sprey deliğinin olduğu yüzey içe geçmeli ve bir ayarı yok. Sorunun plastiğin büzüşmesinden  ileri geldiğine kanaat ettim ve nozulu içe doğru kastırarak denedim ve şu an sorunum kalmadı.

Nozulların son halinin ve fıskiye çalışırken camın neresine püskürttüğünün foto veya videosunu atabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #24 : Şubat 07, 2021, 20:27:02 »
Sabah fotosunu çekip atarım, benim iki nozulda silecek kollarına atıyordu suyu şimdi olması gerektiği gibi cama geliyor. Sadece bozuk yuvasında iken alttan elimle destekleyip ucunu yukarı kastırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 22, 2021, 14:10:06 »
Silecek suyu benim araçta da silecek koluna çarpıyor. Servise sordum, bazı araçlar da bu durum oluştu, dediler. Silecek kolunun ayarı bozulmuş dediler. Silecek kolunda küçük bir ayar yaptılar. Şu an sorun çözüldü. Boşuna uğraşıp parçalarla oynamayın. Servise uğrayın. İyi günler.

DÜZELTME

Bir halta yaramadı yaptıkları ayar. Ne yaptıklarını görmedim. Yokda bir kaç kere denedim. Sorun yoktu. Şu an evin önünde tekrar denedim eskisi gibi oldu. Artık ne yaptılarsa eski haline döndü. Yapacak bir şey yok gibi. Bir dahaki sefere tekrar uğrayacağım servise. Kusura bakmayın arkadaşlar.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 22, 2021, 16:16:41 »
Silecek suyu benim araçta da silecek koluna çarpıyor. Servise sordum, bazı araçlar da bu durum oluştu, dediler. Silecek kolunun ayarı bozulmuş dediler. Silecek kolunda küçük bir ayar yaptılar. Şu an sorun çözüldü. Boşuna uğraşıp parçalarla oynamayın. Servise uğrayın. İyi günler.

Hangi servis? Bilgi alalım arayıp. Kar plaza diğerlerinde de var deyip gönderdi. Silecek kolunun ayarı olduğunu ilk kez duydum. Biraz eğdiler mi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 22, 2021, 16:51:26 »
Hangi servis? Bilgi alalım arayıp. Kar plaza diğerlerinde de var deyip gönderdi. Silecek kolunun ayarı olduğunu ilk kez duydum. Biraz eğdiler mi acaba?

DÜZELTME

Bir halta yaramadı yaptıkları ayar. Ne yaptıklarını görmedim. Yokda bir kaç kere denedim. Sorun yoktu. Şu an evin önünde tekrar denedim eskisi gibi oldu. Artık ne yaptılarsa eski haline döndü. Yapacak bir şey yok gibi. Bir dahaki sefere tekrar uğrayacağım servise. Kusura bakmayın arkadaşlar.
O